2023. március 10.
Nem dőlt el semmi, 2-2-ről folytatjuk a bajnoki finálét
Férfi jégkorongcsapatunk 2-2-es összesített állással utazik Káposztásmegyerre az újabb győzelem reményében.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk a nem a tervek szerint sikerült alapszakasz után játékban és küzdésben is hatalmasat fejlődött az Erste Liga rájátszásának első körében, majd a negyeddöntőben a DVTK Jegesmedvék összesítésben 4-2-es búcsúztatása után a magyar bajnoki döntőnek is számító Erste Liga elődöntőt is remekül kezdte. Fodor Szabolcs együttese az elmúlt hét végén úgy győzött két nap alatt kétszer is idegenben, az alapszakasz-győztes Budapest Jégkorong Akadémia HC otthonában, előbb 5-2-re, majd elképesztően harcos karaktert mutatva 1-0-ra, hogy a bajnokság első szakaszában idegenben és hazai jégen is két-két vereség volt a mérlegünk a Kangyal Balázs irányította kék-fehérek ellen. A két remek sikernek köszönhetően a mieink szerdán úgy léphettek jégre a Tüskecsarnokban a harmadik meccsen, hogy egy újabb győzelem esetén csütörtökön már a liga döntőjébe jutás, egyben a harmincadik magyar bajnoki cím, ezzel pedig a címer feletti harmadik csillag lehet a tét. Bár a rendkívüli küzdelem ezúttal is megvolt, a kissé álmosabb kezdés miatt kétgólos hátrányból kellett felzárkózni, végül pedig a hosszabbításban egy korcsolyáról a kapunkba pattanó, szerencsés lövéssel a BJA HC húzta be a találkozót. Ez lélektan szempontjából érthető módon kedvezőtlen fordulat volt, ami rányomta a bélyegét a csütörtöki negyedik meccsre is – ahogy a nagy mennyiségű kétperces kiállítás is, a játékvezetők egy rájátszás-párharchoz képest szokatlan könnyű síppal fújtak büntetéseket a különböző kontaktokra. A BJA 3-0-s győzelme mindenesetre azt jelentette, hogy ellenfelünk két hazai vereség után feltámadt, és visszajött a párharcba, így 2-2-ről kezdődik minden elölről, és már az is biztos, hogy hat meccsnél kevesebből nem fog eldőlni a széria.

Innen pedig rendkívül nehéz dolga lesz a Ferencvárosnak, hiszen nem csak a hátrányból fordítás lélektani előnye van ott ellenfelünknél, de a hamar elvesztett pályaelőnyüket is visszaszerezték, a hazai jég előnye pedig szintén az ő malmukra hajtja a vizet.

De ha van csapat, amelyik képes ilyen helyzetből, úgy is a maga javára billenteni egy párharcot, hogy a papírforma nem mellette áll, az a Ferencváros! Fodor Szabolcs együttesére az elmúlt négy évben mindig jellemző volt a harc, a küzdelem, akkor is, ha a játék nem ment a tervek szerint, ez a karakter pedig idén ha kissé megkésve is, de a rájátszásra ismét kidomborodott. Láthattuk ezt a DVTK elleni párharc néhány meccsén, és a bajnoki döntőben is. Most már viszont újabb bravúrra van szükség, két hazai vereség után kell ismét egy idegenbeli győzelmet előhúzni szombat koraeste a kalapból az alapszakasz győztese ellen, hogy megteremtsük az esélyt a még nagyobb szenzációra, a liga döntőjébe jutásra, egyben a magyar bajnoki cím elhódítására. Hogy mekkora szenzáció is volna ez, arra álljon itt egy rendkívül egyszerű, de sokatmondó adat: a MOL/Erste Liga 2008 óta íródó történetében egyszer sem fordult elő, hogy az alapszakaszban negyediknél hátrébb végző együttes elverekedje magát a fináléig. 2010-ben a Vasas Budapest Stars, 2012-ben pedig a Miskolci JJSE a negyedik helyről tudott döntőzni, előbbi meg is nyerte a ligát, igaz, abban az évben még csak négy csapat jutott a playoffba, így egy körrel kevesebbet kellett menni.

Ahhoz, hogy az FTC-Telekom az alapszakasz ötödik helyéről kiharcolhassa az ily módon történelmi fináléba kerülést, minden buzdításra szükség lesz a lelátóról! Jegyek a BJA HC tájékoztatása szerint a vendégszektorba kizárólag online elővételben kaphatóak az Eventim hálózatában, IDE KATTINTVA. Az online elővétel a szombati mérkőzés első harmadszünetéig érhető el, a belépőket nem szükséges kinyomtatni, elég mobileszközről bemutatni belépéskor. A BJA HC felhívja a vendégszurkolók figyelmét, hogy kizárólag a vendégszektorba vásároljanak belépőket.

Így várja Galántai Richárd a magyar bajnoki döntőnek számító Erste Liga-elődöntő ötödik meccsét:

Férfi Jégkorong, Erste Liga, elődöntő (OB I döntő), 5.mérkőzés
Budapest Jégkorong Akadémia HC – FTC-Telekom
2023. március 11., szombat 17:40, Vasas Jégcentrum
Jegyek: ITT
Élő közvetítés: ersteligatv.hu

Cikkajánló

Gyergyószentmiklóson kezdjük az Erste Liga-döntőt

Harmincszoros magyar bajnok csapatunk vasárnap útnak indult Erdélybe, kezdődik az Erste Liga döntője!

Jegyinformációk az Erste Liga-döntőre!

Férfi hokisaink megszerezték a 30. magyar bajnoki címet, már csak az EL-finálé van hátra!

„A Fradi-család győzött, megmutatta igazi erejét”

Nagy Gergely nem hitte el, Fodor Szabolcs pedig puzzle-t rakott ki, így lett meg a 30. bajnoki cím –...

30-szoros magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk!

Hetedik meccsen dőlt el a bajnoki cím sorsa, a Fradi a Gyergyóval játszik az Erste Liga fináléjában.

Jön a bajnoki döntő végső összecsapása

A csapatok elvitték a hetedik meccsig a párharcot, pénteken eldől a bajnoki cím sorsa.

Hazai vereség, hetedik meccs dönt a bajnoki címről

Férfi hokisaink 3-0-ra kikaptak a bajnoki döntő hatodik meccsén, péntek este mindent eldöntő összecsapás jön.

A harmadik csillagért lépünk jégre hétfő este

Férfi hokisaink egyetlen győzelemre kerültek a történelmi, 30. bajnoki címtől, hétfő este kiharcolhatjuk!

Győzelem az ötödik meccsen, hétfőn a bajnoki cím a tét!

Férfi hokisaink óriásit harcolva 3-1-re győztek a BJA HC ellen, hétfőn a 30. bajnoki címért lépnek jégre!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin