2023. október 6.
Őrült csata végén szétlövéses győzelem a rangadón
Férfi hokisaink a hajrában üres kapuval egyenlítve, kilenckörös szétlövés után 6-5-re verték a Csíkszeredát.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk péntek este a szezon második Erste Liga-mérkőzésén lépett jégre. Az FTC-Telekom a múlt vasárnapi szezonnyitón a DEAC ellen elért fölényes, 10-2-es győzelem után rögtön egy vérbeli presztízsrangadón kellett, hogy bizonyítson, ugyanis az elmúlt szezonokban a magát a Fradi egyik legnagyobb ligabéli ellenfelévé kinövő SC Csíkszereda látogatott a Tüskecsarnokba.

A Ferencváros a DEAC ellen látottakhoz hasonló kerettel állt ki a mérkőzésre, a harmadik számú kapus Földes László, valamint a sérült Sarciá Antonino és Julius Marva mellett ezúttal viszont Nolan La Porte is hiányzott egy edzésen összeszedett kisebb sérülés miatt, így kisebb változtatásokat kellett eszközölnie a sorokon Fodor Szabolcs vezetőedzőnek. A kapuban ezúttal is Arany Gergely kezdett.

A szeredaiak nem kezdték túl jól az új idényt, két rendes játékidős és egy hosszabbításos vereséggel rajtoltak, sorrendben a címvédő Gyergyó, majd a Brassó és végül a BJA HC ellen. Ebből viszont nehéz messzemenő következtetéseket levonni, hiszen a liga három élcsapatáról van szó. Sőt, annál inkább felpaprikázott és motiváltan érkező Sportklubra számíthatott a Fradi. Ez pedig be is igazolódott már a találkozó elején, hiszen a székelyföldiek a mérkőzés elején négy perc alatt kétgólos előnyre tettek szert. Előbb Roth szedett össze már az első percben kiállítást, amit ki is használt a Szereda, hosszas korongjáratás után Aidan Brown takarásból ellőtt lövése talált utat a kapunkba (0-1). Majd nem sokkal később Szkacskov érkezett jól egy lövés és Arany védése után a kipattanóra, és közelről a hálóba emelt (0-2). A vendégek a gólerősség mellett fizikai téren is próbáltak a mieink fölé nőni, ezt bizonyította az a kemény ütközés, amit Farkas Simon kapott egy hazai akció közben. Tóth Gergő sietett elégtételt venni az ellenfélhez, de mind a nagyobb bunyó, mind a kiállítás elmaradt. Jött viszont a Fradi-gól a 7. percben, Crespi passzából Adam Brady szépített közelről (1-2). Nem sokkal később Masonius kapott két percet akadályozásért, az első emberelőnyünk azonban kihasználatlan maradt. A 14. percben ismét Masonius ült ki a büntetőpadra, de ezzel sem sikerült élni. A hajrában Galajda és Kestilä ment el kettő az egyben, finn támadónk azonban elhibázta a ziccert. A harmadot egy kisebb csetepaté zárta, kiállítás nélkül.

Remekül kezdtük a második harmadot, mindössze 37 másodperc alatt megvolt az egyenlítés, Nagy Gergő csapott le egy a szeredai kapu előtt elakadó korongra (2-2). Nem örülhettünk azonban sokáig, Becze révén alig egy perccel később válaszolt is a Csíkszereda (2-3). Harcoltunk tovább az egyenlítésért, a második harmad játékban inkább a mieinké volt, ezt a lendületet pedig Němec kiállítása sem törte meg, emberhátrányban is volt lehetőségünk a kiugró Kulmala és Seregély révén, igaz, Aranynak is bravúrokat kellett bemutatnia a túloldalon. A 36. percben Masonius már harmadszor szabálytalankodott a mérkőzésen, ezt pedig már kihasználtuk, Brady lőtt éles szögből a hálóba (3-3). A játékrész utolsó percében még Galajda és Milan akadtak össze, kisebb bunyó, majd páros kiállítás lett az esetből.

A harmadik harmad elejét megnyomta a Szereda, Aranynak komoly védéseket kellett bemutatnia. Gyorsan pörgött a játék, az első nagyobb megszakítás öt perc után jött, amikor Bán kapott hatalmasat Ládaytól, lenn is maradt a jégen, de nem következett kiállítás. A játékvezetők lehiggasztották a kedélyeket, majd folytatódtak a csíki rohamok, az egyik ilyen végén pedig Becze Tihamér egy óriási kapu előtti kavarodás végén újra megszerezte a vezetést a Sportklubnak (3-4). Sőt, az 53. percben Becze ért bele egy nagy kékvonalas bombába is, ezzel már kettővel vezetett a Csíkszereda, és úgy nézett ki, győztesen távozik a Tüskecsarnokból (3-5). A mieink azonban nem így gondolták! Jött Masonius mai negyedik kiállítása, és ezt is sikerült kihasználni, egy a vendégek harmadában remekül megjáratott korongot végül Brady vágott a hálóba (4-5). Másfél perccel a vége előtt egy vendég tilos felszabadításnál Fodor Szabolcs időt kért, majd lehozta kapusát, ekkor pedig dobbant a Fradi-szív, Roth Vladimír kékvonalas bombájába Kulmala Rasmus ért bele a kapu előtt, és egyenlített (5-5). Idegőrlő percek következtek, a vonalbírók ugyanis hosszasan videózták, hogy a kékvonalas Roth-lövés előtt nem csúszott-e ki a harmadból a korong, de végül helyben hagyták a jégen hozott ítéletet: gól!

Jöhetett az ötperces hosszabbítás három a három elleni játékkal, amelyben mindkét félnek volt óriási lehetősége lezárni a mérkőzést, de nem született meg a mindent eldöntő találat, így jöhetett a szétlövés, amelynek a mieink mehettek neki némi lelki előnnyel, hiszen a hosszabbítás hajrájában Crespi kiállítása után kivédekeztek egy 4 a 3 elleni emberhátrányt is.

A büntetőpárbaj első öt-öt lövője után nem dőlt el a meccs, a két kapus, Arany és Adorján parádéztak, mindössze Nagy Gergő és Rokaly Szilárd tudtak betalálni. A hatodik párban Nagy Gergő és Rokaly is hibáztak, a hetedik körben nálunk Brady jött, de nem talált be, a túloldalon megint Rokaly érkezett, de Arany nagyot védett. A nyolcadik körben Nagy Gergő visszatért, de kihagyta, a másik oldalon Milan nem tudott élni a lehetőséggel. A kilencedik kört Turbucz Martin kezdte, aki a vendégek hálójába vágta a korongot, ez pedig győztes találatnak bizonyult, ugyanis Rokalynak egy gól és két hiba után volt mersze negyedszer is visszatérni, ez pedig csíki szempontból végzetes húzásnak bizonyult, Arany ugyanis ezt is védte, győzött a Ferencváros!

Az FTC-Telekom a hajrában kevesebb mint hét perc alatt, a végén kapusát is lehozva kétgólos hátrányt dolgozott le, majd egy drámai szétlövésben meg tudta nyerni az idegek harcát, így 6-5-ös győzelmet aratott a nagy rivális Csíkszereda ellen, és harcos, remek karaktert mutatva két pontot otthon tartott.

Folytatás vasárnap 13.30-tól a Brassó ellen a Tüskecsarnokban. Jegyek ITT kaphatóak, minden kilátogatót Októberfeszt-programokkal várunk. A hokisok után nem sokkal a Groupama Arénában férfi labdarúgóink is pályára lépnek, így minden adott egy tökéletes Fradi-vasárnaphoz. A focimeccsre szóló jeggyel és bérlettel féláron lehet belépni a csarnokba, minden fontos részlet és információ ITT!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom - SC Csíkszereda 6-5 (1-2, 2-1, 2-2, 0-0, 1-0 - szétlövéssel)

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Seregély, Roth, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Boros, Crespi, Németh, Brady, Tóth A. – Bán, Kärmeniemi, Němec, Kestilä, Galajda – Haranghy, Banga, Farkas, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

SC Csíkszereda: Adorján (Ambrus) – Rutkowszki, Ricci, Milan, Brown, McNally – Masonius, Gecse, Levin, Péter B., Szkacskov - Ferencz-Csibi, Láday, Rokaly Sz., Reisz, Becze – Salló, Bajkó, Fodor, Vezetőedző: Bradley Gratton

Gólok: Brady (06:30, Crespi), Nagy G. (20:37, Kulmala, Turbucz), Brady (35:21 EE, Kestilä, Roth), Brady (56:16 EE, Roth), Kulmala (58:54), Turbucz (65:00) illetve Brown (01:49 EE, McNally), Szkacskov (03:59, Péter B.), Becze (21:53, Reisz), Becze (47:41), Becze (52:47, Rutkowszki, Ricci)

Cikkajánló

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin