2022. augusztus 9.
Orosz és svéd védővel erősítettek bajnok hokisaink
A Ferencvárosban folytatja pályafutását a 28 éves, ex-KHL-es Vszevolod Szorokin és a 24 éves August Nilsson.

Amint arról korábban beszámoltunk, négyszeres magyar bajnok felnőtt férfi jégkorongcsapatunk az előző hét közepén megkezdte a közös, jeges felkészülést a 2022/23-as idényre. Ezen a héten már a Tüskecsarnok frissen fagyasztott jegét is felavatta a csapat, aminek középkörében ezúttal már az FTC-Telekom Jégkorong címere szerepel. A szezon legelső csapatmegbeszélésén és az azt követő felmérőkön a Fradi TV stábja is jelen volt, akik Fodor Szabolcs vezetőedzőt kérdezték az új csapatról és az előttünk álló szezonról, illetve meginterjúvolták a csapat két újonnan érkező tagját, ugyanis komoly erősítések érkeztek a szokásos nyári átigazolási időszak végére:

a Ferencvárosban folytatja pályafutását két védő, a 129 KHL-mérkőzés rutinjával érkező 28 éves Vszevolod Szorokin, valamint a 24 éves svéd August Nilsson.

Vszevolod Szorokin 1993. október 29-én született Moszkvában. A 28 éves, 185 centiméter magas védő 2010-ben kezdte pályafutását az orosz juniorligában, az MHK Szpartak Moszkva színeiben, ahol 2012-ig játszott, majd a 2012/13-as szezonban bemutatkozott a Szpartak KHL-ben szereplő csapatánál is. A 2014-es idényben egyéves kitérőt tett a szintén KHL résztvevő Atlant Mitiscsi csapatánál, a topligás szerepléssel párhuzamosan pedig innentől kezdve minden évben tagja volt egy egy osztállyal lejjebb, a VHL-ben játszó csapatnak is, ez 2014-ben a Dizel Penza volt. Ezt a szezont végül az SZKA Szentpétervár színeiben fejezte be, majd visszatért a Szpartakhoz, ahol végül egészen 2019-ig maradt. 2015-ben egy alkalommal lehetőséget kapott az orosz felnőttválogatottban is. 2012 és 2019 között Szorokin a rájátszás mérkőzéseit is beleértve 93 KHL-meccsen vett részt, pályafutása alatt pedig összesen 134 KHL-mérkőzésen lépett jégre. 2020-ban egy évre átigazolt a VHL-es üzbég Humo Taskenthez, majd onnan Csehországba, a Kladnóhoz vezetett az útja, ahol egy csapatban játszott a mai napig aktív világsztár Jaromír Jágr-rel, aki kétszeres Stanley-Kupa győztes, egyszeres olimpiai és kétszeres világbajnok, valamint számtalan NHL-rekord kötődik a nevéhez. Szorokin az előző szezonra visszatért Oroszországba és a VHL-ben szereplő Jugra színeiben lépett jégre 54 alkalommal.

August Nilsson 1998. június 1-én született Svédországban. A 189 centiméter magas, 88 kilogrammos védő 2012-ben debütált a Nacka HK U16-os csapatában, ahol 9 mérkőzésen 4 pontot szerzett. Egy évvel később a Djurgarden IF U16 színeiben lépett jégre igen eredményesen, ugyanis 20 mérkőzésen 5 gólt és 9 asszisztot osztott ki. A szezon végeztével ismét csapatot váltott és a MODO Hockey J18-at erősítette egészen a 2015-ös idény végéig. Nilsson védő létére egyre eredményesebb játékosnak bizonyult, amit mi sem mutat jobban, hogy 2015-ben a Svéd J18 Elite ligában pont per meccs fölött teljesített, 22 mérkőzésen 29 pontot termelt. Következett egy újabb korosztály, és a VIK Västeras HK J20 „A” együttese, ahol szintén szépen termelt, 40 meccsen 6 góllal és 22 assziszttal segítette csapatát. A 2017-es idényt ismét egy másik klubnál, a Växjö Lakers HC J20 „A” csapatánál töltötte a J20 SuperElite ligában, ahol csapatával bekerültek a rájátszásba is. Ugyanebben a szezonban magára ölthette a svéd juniorválogatott mezét is három mérkőzés erejéig. 2018-ban átigazolt a svéd másodosztályú Karlskrona HK-hoz. A következő szezonra ligát nem, de csapatot újból váltott és a Västeras IK csapatához került, ahol két évet húzott le. A legutóbbi idényt a magyar válogatott Bartalis István korábbi klubjánál, a szintén svéd IF Troja-Ljungby színeiben töltötte. Nilsson eddigi pályafutását teljes egészében Svédországban töltötte, a 2022/23-as ferencvárosi idény lesz az első légiós szezonja.

Vszevolod Szorokinnal és August Nilssonnal immár 24 játékos ismert az FTC-Telekom a 2022/23-as idényre készülő keretéből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2022/23-es szezon előtt:

Érkezett: Ollie Betteridge (brit, Nottingham Panthers), Aku Kestilä (finn, Les Jokers de Cergy-Pontoise), Julius Marva (finn, STS Sanok), Brayden Low (kanadai, Reading Royals), Kreisz Brúnó (MAC HKB Újbuda), Kozma Dávid (Hisingens IK), Kucsma Richárd (Vasas SC, kölcsönbe), Vszevolod Szorokin (orosz, Jugra Hanti-Manszijszk), August Nilsson (svéd, IF Troja-Ljungby)
Távozott: Pavuk Attila (visszavonult), Hegyi Ádám (visszavonult), Somogyi Balázs (DAB), Roczanov Dezső (?), Kóger Dániel (?), Hajós Roland (visszavonult), Cody Fowlie (?), Josh McFadden (?), Juhani Tamminen (?), Lukas Bohunicky (?)
Maradt: Kulmala Rasmus (érvényes szerződéssel), Arany Gergely (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Nagy Kristóf (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Földes László (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Tóth Adrián (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Tóth Gergő (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Lauri Kärmeniemi (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Boros Dániel (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Sarcia Antonino (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Seregély Máté (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Farkas Lőrinc Simon (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Bán Károly (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Galántai Richárd (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Komáromy Botond (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Nagy Gergő (szerződéshosszabbítás 2024-ig)

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin