2019. október 2.
Nincs mese, győzni kell Debrecenben
Férfi jégkorongosaink zsinórban két vereség után készültek a DEAC elleni újabb Erste Liga összecsapásra.

Álomrajt után mindössze két nap leforgása alatt ébredt fel magyar bajnok, Erste Liga-címvédő férfi jégkorongcsapatunk. A Gyergyó elleni liganyitány után ugyanis fantasztikusan, még zsinórban öt megnyert meccsel kezdődött a 2019/20-as idény. Jött azonban az új idény eddigi első csúcsrangadója, a tavalyi döntőbeli ellenfelet, a Csíkszeredát fogadtuk Pesterzsébeten, ahol a vendégek kétgólos hátrányból felállva, a hosszabbításban győzni tudtak, ezzel elvették a Fradi veretlenségét. Két nappal később az Acélbikák látogattak hozzánk, és hiába dolgoztunk ki kétszer annyi helyzetet, és lőttünk ötvenet kapura, a vendégek végül 3-1-es győzelemmel távoztak.

Az élet azonban ezután sem állt meg, és már jön is az újabb lehetőség, hogy visszatérjük a győzelmi útra. Szerdán annak a DEAC-nak a vendégeként lépünk pályára, akik hozzánk hasonló módon, nagyszerűen rajtoltak el a 2019/20-as idényben. Az első körben rögtön a Fehérvári Titánokat fogadták, majd másnap a Gyergyót. Mindkét mérkőzés 3-2-es debreceni győzelemmel ért véget. Majd szeptember 20-án a DAB vendégeként léptek jégre, ahol elkönyvelték a szezon első vereségét, hiszen a dunaújvárosiak 4-1-gyel küldték haza őket. Három nappal később a Vasas vendégszeretetét élvezhették: egy tizenegy gólos meccsen végül 8-3-as győzelemmel mehettek haza, majd az Újpest volt a következő ellenfél. A DEAC egy rendkívül izgalmas és szoros mérkőzést játszott a szebb napokat is megélt lilákkal, de végül a vendégek örülhettek, és elvitték mindhárom pontot Debrecenből, akárcsak az eddigi utolsó ellenfelük, a Csíkszereda is. Az erdélyiek ugyan 3-2-es hátrányban mentek pihenőre az első szünet után, de utána nem kegyelmeztek, és 6-3-mas győzelmet arattak.

A jelenleg az ötödik pozícióban tanyázó Debreceni Egyetemi AC a tavalyi idény alapszakaszát szintén itt, a már felsőházat jelentő ötödik helyen zárta, mindössze egy ponttal lemaradva a negyedik Újpesttől, valamint négyre a dobogó harmadik fokán záró Brassótól. Jöhetett tehát a felsőház, ahol két vereséggel indítottak: előbb a Csíkszereda, majd a Brassó állta útját a debrecenieknek. Ezt követte három győzelem: a Csíkszereda, a Brassó és a Ferencváros volt a szenvedő fél. Majd jött egy vereség a Fraditól, egy győzelem és egy vereség az Újpest ellen, így a harmadik helyen zártak. A rájátszásban elsőként a Gyergyóval mérték össze erejüket, ami igencsak izgalmasra sikeredett, hiszen szinte felváltva verték egymást a felek, de végül a DEAC jutott tovább egy sokáig emlékezetes hetedik mérkőzésen 4-3-mal, hogy aztán a mieinkkel kelljen farkasszemet nézniük. Ez a párosítás jóval kevesebb izgalmat hordozott magában, ugyanis a zöld-fehérek simán, minden összecsapást kézben tartva 4-0-val állították meg a debrecenieket.

A vezetőség nem sokat tétlenkedett a nyári szünetben, hiszen már májusban megkezdték a csapat részleges átszervezését, hogy a bajnoki rajta már minden tökéletesen klappoljon. A májust három távozóval indították, köztük azzal a Németh Attilával, aki egy szezon után visszatért a Ferencváros kötelékébe. Az érkezők terén is van ferencvárosi kötődés Mestyán István személyében, aki 2012 és 2014 között játszott nálunk. Mindent összevetve: nyolc játékostól búcsúztak el, valamint hat új igazolást mutattak be.

A két csapat 2014 szeptembere óta 27 alkalommal futott össze (beleszámítva a korábbi debreceni csapat, a Debreceni HK elleni mérkőzéseket is, hiszen a DEAC-nak ebben a formában ez mindössze a második idénye), ebből a mieink 14 alkalommal hagyták el győztesen a pályát, míg 13-szor a debreceniek örülhettek. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy igencsak szoros az örökmérleg. Ellenben a legutóbbi öt alkalommal a Fradi rendre behúzta a DEAC elleni meccseit. Mindezt úgy, hogy a legtöbb esetben esélyt sem adtak az ellenfélnek, egy kivétellel, ahol 2-0-s hátrányból sikerült visszajönni, és végül 3-2-re győzni. A két csapat legutóbb március 17-én futott össze, ugyancsak Debrecenben. Akkor egy 0-0-s első harmadot követően a másodikban Braden Walls duplájával, valamint Karmeniemi góljával 3-1-re elléptünk, hogy aztán a záró játékrészben Switzer zárja le a meccset és a párharcot.

Az utóbbi időben nagyszerű a mérleg a DEAC ellen, reméljük ez a sorozat ma este folytatódik, és visszatérünk a győzelmi útra.

18.30-tól a Debreceni Jégcsarnokban, DEAC – FTC-Telekom.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 9. forduló
DEAC – FTC-Telekom
2019. október 2., szerda 18.30, Debreceni Jégcsarnok

Cikkajánló

Visegrád Kupa: győzelem! Előnyből várjuk a visszavágót

Férfi hokisaink a Visegrád Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésen hazai pályán fogadták a cseh Porubát.

Visegrád Kupa: folytatás hazai pályán, jön a Poruba

Férfi hokisaink a kimerítő erdélyi túra után máris jégre lépnek, a cseh Poruba látogat Pesterzsébetre.

Győzelem! Három ponttal megyünk haza Erdélyből

Férfi hokisaink az erdélyi túra második állomásán a Gyergyó vendégeként léptek jégre.

Esély a javításra, a Gyergyó ellen zárunk Erdélyben

Férfi hokisaink az erdélyi túra első mérkőzését elvesztették, de a Gyergyó ellen lehet javítani.

Jól játszottunk, de a Csíké a három pont

Férfi hokisaink az új idény első erdélyi túráját rögtön a tavalyi döntős Csíkszereda ellen kezdték.

Erdélyi túra, első felvonás: Csíkszereda

Férfi hokisaink az idei első erdélyi túrán előbb a Csíkszereda, majd a Gyergyó vendégeként lépnek jégre.

Erdélyi túra és hazai debütálás a hétvégi programban

Péntektől vasárnapig hét szakosztály csapatai lépnek pályára.

Megérkeztünk Erdélybe!

Férfi jégkorongcsapatunk egy kemény, 12 órás buszozás után sikerrel megérkezett Erdélybe.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most