2019. március 13.
Nem szabad csökkenteni a nyomást a DEAC-on!
Férfi hokisaink tegnap nagy győzelmet arattak, ma nem szabad hagyni, hogy ellenfelünk felocsúdjon a sokkból.

A legoptimistább fradista hokiszurkolók sem hitték volna, hogy a középszakaszt a harmadik helyen záró, a Ferencvárost a bajnokság első két periódusában négyszer megszorongató, kétszer pedig legyőző DEAC ellen ilyen magabiztos, fölényes, már-már könnyed győzelmet arat az FTC-Telekom az Erste Liga négy győzelemig tartó elődöntős párharcának első mérkőzésén. Ahogy arról már szó esett, tulajdonképpen ezzel a sikerrel ismét történelmet írt Fodor Szabolcs együttese, immáron sokadszor ebben az eddig álomszerűen alakuló idényben, hiszen a liga 2008 óta íródó történetében a Fradi először jutott túl a rájátszás első körén, így csapatunk veretes történetének első MOL/Erste Liga elődöntős győzelmét arattuk 2019. március 12-én a Pesterzsébet Jégcsarnok jegén. Arról hosszabban már nem érdemes értekezni, hogy ezekben a bizonyos historikus távlatokban milyen jelentősége van a most zajló eseményeknek, egyrészt azért, mert ezt már megtettük korábban, a párharcot és az első meccset felvezető írásunkban, másrészt azért, mert bár a Ferencváros játékosai többször mutattak hihetetlen karaktert, és adták tanújelét komoly mentális erőnek a szezonban, semmi értelme plusz nyomást és terheket rakni a csapat vállára ezekben a mindennél fontosabb napokban. Ha már eljutottunk idáig, élvezzük minden percét, és március végén-április elején nézzük meg, mire lesz ez elegendő!

Arról viszont érdemes ejteni néhány szót, mik a teendők ma este, ugyanis nincs megállás, 18.30-tól Pesterzsébeten rögtön jön a párharc második mérkőzése. A képlet egyszerű - természetesen nyerni kell! Hatalmas csapda azonban abból kiindulni, hogy kedd este fölényes, 7-2-es győzelem lett a vége, ugyanis a rájátszásban nem számít semmit a gólkülönbség, kizárólag a mérkőzések megnyerése, a debreceniek pedig Hetényi Zoltán lecserélésével és Kovács Bronson pihentetésével már a második harmad végén jelezték, ez most nem jött össze, elengedik az első találkozót, és bizony rápihennek a szerdai második ütközetre. Az is egészen biztos, hogy a szakmai stábjuk levonja a megfelelő következtetéseket, megpróbálnak még szorosabban védekezni, hatékonyabban átlendülni ellentámadásba, és afelől se legyen senkinek kétsége, hogy az idei teljesítményével a válogatottba is visszakerülő, klasszis DEAC-kapust, Hetényit csak feltüzelték az első meccs eseményei, és a Fradi-szurkolók "szeretete" is, ő a keddi ütközet csalódást keltő eseményeiből biztos, hogy fegyvert fog kovácsolni.

A feladat tehát adott: láthatták a mieink háza táján az első húsz-harminc percben, milyen tempóra is vagyunk képesek, és hogy az mennyire hatékony tud lenni egy olyan szorosan záró csapat ellen is, mint a Debrecen. Nem szabad tehát csökkenteni a nyomást, emellett oda kell ezúttal is figyelni az esetleges gyors vendégkontrákra.

Sérültek terén kulcskérdés, hogy mi lesz Hugo Turcotte sorsa. Az alapszakasz kanadai táblázatának élén záró, elképesztően ponterős, emellett az ellenfél soraiban agilis, kellemetlen, bajkeverő stílusával is rendszeresen zavart okozó támadó hiányában a debreceniek támadóegysége félkarú óriásnak bizonyult, korábban nem is gondolta volna senki, hogy ennyire sokat számít a sárga-feketéknél egyetlen játékos kiesése. Lehet, hogy ezúttal a hiányára jobban felkészítik az edzők a debreceni csatárokat, kérdés, van-e bennük annyi, hogy pótolják a villámgyors kanadai pontgyárost. Ugyan Kecskeméti Áron, a vendégek másodedzője a keddi meccs utáni sajtótájékoztatón azt mondta el, hogy számítanak Turcotte játékára a folytatásban, a "zuhanyhíradó" hírei alapján erről nem vagyunk meggyőződve.

Ami a mieinket illeti, a harmadik harmadban Hári Norbert magas botjával szemgödörrel találkozó Brett Switzer nagyon nem nézett ki jól, amikor az ütközés után elhagyta a jeget, de még kedd este az ügyeletes kórházban összevarrták támadónk szemöldökét, aki minden bizonnyal ott lehet a jégen a második összecsapáson.

A 7-2-es győzelem az egyébként is komoly érdeklődést még jobban fokozta a második találkozó iránt, így érdemes a belépőről már előre, online elővételben gondoskodni! Az online elővétel elérhető IDE kattintva. Emellett a helyszínen is nyitva lesz a jegypénztár, 17.30-tól. Ezúttal is él a szakosztályi bérletakció, a jegyek eredeti áron egységesen 1000 forintba kerülnek.

További fontos jegyinformáció, hogy a szombati és vasárnapi, harmadik és negyedik debreceni mérkőzésre a rendelkezésre álló 50-50 darab vendégbelépő KIZÁRÓLAG A MAI, MÁSODIK MÉRKŐZÉS IDEJÉN VÁSÁROLHATÓ MEG SZEMÉLYES ELŐVÉTELBEN, a Pesterzsébet Jégcsarnok jegypénztárában, készpénzzel, 1000 forintos egységáron.

Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő 2. mérkőzés
FTC-Telekom - DEAC
2019. március 13., szerda 18.30, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: 1000 forintos egységáron, online elővételben ITT, vagy személyesen a Pesterzsébet Jégcsarnok jegypénztárában. A szombati és vasárnapi harmadik és negyedik, debreceni mérkőzések vendégbelépői kizárólag most vásárolhatóak meg a jegypénztárban, 1000 forintos egységáron!

Cikkajánló

Jó hangulatban várjuk a sereghajtót

Friss Derbi-győztes férfi hokisaink az öt meccs után még pont nélkül álló Dunaújvárost fogadják kedd este.

A hokisok is behúzták a szezon első Derbijét!

Férfi jégkorongozóink 4-1-re legyőzték az Újpestet, teljessé téve a vasárnapi Fradi-ünnepet!

Jön a szezon első Derbije!

Magyar bajnok férfi jégkorongozóink a labdarúgók után közvetlenül szintén összecsapnak az Újpesttel.

Hiába Nagy duplája, szétlövés után a MAC örülhetett

Férfi jégkorongcsapatunk nagy csatában 3-2-re kikapott a MAC HKB Újbudától az Erste Ligában.

Házirangadó a vasárnapi Derbi felvezetéseként

Férfi jégkorongozóink a tavalyi ötmeccses negyeddöntőben legyőzött MAC HKB Újbudával találkoznak.

Vasárnapi dupla Derbi: kaphatóak a hokimeccs belépői is

Igazi Fradi-vasárnap: férfi labdarúgóink után férfi jégkorongozóink is összecsapnak az Újpesttel!

Óriási csata végén győzelem a szezonnyitón

Magyar bajnok férfi hokisaink 5-4-re nyertek a nagyot küzdő Győr ellen az Erste Liga-szezon első mérkőzésén.

Csalóka ellenfél érkezik a szezonnyitóra

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk vasárnap megkezdi szereplését az Erste Liga 2021/22-es idényében.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most