2024. február 3.
Öt idei derbigyőzelem után vereség Újpesten
Bajnok hokisaink a szezon hatodik Derbijén 4-1-es vereséget szenvedtek Újpesten.

A szezon hatodik derbijéhez érkezett magyar bajnok jégkorongcsapatunk, amely az Erste Liga-alapszakasz első fázisának utolsó idegenbeli mérkőzése volt.

A csapat teljes kerettel tudott kiállni az UTE ellen, habár sérülés miatt nem lehetett a jégen Lauri Kärmeniemi és Tóth Gergő, valamint Tóth Adrián sem volt a keret tagja. A kapuban Arany Gergely kezdett második számú kapusként pedig ezúttal Földes László volt nevezve.

A találkozó elején a hazaiak tudták irányítani a játékot, a letámadásoknak pedig hamar meg lett az eredménye. Nyquist lőtte a korongot kapura, amit Arany mamuttal tett át a túlsó oldalra, azonban a korongra rendkívül gyorsan csapott le Kyle Just és lőtte be kapusunk mögött a pakkot (1-0). A folytatásban kicsit nagyobb iramra kapcsolt a Fradi, és Németh, Hrabal, valamint Crespi is közel járt az egyenlítéshez. A harmad feléhez közeledve emberelőnybe kerültünk, a speciális játékhoz pedig sikerült is felállni a csapatnak. Némi korongjáratás után Brady passzolt a kapu mögött várakozó La Porte-nak, aki visszaadta a korongot a Rajnával szemben elhelyezkedő Erik Němecnek, cseh támadónk pedig belőtte az egyenlítő gólt (1-1).

A második harmad elejét egy emberelőnnyel kezdtük, amit sajnos nem tudtunk kihasználni. Majd Hrabalt ítélték szabálytalannak, az UTE pedig villámgyorsan használta ki az adódó lehetőséget, és egy az egyben megcsinálták azt a háromszögezést, amellyel a Ferencváros egyenlíteni tudott. Miro Saarelainen kapott korongot a kapu mögött lévő Metsavainiótól és visszaszerezte vele a vezetést a lila-fehéreknek (2-1). A folytatásban igyekezett ismét egyenlíteni a zöld-fehér alakulat, a lendületet La Porte kiállítása törte meg, alig egy perccel később pedig Silvfer ült ki a hazaiaktól, így a sikeres védekezést követően előnyben támadhattunk, de nem sikerült gólra váltani a helyzeteinket.

Az első két harmadhoz képest talán lassabban kezdtek a felek, kevés játékmegszakítással folytatódott a találkozó. Közel az 50. perchez Tiala és Hrabal kapott két-két perces kiállítást, de egyik oldalon sem született újabb gól négy a négyben. Teljes létszámnál azonban igen, Metsavainio lőtt a kispad közeléből kapura, ami megpattant Miro Saarelainenen, amelyből így a harmadik gól született (3-1). Két perccel a vége előtt Arany lekorcsolyázott, majd egy sikertelen kísérlet után Fodor Szabolcs időt kért. Azonban a várt eredmény elmaradt és üres kapura kettő másodperccel a vége előtt az Tino Metsavainio belőtte a negyedik találatot is (4-1).

A szezon hatodik derbijét így nem sikerült behúznia a mieinknek, keseregni pedig nincsen idő, hiszen vasárnap jön a Csíkszereda, ami az alapszakasz első fázisának utolsó mérkőzése lesz.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
UTE – FTC-Telekom 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)

UTE: Rajna (Sági) – Silfver, Nyquist, Tiala, Metsavainio, Saarelainen – Franyó, Szabó, Kiss, Just, Coatta – Pokornyi, Tornyai, Laakkonen, Benk, Kovács A. – Kovács S., Nádasy, Lőczi, Vezetőedző: Markus Juurikkala

FTC-Telekom: Arany (Földes) – Marva, Roth, Galajda, Brady, Kulmala – Hrabal, Boros, Němec, Kestilä, La Porte – Seregély, Crespi, Turbucz, Nagy G., Németh – Banga, Haranghy, Turcotte, Bán, Farkas, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Just (01:03, Nyquist), Saarelainen (27:27 EE, Metsavainio, Coatta), Saarelainen (53:49, Metsavainio, Tiala), Metsavainio (Tiala, Benk) illetve Němec (10:13 EE, Brady, La Porte)

Kapura lövések: (13:16, 4:12, 7:12) 24:40
Védések: (15:12, 12:3, 12:5) 39:20
Kiállítás percek: (2:0, 4:4, 2:2) 8:6
Emberelőny kihasználása: (2/1) 50.00% / (3/1) 33.00%
Emberhártányos védekezés: (3/2) 67.00% / (2/1) 50.00%
Emberelőnyben töltött idő: 01:20 / 04:23

Cikkajánló

Jön az utolsó hazai meccs az alapszakaszban

Magyar bajnok jégkorongozóink a DEAC csapatát fogadják a szezon utolsó hazai meccsén az alapszakaszban.

Fontos győzelem Debrecenben

Magyar bajnok hokisaink 6-4-re legyőzték a DEAC csapatát, így értékes három pontot szereztek.

Debrecenbe utazunk kedden

Magyar bajnok hokisaink három hazai után egy idegenbeli mérkőzéssel folytatják az alapszakasz második fázisát.

„Ő egy több színben pompázó, különleges állat”

Rekordbajnok férfi hokicsapatunk kapusa nem akármilyen házikedvencet tart otthon – VIDEÓ!

Arany-shutout, nagy győzelem a Csíkszereda ellen

Magyar bajnok hokisaink 3-0-ra legyőzték az SC Csíkszereda együttesét.

Gyergyó után jön a Csíkszereda

Az FTC-Telekom jégkorongcsapata péntek után szombaton ismét egy erdélyi együttessel találkozik hazai jégen.

Hosszabbításos vereség a rangadón

Bajnok hoksiaink hazai környezetben 2-1-re kikaptak a Gyergyó HK csapatától.

A Gyergyó a következő ellenfél a második fázisban

Pénteken farsangi tematikus mérkőzésen fogadják hokisaink a tavalyi Erste Liga-bajnokot a Tüskecsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin