2019. szeptember 24.
Nincs megállás: a Hokiklub Budapest következik
Férfi hokisaink nem pihennek, kedden a Tüskecsarnokban, a Hokiklub Budapest vendégeként lépnek jégre.

Épphogy csak elkezdődött a 2019/20-as bajnoki idény, a Ferencváros gyorsan belecsapott a közepébe. A szeptember 13-i, Gyergyó elleni 3-1-es rajt után nagyon hosszú meccssorozat kezdődött. Hétfőn, az új szezon első Hokiderbijén rögtön hosszabbításig mentünk az Újpest ellen, de végül 6-5-re győztünk. Majd két jóval simább mérkőzés következett: előbb a Vasas otthonában hintettünk egy sima hatost, majd Székesfehérváron lőttünk ötöt a Titánoknak. A nem szokványos hetet hazai porondon zártuk, a Brassó látogatott Pesterzsébetre, akiket 4-1-gyel küldtünk haza.

Ugyan a hét véget ért, a szünet nélküli meccssorozat viszont még mindig tart, hiszen kedd este a Tüskecsarnokban, a Hokiklub Budapest ellen lépünk pályára. Az ellen a HKB ellen, akik rögtön egy meglepetésszerű győzelemmel rajtoltak az idényben: az Újpest vendégeként hátrányból fordítva sikerült győzniük, és elvinni mindhárom pontot ősi riválisunk otthonából. Ez azért is óriási skalp, mert a HKB a tavalyi, első Erste Ligás szezonjában az alapszakaszban 34 vereség mellett mindössze hat rendes játékidős győzelmet arattak, és utolsóként zártak, de a középszakaszban is négy győzelem mellett hatszor kapituláltak, és nem volt esélyük elérni a rájátszást érő első két hely egyikét az alsóházban. Az Újpest ezzel szemben egészen az elődöntőig jutott, ahol kiélezett, hatmeccses szériában maradt le a fináléról a Csíkszeredával szemben, a nyáron pedig, pusztán a játékoskeretet nézve, tovább erősödött. De vissza aktuális ellenfelünkhöz: a Hokiklub a következő körben a Fehérvári Titánokat fogadta, itt viszont már ők maradtak alul, szintén 2-1-es különbséggel. Majd jöhetett egy erdélyi túra, ahol először a Gyergyó vendégeként ismét nagy meglepetésre eljutottak a hosszabbításig, és csak a ráadásban szenvedtek 2-1-es vereséget, majd a Csíkszereda már jóval könnyebben tudott ellenük győzni, ők meg sem álltak hétig.

A Hokiklub szakmai stábja aligha szeretné megismételni a tavalyi nem túl acélos idényt, ennek tudatában fordultak rá a nyárra, vele pedig a transzferidőszakra. Ennek ellenére nem mondhatjuk, hogy túl nagy játékosmozgás lett volna a csapat háza táján: öt játékossal sikerült megegyezniük, köztük Reiter Attilával, aki a Fehérvári Titánokat hagyta ott a kedvükért, de EBEL-es rutinja is van. Hoztak még két kanadait, akik első európai szezonjukat kezdték meg, de, hogy teljes legyen a sor, a svéd Kristoffer Pihlqvist is náluk folytatta pályafutását.

Fontos információ emellett, hogy a HKB szeptember elején farmcsapat-megállapodást kötött a szintén a Tüskecsarnokban "lakó" MAC Újbudával, ennek értelmében pedig teljes az átjárás a szlovák Extraligában szereplő együttes és utánpótlása, valamint a Hokiklub Budapest kerete között. Ennek nyomán már a felkészülési időszakban is felbukkantak MAC-os fiatalok a HKB csapatában. Az előző idényben a DVTK Jegesmedvékkel volt hasonló megállapodása a Hokiklubnak, amelynek értelmében több miskolci hokis is Budapesten töltötte az idényt, Albert Tibor és Köllő Roland pedig a nyáron végleg csatlakozott a HKB-hoz. Visszafelé Szappanos Dávid mutatkozhatott be a diósgyőriek csapatában, két Extraliga-meccsen. Kiemelendő viszont, hogy az ellenfeleknek nem kell attól tartania, hogy ha esetleg a MAC a tervezettnél korábban elbúcsúzik az Extraligától, akkor a középszakaszra, és az esetleges rájátszásra teljes sorokat küld le a Hokiklub keretébe, ugyanis az Erste Liga Versenyszabályzata éppen a Fehérvári Titánok és az EBEL-es Fehérvár AV19, illetve az idén már az Alpesi Ligába távozó, előtte két szezonon át viszont az Erste Ligában szereplő Vienna Capitals II miatt szigorúan és egyértelműen rendelkezik a farmcsapatok játékosmozgásáról. A Versenyszabályzat 62.§ (6) bekezdése értelmében csak az egyik csapat keretéből csak azok a játékosok szerepelhetnek a másik csapat színeiben a rájátszásban, akik az alap- és középszakasz mérkőzéseinek legalább 30%-án jégre léptek az adott csapat keretében. Ez alól kivételt csak az U23-as vagy annál fiatalabb játékosok képeznek.

Nem lehet azt mondani, hogy a két csapatnak komoly egymás elleni története lenne, hiszen eddig mindössze hatszor néztek farkasszemet. Az első alkalomra egészen 2017 januárjáig kellett várni, amikor a Magyar Kupa körmérkőzéses selejtezőjében kerültek össze a felek, akkor 2-2-es rendes játékidőt követően, a Ferencváros hosszabbításban tudott diadalmaskodni. A következő öt mérkőzésen már közel sem volt ekkora izgalom, ellenben nyugodtan nevezhetjük gólzáporosnak azokat az összecsapásokat. A Fradi rendre megnyerte a Hokiklub elleni meccseit tavaly, legutóbb 2018 december 30-án futottak össze Pesterzsébeten. Ugyan a vendégek már nyolc másodperc után megszerezték a vezetést, a zöld-fehérek gyorsan egalizáltak, majd meg sem álltak nyolcig.

Az előző heti hosszú meccsdömping alatt kiválóan szerepelt Fodor Szabolcs csapata, reméljük, hogy a jó széria kedd este is folytatódik, és magabiztos sikerrel fordulunk rá a Csíkszereda elleni pénteki csúcsrangadóra.

A Hokiklub Budapest - FTC-Telekom mérkőzés 18.00-kor kezdődik a Tüskecsarnokban. Belépők a helyszínen vásárolhatóak, a vendégszurkolók a vendégbejáraton, a Hevesy György út felől juthatnak be a csarnokba.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 6. mérkőzés
Hokiklub Budapest – FTC-Telekom
2019. szeptember 24., kedd 18.00, Tüskecsarnok
Belépők: a helyszínen

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin