2019. október 2.
Nincs mese, győzni kell Debrecenben
Férfi jégkorongosaink zsinórban két vereség után készültek a DEAC elleni újabb Erste Liga összecsapásra.

Álomrajt után mindössze két nap leforgása alatt ébredt fel magyar bajnok, Erste Liga-címvédő férfi jégkorongcsapatunk. A Gyergyó elleni liganyitány után ugyanis fantasztikusan, még zsinórban öt megnyert meccsel kezdődött a 2019/20-as idény. Jött azonban az új idény eddigi első csúcsrangadója, a tavalyi döntőbeli ellenfelet, a Csíkszeredát fogadtuk Pesterzsébeten, ahol a vendégek kétgólos hátrányból felállva, a hosszabbításban győzni tudtak, ezzel elvették a Fradi veretlenségét. Két nappal később az Acélbikák látogattak hozzánk, és hiába dolgoztunk ki kétszer annyi helyzetet, és lőttünk ötvenet kapura, a vendégek végül 3-1-es győzelemmel távoztak.

Az élet azonban ezután sem állt meg, és már jön is az újabb lehetőség, hogy visszatérjük a győzelmi útra. Szerdán annak a DEAC-nak a vendégeként lépünk pályára, akik hozzánk hasonló módon, nagyszerűen rajtoltak el a 2019/20-as idényben. Az első körben rögtön a Fehérvári Titánokat fogadták, majd másnap a Gyergyót. Mindkét mérkőzés 3-2-es debreceni győzelemmel ért véget. Majd szeptember 20-án a DAB vendégeként léptek jégre, ahol elkönyvelték a szezon első vereségét, hiszen a dunaújvárosiak 4-1-gyel küldték haza őket. Három nappal később a Vasas vendégszeretetét élvezhették: egy tizenegy gólos meccsen végül 8-3-as győzelemmel mehettek haza, majd az Újpest volt a következő ellenfél. A DEAC egy rendkívül izgalmas és szoros mérkőzést játszott a szebb napokat is megélt lilákkal, de végül a vendégek örülhettek, és elvitték mindhárom pontot Debrecenből, akárcsak az eddigi utolsó ellenfelük, a Csíkszereda is. Az erdélyiek ugyan 3-2-es hátrányban mentek pihenőre az első szünet után, de utána nem kegyelmeztek, és 6-3-mas győzelmet arattak.

A jelenleg az ötödik pozícióban tanyázó Debreceni Egyetemi AC a tavalyi idény alapszakaszát szintén itt, a már felsőházat jelentő ötödik helyen zárta, mindössze egy ponttal lemaradva a negyedik Újpesttől, valamint négyre a dobogó harmadik fokán záró Brassótól. Jöhetett tehát a felsőház, ahol két vereséggel indítottak: előbb a Csíkszereda, majd a Brassó állta útját a debrecenieknek. Ezt követte három győzelem: a Csíkszereda, a Brassó és a Ferencváros volt a szenvedő fél. Majd jött egy vereség a Fraditól, egy győzelem és egy vereség az Újpest ellen, így a harmadik helyen zártak. A rájátszásban elsőként a Gyergyóval mérték össze erejüket, ami igencsak izgalmasra sikeredett, hiszen szinte felváltva verték egymást a felek, de végül a DEAC jutott tovább egy sokáig emlékezetes hetedik mérkőzésen 4-3-mal, hogy aztán a mieinkkel kelljen farkasszemet nézniük. Ez a párosítás jóval kevesebb izgalmat hordozott magában, ugyanis a zöld-fehérek simán, minden összecsapást kézben tartva 4-0-val állították meg a debrecenieket.

A vezetőség nem sokat tétlenkedett a nyári szünetben, hiszen már májusban megkezdték a csapat részleges átszervezését, hogy a bajnoki rajta már minden tökéletesen klappoljon. A májust három távozóval indították, köztük azzal a Németh Attilával, aki egy szezon után visszatért a Ferencváros kötelékébe. Az érkezők terén is van ferencvárosi kötődés Mestyán István személyében, aki 2012 és 2014 között játszott nálunk. Mindent összevetve: nyolc játékostól búcsúztak el, valamint hat új igazolást mutattak be.

A két csapat 2014 szeptembere óta 27 alkalommal futott össze (beleszámítva a korábbi debreceni csapat, a Debreceni HK elleni mérkőzéseket is, hiszen a DEAC-nak ebben a formában ez mindössze a második idénye), ebből a mieink 14 alkalommal hagyták el győztesen a pályát, míg 13-szor a debreceniek örülhettek. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy igencsak szoros az örökmérleg. Ellenben a legutóbbi öt alkalommal a Fradi rendre behúzta a DEAC elleni meccseit. Mindezt úgy, hogy a legtöbb esetben esélyt sem adtak az ellenfélnek, egy kivétellel, ahol 2-0-s hátrányból sikerült visszajönni, és végül 3-2-re győzni. A két csapat legutóbb március 17-én futott össze, ugyancsak Debrecenben. Akkor egy 0-0-s első harmadot követően a másodikban Braden Walls duplájával, valamint Karmeniemi góljával 3-1-re elléptünk, hogy aztán a záró játékrészben Switzer zárja le a meccset és a párharcot.

Az utóbbi időben nagyszerű a mérleg a DEAC ellen, reméljük ez a sorozat ma este folytatódik, és visszatérünk a győzelmi útra.

18.30-tól a Debreceni Jégcsarnokban, DEAC – FTC-Telekom.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 9. forduló
DEAC – FTC-Telekom
2019. október 2., szerda 18.30, Debreceni Jégcsarnok

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin