2022. szeptember 11.
Nem sikerült a címvédés, a DEAC nyerte a Szuperkupát
Magyar bajnok jégkorongozóink 4-1-re kikaptak az idény első tétmérkőzésén, a Szuperkupa döntőjében.

A magyar bajnoki címet zsinórban négyszer elhódító férfi jégkorongcsapatunk vasárnap este a Tüskecsarnokban a 2022/23-as idény első tétmérkőzésén lépett jégre. A Hell Szuperkupa-döntőn a Ferencváros ellenfele a Magyar Kupa címvédője, a DEAC volt. Az előző szezonban szintén ebben a párosításban rendezték meg a mérkőzést, akkor a Fradi magabiztos, 6-2-es győzelemmel tartotta otthon a trófeát.

A Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak a felkészülési mérkőzésekkel ellentétben már nem volt korlátlan lehetősége összeállítani a meccskeretet, hiszen ezen a találkozón már életbe lépett az MJSZ által erre az idényre bevezetett pontrendszer. Végül a rutinos Farkas Simon és a héten betegség miatt keveset edző August Nilsson maradtak ki, a kapuban pedig Arany Gergely kezdett.

Az FTC-Telekom kezdte jobban a mérkőzést, Betteridge ziccerét Hetényi fogta, gólt mégis a DEAC szerzett hamarabb, előbb Spirko még elhibázta nagy helyzetét, ám az 5. percben Mihalik András egy egyéni villanás után vette be a kapunkat. (1-0) Támadtunk tovább, mégis a debreceniek lőtték a második gólt is három perccel később, ismét egy ellentámadásból, ezúttal Dalecky értékesítette Spirko passzát. (2-0) Nem sokkal később bő másfél perces kettős emberhátrányt kellett kivédekeznie a mieinknek, Nagy Gergő szabálytalankodott a mieink támadása közben, a hátrányos védekezésünk viszont ezúttal is remekül működött. Hat perccel a harmad vége előtt plexitörés miatt szakadt félbe a játék, így a csapatok az öltözőbe vonultak, és technikai szünet után játszották le a fennmaradó időt.

A középső harmad elején megpróbáltunk lendületből szépíteni, nem sikerült azonban túljárni Hetényi eszén. Jött egy újabb kettős emberhátrány, ám ezt is sikerült kivédekezni. Amit viszont ezzel nyertünk, el is veszítettük emberelőnyben, hiába jártunk közel a gólhoz többször is öt a négy ellen, Kärmeniemi a kapuvasat is eltalálta, végül egy előrevágott korongra a büntetőpadról éppen visszatérő Szoszunov csapott le, és lőtte be a DEAC 3. gólját, Arany mamutja között a kapuba csúsztatva a korongot. (3-0)

Bár lövések tekintetében egyértelmű volt a ferencvárosi fölény, a záró harmad sem sikerült jól. Rögtön a játékrész elején Révész közelről a hálónkba emelt, eldöntve ezzel a mérkőzést és a Szuperkupa sorsát. A végére a szépítés azért összejött, az 52. percben Aku Kestilä kapott jó korongot középről, amit sikerült beütnie. (4-1) Gól már nem született több, a találkozót Tóth Gergő akciója zárta le Daleckyvel szemben, az ökölharcot követően támadónk véglegest kapott.

A Ferencváros 4-1-es vereséget szenvedett az idény első tétmérkőzésén, ezzel elveszítette a Szuperkupát. Folytatás szeptember 16-án, pénteken az Erste Liga alapszakaszának első mérkőzésén, a sors iróniája, hogy éppen a DEAC otthonában.

Férfi jégkorong, Szuperkupa-döntő
Budapest, Tüskecsarnok
DEAC - FTC-Telekom 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)
DEAC: Hetényi (Gönczi) – Jakabfy, Zalamai, Dalecky, Mihalik A., Spirko – Bogesic, Szoszunov, Izacky, Novotny, Szmirnov – Bukor, Vokla, Molnár D., Révész, Sági – Molnár G., Sándor B., Kozma, Mazzag, Mihalik G. Vezetőedző: György József.
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Seregély, Kärmeniemi, Kaijser, Low, Nagy G. – Szorokin, Sarcia, Kulmala, Kestilä, Betteridge – Marva, Boros, Kozma, Kreisz, Tóth A. – Komáromy, Kucsma, Galántai, Bán, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok: Mihalik A. (04:10), Dalecky (07:05, Spirko, Mihalik A.), Szoszunov (33:48, Novotny), Révész (47:03), illetve Kestilä (52:32, Beteridge, Szorokin)
Kapura lövések: (10:10, 7:17, 5:11) 22:38
Védések:
 (10:8, 17:6, 10:4) 37:18 / 97.37% : 81.82%
Kiállítás percek: (2:4, 2:4, 4:29) 8:37
Emberelőny kihasználás: (8 / 0) 0.00% / (4 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 8:30 / 8:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 4) 100.00% / (0 / 8) 100.00%

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin