2022. szeptember 24.
Nincs megállás, újabb erdélyi csapat érkezik a Tüskébe
Magyar bajnok jégkorongcsapatunk következő ellenfele ismét egy erdélyi csapat, vasárnap a Brassóval játszunk.

Zsinórban négy magyar bajnoki címet begyűjtő férfi jégkorongcsapatunknak ugyan nem úgy indult az idény, ahogyan azt eltervezték, de a Szuperkupa-döntőn a DEAC-tól elszenvedett vereséget hamar maga mögött tudta hagyni együttesünk: öt nappal később vissza is vágtak a kupagyőztesnek, és 4-3-as győzelmet arattak Debrecenben az Erste Liga idei alapszakaszának első játéknapján, majd az első hazai meccset, egy Újpest elleni Derbit is behúzott a csapat, ráadásul mindkét meccsen kétgólos hátrányból sikerült fordítani. Az FTC-Telekom péntek este a liga címvédője, az előző szezonbeli döntős ellenfél, a Csíkszeredai Sportklub ellen is folytatta a remek szereplést, és még a szeredaiak balhés igazolása, a meccsen összesen 27 büntetéspercet összeszedő Garrett Clarke sem tudta kizökkenteni a mieinket a ritmusból, az eredmény pedig egy lehengerlő, 6-2-es győzelem lett.

A péntek esti találkozó után Fodor Szabolcs vezetőedző elmondta, nagyon örül a sikeres rajtnak, de két héttel az idény kezdete után még semmilyen messzemenő következtetést nem szabad levonni. Az viszont ennek ellenére is biztos, hogy ez a kezdés jó alapja lehet az eredményes folytatásnak. A folytatásra pedig nem is kell túl sokat várni, hiszen vasárnap itt az újabb megmérettetés, a Corona Brassó érkezik a Tüskecsarnokba. A brassóiaknál általában sohasem lehet tudni előre, hogyan is sikerülnek az új igazolások, a sárga-kékek viszonylag gyakran cserélik le csapatuk jó részét, így afféle sötét lóként állnak oda minden évben a szezon rajtjához. Az viszont elvitathatatlan, hogy minden évben kemény és kellemetlen ellenfélnek számítanak, és általában harcban állnak a felsőházi helyekért, sőt, a rájátszásban is többször ott voltak már a végjáték környékén, két szezonnal ezelőtt például egészen a döntőig meneteltek. Idén is kemény ellenfél lesznek minden bizonnyal, már csak azért is, mert alig néhány nappal ezelőtt, már jócskán a liga rajtja után bejelentették, eddigi igazolásaik mellé megszerezték a tavaly még a Fradiban szereplő Kóger Dánielt is, aki így először lép majd pályára az Erste Ligában korábbi csapata ellen.

Nem lehet tehát egyáltalán félvállról venni a brassói együttest, akkor sem, ha bár csütörtökön Fehérváron győzelemmel kezdték az idei szezont, péntek este meglepetésre kikaptak Dunaújvárosban. Sőt, ez is csak azt erősíti meg, vasárnap a Tüskecsarnokban kettőzött erővel akarnak majd bizonyítani. Ehhez persze a zsinórban negyedik győzelmére hajtó Ferencvárosnak is lesz egy-két szava…

Férfi jégkorong, Erste Liga alapszakasz
FTC-Telekom – Corona Brassó
2022. szeptember 25., 15:00 Tüskecsarnok
Jegyek: ITT és a helyszínen, a pénztár egy órával a mérkőzés előtt nyit
Élő közvetítés: M4 Sport+

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin