2024. február 3.
Öt idei derbigyőzelem után vereség Újpesten
Bajnok hokisaink a szezon hatodik Derbijén 4-1-es vereséget szenvedtek Újpesten.

A szezon hatodik derbijéhez érkezett magyar bajnok jégkorongcsapatunk, amely az Erste Liga-alapszakasz első fázisának utolsó idegenbeli mérkőzése volt.

A csapat teljes kerettel tudott kiállni az UTE ellen, habár sérülés miatt nem lehetett a jégen Lauri Kärmeniemi és Tóth Gergő, valamint Tóth Adrián sem volt a keret tagja. A kapuban Arany Gergely kezdett második számú kapusként pedig ezúttal Földes László volt nevezve.

A találkozó elején a hazaiak tudták irányítani a játékot, a letámadásoknak pedig hamar meg lett az eredménye. Nyquist lőtte a korongot kapura, amit Arany mamuttal tett át a túlsó oldalra, azonban a korongra rendkívül gyorsan csapott le Kyle Just és lőtte be kapusunk mögött a pakkot (1-0). A folytatásban kicsit nagyobb iramra kapcsolt a Fradi, és Németh, Hrabal, valamint Crespi is közel járt az egyenlítéshez. A harmad feléhez közeledve emberelőnybe kerültünk, a speciális játékhoz pedig sikerült is felállni a csapatnak. Némi korongjáratás után Brady passzolt a kapu mögött várakozó La Porte-nak, aki visszaadta a korongot a Rajnával szemben elhelyezkedő Erik Němecnek, cseh támadónk pedig belőtte az egyenlítő gólt (1-1).

A második harmad elejét egy emberelőnnyel kezdtük, amit sajnos nem tudtunk kihasználni. Majd Hrabalt ítélték szabálytalannak, az UTE pedig villámgyorsan használta ki az adódó lehetőséget, és egy az egyben megcsinálták azt a háromszögezést, amellyel a Ferencváros egyenlíteni tudott. Miro Saarelainen kapott korongot a kapu mögött lévő Metsavainiótól és visszaszerezte vele a vezetést a lila-fehéreknek (2-1). A folytatásban igyekezett ismét egyenlíteni a zöld-fehér alakulat, a lendületet La Porte kiállítása törte meg, alig egy perccel később pedig Silvfer ült ki a hazaiaktól, így a sikeres védekezést követően előnyben támadhattunk, de nem sikerült gólra váltani a helyzeteinket.

Az első két harmadhoz képest talán lassabban kezdtek a felek, kevés játékmegszakítással folytatódott a találkozó. Közel az 50. perchez Tiala és Hrabal kapott két-két perces kiállítást, de egyik oldalon sem született újabb gól négy a négyben. Teljes létszámnál azonban igen, Metsavainio lőtt a kispad közeléből kapura, ami megpattant Miro Saarelainenen, amelyből így a harmadik gól született (3-1). Két perccel a vége előtt Arany lekorcsolyázott, majd egy sikertelen kísérlet után Fodor Szabolcs időt kért. Azonban a várt eredmény elmaradt és üres kapura kettő másodperccel a vége előtt az Tino Metsavainio belőtte a negyedik találatot is (4-1).

A szezon hatodik derbijét így nem sikerült behúznia a mieinknek, keseregni pedig nincsen idő, hiszen vasárnap jön a Csíkszereda, ami az alapszakasz első fázisának utolsó mérkőzése lesz.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
UTE – FTC-Telekom 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)

UTE: Rajna (Sági) – Silfver, Nyquist, Tiala, Metsavainio, Saarelainen – Franyó, Szabó, Kiss, Just, Coatta – Pokornyi, Tornyai, Laakkonen, Benk, Kovács A. – Kovács S., Nádasy, Lőczi, Vezetőedző: Markus Juurikkala

FTC-Telekom: Arany (Földes) – Marva, Roth, Galajda, Brady, Kulmala – Hrabal, Boros, Němec, Kestilä, La Porte – Seregély, Crespi, Turbucz, Nagy G., Németh – Banga, Haranghy, Turcotte, Bán, Farkas, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Just (01:03, Nyquist), Saarelainen (27:27 EE, Metsavainio, Coatta), Saarelainen (53:49, Metsavainio, Tiala), Metsavainio (Tiala, Benk) illetve Němec (10:13 EE, Brady, La Porte)

Kapura lövések: (13:16, 4:12, 7:12) 24:40
Védések: (15:12, 12:3, 12:5) 39:20
Kiállítás percek: (2:0, 4:4, 2:2) 8:6
Emberelőny kihasználása: (2/1) 50.00% / (3/1) 33.00%
Emberhártányos védekezés: (3/2) 67.00% / (2/1) 50.00%
Emberelőnyben töltött idő: 01:20 / 04:23

Cikkajánló

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin