2019. december 2.
Rangadó a Brassó ellen, a második hely a tét
Férfi jégkorongcsapatunk hétfő este a Corona Brassót fogadja a Pesterzsébet Jégcsarnokban.

Magyar bajnok, Erste Liga-címvédő férfi hokisaink december nyitányaként azt a Hokiklubot fogadta vasárnap este, amely a november elején újonnan kinevezett Jens Brändströmmel a kispadon rendre megnehezítette az ellenfelek dolgát. Csapatunk azonban iskolajátékkal, rendkívül gyors jégkoronggal, esélyt sem hagyva ütötte ki aktuális ellenfelét, a vége 8-0-s Fradi-siker lett.

Pihenésre azonban nincs idő, ugyanis jön az újabb megmérettetés. Alig huszonnégy órával később azt a Corona Brassót fogadjuk Pesterzsébeten, akiket ugyan a szezon elején hazai pályán sikerült legyőznünk, viszont idegenben csak egy pontot sikerült megkaparintanunk a legutóbbi erdélyi túra első meccseként. Ebből azonban nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen akkor egy nagyon komoly darálóban volt a csapat, iszonyatos volt a meccsterhelés, ráadásul szinte pihenés nélkül utaztunk Brassóba. A helyzet most annyival könnyebb, hogy a keretnek volt ideje pihenni a tegnapi mérkőzést megelőzően, így sokkal frissebb állapotban várhattuk az újabb meccsdömpinget.

A két csapat előző mérkőzése után a brassóiak hazai pályán fogadták a pocsék formában szereplő Újpestet. Ennek ellenére mindkét csapat kitett magáért, noha a védekezésükben ez egyáltalán nem akart megmutatkozni, ugyanis összehoztak egy tizenhétgólos összecsapást, ahol a Farkasok tizenegyszer zörgették meg a lilák kapuját. Ezt követően Debrecenben már nem ment minden ilyen szépen, hiszen ott kaptak egy hatost, amire csak hárommal tudtak válaszolni. Legutóbb viszont ismét az Újpest volt az ellenfél. A gólzápor itt is megvolt, de az újpestieknek itt esélyük sem volt, kilencet kaptak.

Ami minket illet: Fodor Szabolcs a tegnapi meccs második harmada utáni szünetben úgy döntött, hogy Hegyi Ádám és Anssi Rantanen a Brassó elleni összecsapás tükrében kap egy kis extra pihenőt, így ők már nem jöttek ki a végjátékra. A helyükre azonban érkeztek azok a játékosok, akik eddig kevesebb játékperccel rendelkeztek, így ők is bizonyíthattak a vezetőedzőnek, amit újabb két remek góllal meg is hálált a csapat. Nem mondhatjuk, hogy rendkívüli izgalmakat hozott volna a találkozó, de a csapat ennek ellenére is abszolút kitett magáért, hiszen elképesztő tempóban korcsolyázta végig a hatvan percet. Fodor Szabolcs és a játékosok Dániából hazatérve azt mondták, hogy szeretnék a hazai pontvadászatba is átültetni a nemzetközi porondon mutatott gyors játékot. A tegnap látottak alapján jó úton halad a csapat, hogy ezt véghez vigye.

Jön tehát az idényben harmadszor az FTC-Telekom – Corona Brassó összecsapás, ahol mindkét fél számára kulcsfontosságú lenne a három pont megszerzése. Míg a brassóiak szeretnék megtartani második helyüket az éllovas, már-már behozhatatlan előnnyel vezető Csíkszereda mögött az alapszakasz végére is, addig nekünk azért kulcsfontosságú a győzelem, hogy mi végezzünk legalább másodikként, ugyanis ezzel a mai három ponttal ismét a dobogón találhatnánk magunkat. Akkor ugyanis tökéletes pozícióból vághatnánk neki a középszakasznak, ahová csupán bónuszpontokat visznek magukkal a csapatok, a szinte eltűnő különbségek miatt pedig bőven lenne esélyünk visszaelőzni a nagy rivális csíkiakat, és ismét megszerzni a pályaelőny szempontjából fontos első kiemelést a rájátszásra. Ez azonban még a jövő zenéje, és fontos lenne három ponttal zárni hozzá ezt a hétfő esti tévés rangadót - a találkozót ugyanis az M4 Sport élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 22. forduló
FTC-Telekom – Corona Brassó
2019. december 2. hétfő, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok

Cikkajánló

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

Magyar bajnokként kezdjük el az Erste Liga elődöntőjét

31-szeres bajnokként fogadjuk pénteken 18.30-tól a Csíkszeredát a Tüskecsarnokban a párharc első meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin