2022. február 4.
Őrület Miskolcon: 15 gólos meccset nyertünk meg!
Hihetetlenül izgalmas és fordulatos mérkőzésen, a hosszabbítás után győztünk a DVTK Jegesmedvék ellen.

Férfi jégkorongcsapatunk Miskolcra utazott, ahol a DVTK Jegesmedvék ellen mérkőzött meg az Erste Ligában. A mieink ebben az évben összesen négyszer csaptak össze a borsodiakkal és minden találkozó szoros végeredményt hozott, így várható volt, hogy ezúttal is apróságok fognak dönteni, de ami itt történt, arra nehéz szavakat találni...

Már az első harmad megalapozott az igazi gólfesztiválnak. Előbb a hazaiak megszerezték a vezetést Seto Christopher William találatával. A mieink magára hagyták a miskolci játékost, aki egy az egyben vihette a kapura a korongot, amit Arany Gergely felett a kapunkba juttatott. Ám rögtön jött a válasz Seregély Máté révén, aki a kék vonal mellől eresztette el védhetetlen lövését. (1-1) Azonban ekkor jött az igazi hidegzuhany a mi szempontunkból: A DVTK alig fél perc alatt kétszer is mattolta a mieinket. Előbb Parnham maradt üresen oldalt, aki ki is használta a kínálkozó lehetőséget, majd Seto meglépett a koronggal és megszerezte önmaga második és csapata harmadik gólját. Szerencsére még mielőtt nagyobb lett volna a baj, Hajós Roland zárkóztatta csapatunkat, aki remekül szúrt bele egy kapu elé érkező korongba, amely így a gólvonalon túl kötött ki. (3-2)

Hajós ott folytatta, ahol az első harmadban abbahagyta: Középtávoli lövését nem tudta védeni a hazai kapus, majd az álomszerű kezdést Pavuk Attila tette teljessé, aki kiválóan helyezkedett a kapu előtt és emelte a korongot a hálóba. (3-4) A vezetésünk viszont nem tartott sokáig, ugyanis Galanisz sistergős bombával egalizált, majd Seto lövése a kapuvasról vágódott a gólvonalunk mögé. (5-4) Az ígéretes kezdésünk már a múlté volt, a DVTK pedig Walker révén megszerezte a hatodik gólt is. A mieink számára létfontosságú volt, hogy betaláljanak és Farkas Simon tett is róla, hogy újra nyílt legyen az összecsapás. (6-5)

Jöhetett az utolsó harmad, amely DVTK-góllal indult, ám Hajós Roland harmadik találatával újra feljöttünk egyre, majd jött Josh McFadden, aki a hazaiak harmadában eleresztette szokásos bombáját, ami az oldalvasat érintve bepattant Duschek kapujába, így jöhetett a hosszabbítás, amelynek az elején Rasmus Kulmala megszerezte a mindent eldöntő gólt, így a mieink egy egészen szenzációs, 15 gólt hozó mérkőzésen győztek Miskolcon.

Reméljük gólok maradtak még a mieinknél, mert vasárnap Győrben is szükségük lesz rá!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom 7-8 (3-2, 3-3, 1-2, 0-1)
DVTK Jegesmedvék: Duschek - Doetzel, Wehrs - Parnham, Seto, Walker - Kiss, Szirányi - Galajda, Galanisz, Hajnik - Hadobás, Vojtkó - Elgestal, Mattyasovszky, Miskolczi - Illés, Pecsét - Farkas, Ritó, Szabad Vezetőedző: Tokaji Viktor
FTC-Telekom: Arany – Boros, McFadden, Kulmala, Nagy G., Pavuk – Kärmeniemi, Seregély, Fowlie, Tamminen, Tóth A. – Bohunicky, Hegyi, Hajós, Kóger, Somogyi – Komáromy, Sarcia,  Farkas S., Roczanov, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok: Seto (11.03, Parnham, Walker), Parnham (14.12, Kiss, Szirányi), Seto (14.46, Walker), Galanisz (24.15, Galajda, Vojtkó), Seto (26.34, Galanisz, Doetzel), Walker (35.25, Seto, Parnham), Parnham (41.56, Wehrs, Walker), illetve Seregély (11.52, Karmeniemi), Hajós (16.05, Bohunicky, Sarcia), Hajós (21.44), Pavuk (23.26, Kulmala, Nagy G.), Farkas (37.38, McFadden), Hajós (48.23, Fowlie, Seregély), McFadden (53.17, Nagy G., Kulmala), Kulmala (61.12, McFadden, Nagy G.)
Kapura lövések: (10:13, 16:17, 20:13, 0:2) 46:45
Védések: (11:7, 14:13, 11:19, 1:0) 37:39 / 82.22% : 84.78%
Kiállítás percek: (0:2, 0:4, 4:6) 4:12
Emberelőny kihasználás: (7 /2) 28.57% / (21/ 1) 100.00%
Emberelőnyben töltött idő: 10:46 / 3:14
Emberhátrányos védekezés: (1 / 1) 0.00% / (2 / 7) 71.43%

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin