2024. április 10.
Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát
Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A szezon talán egyik, ha nem a legfontosabb meccséhez érkezett magyar bajnok jégkorongcsapatunk szerdán Brassóban. Döntős ellenfelünk zsinórban három mérkőzést húzott be, így a szerdai összecsapás számunkra az életben maradásról szólt.

Fodor Szabolcsék sajnos ezúttal sem számolhattak a második meccsen sérülést szenvedő Josef Hraballal, valamint Tóth Adrián sem öltözött. A szakmai stáb a sorok összetételén ismét nem változtatott, a kapuban pedig ezúttal is Arany Gergely kezdett.

Az első meccsekhez hasonlóan magához ragadta a kezdést a Brassó, és bár ezt követően emberhátrányban találta magát együttesünk, képes volt kitörni a Brassó szorításából, sőt Brady még egy támadást is indított, de nem lett gól egyik oldalon se. Ami viszont nem ment előnyben a hazaiaknak, ment egyenlő létszámban, Judd Blackwater maradt üresen a jobb oldalon és a Szabótól kapott korongot gólra váltotta (1-0). A folytatásban kétszer is támadhattak előnyben a mieink, Brady, Roth és Nagy Gergő is közel járt az egyenlítéshez, de egyelőre nem sikerült a gólszerzés. A hazaiaktól Blackwater és Sills is többször veszélyeztette Arany kapuját, de nem született újabb gól. Egy ferencvárosi támadás során Seregélyt lökték meg hátulról úgy, hogy védőnk szerencsétlenül a palánknak ütközött, az eset után büntetést nem szabtak ki, játékosunk azonban nem tudta folytatni a meccset, így Fodor Szabolcséknak ismét variálni kellett a sorokon.

Sokáig kiegyenlítetten és szabályos mederben folyt a találkozó, mindkét oldalnak megvoltak a helyzetei, és mindkét kapus remekül helyt állt. A találkozó derekánál viszont ismét hátrányba kerültük, La Porte-ot ítélték szabálytalannak, de ez a hazai előny is kihasználatlanul maradt. Nem sokkal a kiegészülés után tovább növelte előnyét a Corona, Albert Zagidullin szerzet korongot és lőtte be Arany lepkése alatt a hálóba (2-0). Az újabb hazai találatot követően ismét mi támadhattunk előnyben, de továbbra sem sikerült szépítenünk.

Ugyanabban a tempóban folytatódott a szünet után a találkozó, mint ahol abbahagyták a felek. Igazi oda-vissza hoki folyt a jégen. A 47. percben Kärmeniemit szórták ki, amit gyorsan gólra is váltottak a hazaiak, Piché kékvonalas lövésébe ért bele az Arany előtt takaró Philippe Cornet (3-0). A harmadik hazai találat után inkább a kiállításoké lett a főszerep, előbb La Porte és Holwell kapott páros kiállítást, majd az előzetesen már egymást kóstolgató Němec és Bors akadtak össze, amiből cseh csatárunkat hozták ki egyedül vétkesnek. Röviddel ezután Kärmeniemi is csatlakozott társaihoz a büntetőpadon. Majd nem sokkal később Rothot is kiküldték. A speciális egység viszont tette a dolgát és sikerült kivédekeznünk a kettős emberhátrányt, majd a simát is. Aztán ismét villámgyors támadásba kezdett a Brassó és kettő a kettőben tudtak jönni, végül Szabó Pál Krisztián belőtte a csapat negyedik gólját (4-0). Kevesebb, mint két perccel a vége előtt még előnyhöz jutottunk, Fodor Szabolcs ki is kérte az idejét, majd lehozta Aranyt a becsületgól reményében. Ez pedig gyorsan meg is lett, Nagy Gergő váltotta gólra a Němectől kapott korongot (4-1).

A meccset végül 4-1-re, a párharcot pedig 4-0-ra nyerte a Corona Brassó csapata, amivel megszerezte története első Erste Liga-győzelmét, mi pedig a 31. magyar bajnoki cím megszerzése után második helyen, ezüstéremmel zártuk a Erste Liga 2023/24-es szezonját.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, döntő, 4.mérkőzés
Corona Brassó – FTC-Telekom 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

Corona Brassó: Dubeau (Tőke) – Piché, Williams, Kóger, Sills, Blackwater – Boriszenko, Lowney, Valchar, Cornet, Van Wormer – Bors, Holwell, Szabó P. K., Gliga, Zagidullin – Vasile, Kovács, Rokaly-Boldizsár, Vezetőedző: Dave MacQueen

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Seregély, Crespi, Němec, Kestilä, La Porte – Marva, Roth, Turbucz, Brady, Németh – Boros, Kärmeniemi, Turcotte, Nagy G., Galajda – Banga, Haranghy, Tóth G., Bán, Farkas, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Blackwater (07:28, Szabó P. K., Gliga), Zagidullin (30:54), Cornet (49:15 EE, Piché, Blackwater), Szabó P. K. (57:25, Gliga) illetve Nagy G. (58:28 EE, Němec, La Porte)

Kapura lövések: (15:14, 14:10, 12:11) 41:35
Védések: (14:14, 10:13, 10:10) 34:37
Kiállítás percek: (4:2, 2:2, 4:10) 10:14

Cikkajánló

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin