2019. november 22.
A Brassó vendégeként kezdünk Erdélyben
Férfi hokisaink a szerdai kupameccs után már Erdélyben, a Brassó vendégeként lépnek jégre az Erste Ligában.

Bajnoki és Erste Liga-címvédő férfi jégkorongcsapatunk elképesztő meccsdömpingben van, alighogy hazajöttünk a dániai Kontinentális Kupáról, máris készülhettünk egy újabb nagy összecsapásra, ugyanis november 20-án, szerdán a Magyar Kupában is megkezdtük a szereplést, méghozzá a Megyeri úton az Újpest vendégeként. Ugyan álmosan kezdtük a találkozót, de a Vojensből magunkkal hozott sebesség és dinamika végül kifizetődött, hiszen az első szünet után bedaráltuk az ősi riválist, így kétgólos előnyből várhatjuk a november 27-ei folytatást.

Az újabb győztesen megvívott Hokiderbi után nem volt idő ünnepelni, hiszen a mérkőzés után nagyon gyorsan buszra szállt a csapat, és már indultunk is az idény második erdélyi túrájára. A szállás és a bázis ezúttal is Csíkszereda, ám a túra első meccsét Brassóban játsszuk, a hazai pályán utoljára október 7-én vereséget szenvedő Corona ellen. Akkor a szombati ellenfelünk, a Csíkszereda tudott berámolni nekik egy négyest az erdélyi rangadón, mindezt úgy, hogy már az első játékrészben hárommal ment a tavalyi döntős csíki gárda.

Most azonban maradjunk egyelőre az Brassónál! Idén eddig mindössze egyszer futottunk össze a már a tabella harmadik helyén álló Farkasokkal. Akkor Pesterzsébeten, az Erste Liga ötödik fordulójában mérkőztünk meg, és ugyan ők szerezték meg a vezetést, de Nagy Gergő vezérletével sikerült a magunk javára fordítani a mérkőzést. A végére egy nagyon sima, 4-1-es sikert könyvelhettünk el.

A brassóiak formája a két csapat első mérkőzése után javuló tendenciát mutatott, hiszen ötmeccses győzelmi szériát építettek, majd jött a már korábban említett Csíkszereda elleni összecsapás, ahol csúnyán belefutottak egy négyesbe, ezután pedig a pocsék formában lévő Újpest is legyőzte a Farkasokat, igaz, csak hosszabbításban. Ekkor úgy tűnt, komoly hullámvölgybe került a csapat, ez az érzés pedig csak fokozódott, hiszen a következő meccsen az alsóház végén kullogó Hokiklub is lőtt egy ötöst a Brassónak, a szezon egyik legnagyobb meglepetését produkálva. A komoly csalódást keltő teljesítményt a DAB ellen sikerült megtörni, így valamelyest jobb hangulatban utazhattak az IIHF Kontinentális Kupa második körének ukrajnai csoportjába, a román bajnok jogán. Ott három meccsen két vereség és egy győzelem volt a mérlegük, utóbbit az első körből érkező szerb Crvena Zvezda ellen érték el.

A szerbek elleni nagyarányú győzelemnek köszönhetően magabiztosan tért vissza az Erste Liga küzdelmeibe a Corona, és verte meg előbb a Gyergyót, majd a Hokiklubot, aztán a Vasast, majd ismét a Hokiklubot, ezúttal már a Tüskecsarnokban. A kötelező győzelmek után becsúszott két hosszabbításban elszenvedett vereség is, előbb a DEAC, majd pedig a Gyergyó vendégeként. Legutóbbi ligameccsükön már azzal a tudattal léphettek jégre, hogyha győznek, akkor biztosan megelőzik a Debrecent, és akár a dobogóra is odaérhetnek. Akaratuknak már az első harmadban komoly nyomatékot adtak, hiszen valamivel több, mint öt perc alatt sikerült hármat lőniük, amivel megalapozták a 4-3-as sikert, ezzel pedig a dobogó harmadik fokára léptek.

Két olyan gárda néz egymással farkasszemet, amelyek, ha nem is győzelmi kényszerben lépnek pályára, mindenképp fontos lenne, hogy győzelemmel zárják a találkozót. A Brassónak többek között azért lenne fontos a három pont megszerzése, hogy fellépjen az éllovas Csíkszereda mögé a dobogó második fokára, valamint hogy tisztes távolságban tartsa magától a DEAC és a DAB kettősét. Míg a mieink a nemzetközi kupaszereplés okán négymeccses, valamint 18 pontos hátrányban vannak a rivális csíkiaktól, és jó lenne, ha fokozatosan zárkóznának az éllovasra, akik nagyon elléptek - igaz, vesztett pontok tekintetében csak hat egység az előnyük, ami kontrollálható különbség.

Az új idényben tehát második alkalommal jön a Corona Brassó – FTC-Telekom összecsapás, ahol mindkét fél célja a három pont megszerzése lesz. Ugyan zöld-fehér alakulatunk rendkívül komoly meccsdömpingben van, abban biztosak lehetünk, hogy szívüket-lelküket ki fogják tenni a brassói jégre is. Reméljük, hogy az újpesti mérkőzéshez hasonlóan most is sikerül profitálni a Dániából magunkkal hozott rutinból, és három ponttal gazdagodhatunk.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 19. forduló
Corona Brassó – FTC-Telekom
2019. november 21. péntek, 17.30 (magyarországi idő szerint)
Olimpiai Jégcsarnok, Brassó

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin