2019. november 3.
Nem volt kegyelem, magabiztos győzelem a Vasas ellen
Férfi hokisaink a héten már negyedszer léptek jégre, ezúttal a Vasas csapatát fogadták Pesterzsébeten.

Igencsak kemény és pörgős időszakot él át a Ferencváros férfi jégkorongcsapata. A dél-tiroli, csodás véget ért Kontinentális Kupa-kiruccanás után jött a Fehérvár és az Újpest elleni hazai összecsapás, ahol két szoros mérkőzésen hoztunk két nagyon fontos győzelmet. A folytatásban a Visegrád Kupában, a cseh Ostravában volt jelenése a csapatnak, ahol sokáig továbbjutásra álltunk, de a végén a házigazda Poruba örülhetett. Egy rövid pihenés után pénteken Székesfehérvárra látogattunk, ahol nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt elteveztük: a Titánok, köszönhetően a második harmadban zsinórban érkező hibáinknak, és az ebből fakadó kiállításcunaminak, meglepetésre magabiztosan otthon tartották mindhárom pontot.

A Titánok ellen elszenvedett 5-0-s vereség után Fodor Szabolcs együttesének csak a győzelem volt elfogadható az ellen a Vasas ellen, amelyet korábban a szezonban kétszer is idegenben győzött le 6-1-re. Sajnálatos módon, ahogy arról korábban már ITT beszámoltunk, biztonsági okok miatt a csapat kénytelen volt szurkolói nélkül kifutni a pesterzsébeti jégre.

A Fradi keretében ezúttal sem volt ott Pavuk Attila és Hajós Roland sem, akikre sérülés miatt nem számíthatott Fodor Szabolcs vezetőedző. Ellenben ott volt az a Nagy Gergő, aki a Fehérvár ellen a második harmad felénél verekedés miatt öt perc plusz végleges kiállítást kapott. A szövetség fegyelmi bizottsága azonban megvizsgálta az esetet, és úgy döntött, nem bünteti tovább csapatunk kapitányát. A kapuban ezúttal Nagy Kristóf kezdett, aki pont a Vasas ellen mutatkozott be a ferencvárosi játékosként az Erste Ligában. Ugyan a vendégek hozták el a kezdő korongbedobást, de az első helyzet hozzánk köthető, amire mindössze szűk 43 másodpercet kellett várni, de Sági védeni tudott. Bő egy perccel később a 24. születésnapját ünneplő Tóth Richárd is jelezte szándékát, de a Vasas portásán nem tudott kifogni. Ezt követően a vendégeken volt a sor, hogy mutassanak valamit, így bő két percig ők domináltak. Pápa Barnabás kezdte meg a helyzetek sorát, de Nagy Kristóf résen volt, majd Schmál lövésénél is nagyszerűen helyezkedett. A következő percekben a helyzetek elmaradtak, sokkal inkább a mezőnyben estek egymásnak a játékosok, ennek ellenére jó iramban folyt a játék. A harmad felén átlépve Farkas Simon próbálkozott, de Sági résen volt. Egy perccel később jött a találkozó első kiállítása: Sarcia kapott két percet bottal akasztásért. A Vasas az emberelőnyt nagyon gyorsan megpróbálta kihasználni, de Nagy Kristóf összeszedte a korongot. Hiába az emberhátrány, nem álltunk vissza, hanem támadtunk. A tizenharmadik percen átlépve Németh passzolt Tóth Richárdnak, aki gyorsan centerezett is, de a középen érkező Németh nem találta el jól a korongot. Tizenöt és fél perc után Székely Mádai kapott két percet, így most mi mehettünk emberelőnybe. Már az előny első percében veszélyeztettünk Pulli révén, akinek a lövése nagyon veszélyesen ment, de célt tévesztett. Kilenc másodperc volt vissza az emberelőnyből, amikor Karmeniemi addig-addig araszolt, ameddig meg nem találta a tökéletes helyet a lövéshez, hogy aztán a pakk a rövid oldalon utat találjon a kapuba (1-0). Az első harmad legvégén még Hegyi próbálkozott, de hiába, Sági résen volt, így egygólos előnnyel mentünk a pihenőre.

A második játékrész eleje nagyon kedvezően alakult a számunkra, hiszen már huszonegy másodperc után megfogyatkoztak a vendégek, amit ötvenhét másodperc után Németh Attila használt ki, Karmeniemi lövésébe beleérve. Ugyan a játékvezetők még kimentek a zsűrifülkébe megnézni, hogy mi is történt, de nem találtak benne kivetnivalót, így már kétgólos fórban voltunk (2-0). A folytatásban támadásban maradtunk: előbb Pulli, majd Nagy Gergő lövésének állta útját a Vasas portása. Négy és fél perc után m is megfogyatkoztunk: Tóth Adrián állt ki két percre, de az első komoly vendég lehetőségre még ezután is másfél percet kellett várni, de kihagyták a helyzetet. Hét perc után Inglis is próbálkozott, majd mi jöttünk, és egy nagyszerű korongjáratás után Fitzgerald próbálkozott, de a gól elmaradt. Ebben a harmadban sem kímélték egymás a csapatok, az iramra abszolút nem lehetett panasz. A játékrész felén túllépve Kulmala próbálkozott, majd Fitzgerald éles szögből tüzelt, de Sági védeni tudott mindkétszer. Tizenkét és fél perc után Tóth Adrián elé került a korong, aki szemben ált a kapuval, de nem sikerült kihasználnia a ziccert. Három perccel a vége előtt Turbucz próbálkozott, de Nagy Kristóf magabiztosan hárított. Másfél perccel a vége előtt Fitzgerald passzolt Switzernek, de a kanadai csak az oldalhálót találta el. Negyven perc játék után kétgólos fórból vártuk az utolsó harmadot.

A záró harmad egy vendég lehetőséggel indult, de a lövés jócskán elkerülte Nagy Kristóf kapuját. Szűk húsz másodperccel később már játékba is kellett avatkoznia a fiatal hálóőrnek. Még mielőtt átléptünk volna a játékrész második percébe, lecsorgott a lövés a vendég kapusról, amire jött Roczanov Dezső, és belőtte a Fradi negyedik gólját (3-0), ezzel ünnepelve a jubileumi, 400. ligamérkőzését, amit pénteken, a Fehérvár otthonában játszott. Másfél perccel később egy nagyszerű kontratámadás végén Fitzgerald passzolt Tóth Adriánnak, de Sági résen volt. Három és fél perc után Turbucz kapott két percet bottal akasztásért. Másfél perc kellett, hogy eljussunk lövésig, akkor Nagy Gergő lőtte a kapusba, majd tizenöt másodperccel később Fitzgerald is Ságiba lőtte a korongot. Hét perc után ismét előttünk adódott lehetőség, amikor Tóth Renátó elé került a korong, lőni is tudott, de célt tévesztett. Fél perccel később már Tóth Gergő robogott a kapu felé, három ember szorításában lőni is tudott, de Sági egy védéssel belerondított a nagyszerű szólóba. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, de sehogy sem tudtuk megverni Ságit: előbb Fitzgerald közeli bombáját védte hatalmas bravúrral, majd Pozsár centerezése után egy védőről került hozzá a korong. Négy perccel a játékidő vége előtt Nagy Gergőnek sikerült valahogy átjuttatnia a korongot Ságin (4-0). Fél perccel később Fitzgerald és Fliszár akadt össze, a játékvezető 2-2 perccel jutalmazta őket, így négy a négy ellen folyt a játék. Tizenhárom másodperccel a vége előtt, a 24. születésnapján Tóth Richárd egy góllal ünnepelt (5-0), ezzel lezárva a mérkőzést.

A Ferencváros a mérkőzést végig kézben tartva, szurkolói lelátói támogatása nélkül is magabiztosan ütött egy ötöst a Vasasnak, és a listavezető Csíkszereda hazai hosszabbításos veresége miatt két ponttal csökkentette hátrányát a tabellán. Most jön a szezon első válogatott szünete, így legközelebb november 12-én, a Dunaújváros ellen lépnek pályára kedvenceink, ugyancsak Pesterzsébeten, reméljük, már a szurkolók jelenlétében.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 17. forduló
FTC-Telekom – Schiller-Vasas HC 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)
Pesterzsébet Jégcsarnok
FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Rantanen, Tóth Gergely, Kulmala, Nagy G., Németh – Karmeniemi, Pulli, Fitzgerald, Switzer, Tóth Ad. – Sarcia, Hegyi, Farkas, Tóth Ri., Tóth Re. – Jászai, Boros, Roczanov, Tóth Gergő, Pozsár Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Schiller-Vasas HC: Sági (Szeles) – Bukor, Gáspár, Rafaj, Szlama, Schmál – Farkas, Inglis, Czakó, Csiki, Turbucz – Surányi, Tornyai, Fliszár, Péterka, Szlama – Hetényi, Kováts, Márton, Pápa, Székely Mádai Vezetőedző: Ladányi Balázs
Kapura lövések: 14:2, 20:7, 19:8) 53:17
Védések: (2:13, 7:19, 8:16) 17:48 / 100.00% : 90.57%
Kiállítás percek: (2:2, 2:2, 2:4) 6:8
Emberelőny kihasználás: (3 / 2) 66.67% / (2 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (2 / 3) 33.33%
Gólszerzők: Karmeniemi (17:17, EE, Rantanen, Nagy), Németh (20:57, EE, Kulmala, Karmeniemi), Roczanov (41:57), Nagy G. (55:51), Tóth Richárd (59:47, Farkas)

Cikkajánló

Ezúttal nem volt kérdés, magabiztos győzelem!

Férfi hokisaink magabiztos, 8-1-es győzelmet arattak a Titánok ellen a negyeddöntő második mérkőzésén.

A feladat adott: kell az első győzelem a playoffban!

Címvédő férfi hokisaink az Erste Liga negyeddöntőjében tegnap elszenvedett vereség után már ma visszavágnának.

Harcos meccsen vereség a Titánok ellen

Férfi hokisaink hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedtek az Erste Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Indul a címvédő hadjárat, a Titánokat fogadjuk

Férfi hokisaink az Erste Liga negyeddöntőjének első meccsén a Fehérvári Titánokat fogadják Pesterzsébeten.

Erste Liga: a Fehérvári Titánok a negyeddöntős ellenfél

Címvédő férfi hokisaink a fehérváriakkal csapnak össze a hétfőn kezdődő Erste Liga-rájátszás negyeddöntőjében.

Hajós jubilált, győzelemmel zártuk a középszakaszt!

Férfi jégkorongozóink a középszakasz utolsó mérkőzésén a DEAC csapatát fogadták a Pesterzsébet Jégcsarnokban.

Gyász: elhunyt korábbi vb-bronzérmes jégkorongozónk

Elhunyt Vladimír Svitek, jégkorongcsapatunk korábbi játékosa.

Biztos elsőként, hazai jégen zárjuk a középszakaszt

Férfi hokisaink már biztos középszakasz-elsőként, így számunkra tét nélküli meccsen fogadják a DEAC-ot.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most