2022. április 5.
Parázs csata lesz – folytatódik az Erste Liga döntője
Férfi jégkorongozóink 17.15-kor kezdenek a Tüskecsarnokban, az M4 Sport élőben közvetít.

Amint arról korábban beszámoltunk, magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk április 1-jén és 2-án megkezdte négy győzelemig tartó párharcát az Erste Liga döntőjében a címvédő Sportklub Csíkszereda ellen. Az első találkozón a Ferencváros 5-1-es győzelmet aratott, ezzel elvette ellenfele pályaelőnyét, a második mérkőzést viszont a csíkiak nyerték 3-2-re, így 1-1-es állásról folytatódik a párharc kedden és szerdán a Tüskecsarnokban.

Az előzményeket ismerve parázs csatára lehet számítani. Az első mérkőzésen ugyanis egy Nagy Gergővel történt szerencsétlen ütközést követően a Sportklub játékosa, Salló Alpár súlyos sérülést szenvedett – a játékosnak az FTC-Telekom Jégkorong Szakosztály és a Ferencvárosi Torna Club minden tagja nevében mihamarabbi felépülést kívántunk már a mérkőzés estéjén kiadott közleményben is, és ezúton is.

A sajnálatos sérüléssel végződött ütközés során a Ferencváros csapatkapitányában sérülésokozásnak semmilyen szándéka nem merült fel, sportbaleset történt. Az Erste Liga Fegyelmi Bizottsága közvetlenül a második mérkőzés előtt közzétett döntése alapján mégis hárommérkőzéses eltiltást szabott ki Nagy Gergőre. Az FTC-Telekom Jégkorong Szakosztály meglátása szerint – amelynek szakosztályunk az FTC jégkorongos legendái által jegyzett nyílt levélben adott hangot – közösségi nyomásra túlzó elmarasztaló ítélet született, amely miatt csapatunk egy rendkívül kiélezett helyzetben elveszítette egyik kulcsjátékosát. Történt mindez úgy, hogy a Ferencváros csapatának tagjai, játékosok, stábtagok évek óta mind az online közösségi térben, mind adott esetben a jégcsarnokban vagy a csapat szállásán konkrét fizikai támadásoknak vannak kitéve Csíkszeredában, amely ellen sem a csíkszeredai klub, sem a Magyar Jégkorong Szövetség nem lépett fel érdemben a mai napig. Sőt, az MJSZ elnöke nyilatkozatban hárította a klubokra a felelősséget a csapatunk által évek óta elszenvedett atrocitásokkal kapcsolatban. Az eset azért is érdekes, mert a Fegyelmi Bizottság mindeddig kizárólag a Nagy Gergő-féle szerencsétlen esetért osztott ki utólagos eltiltást, alátámasztva a csíkszeredai közvélemény azon hamis nézőpontját, amelyben a Fradi „alattomos” játékára hivatkoznak. Ezt a meglátást ez a videós összeállítás is könnyen cáfolja, mindegyik hazai eset súlyos és szándékos szabálytalanságot mutat be, csak a szerencsén múlott, hogy játékosaink nem szenvedtek el sérülést az eseteket követően. A Fegyelmi Bizottság mindezidáig nem látott okot arra, hogy ezen esetek miatt büntetést osszon ki. FRISSÍTÉS: a mérkőzés előtt a Fegyelmi Bizottság nyilvánosságra hozta, hogy a fenti összeállításban szereplő esetekből minössze Becze Tihamér szándékosan sportszerűtlen és sérülésveszélyes megmozdulása ért egymérkőzéses eltiltást.

A fentiek tükrében minden eddiginél nagyobb szükség van a Fradi-szurkolók támogatására a Tüskecsarnok lelátóin! Mutassuk meg, hogy sportszerű, mégis elképesztő hangulatot teremtve is lehet szurkolni és csapatunkat belehajszolni az értékes győzelembe! A döntő kedden 17.15-kor és szerdán 18.30-kor kezdődő harmadik és negyedik meccsére is kaphatóak még korlátozott számban online elővételben a belépők IDE kattintva. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a nagy érdeklődés miatt nem biztos, hogy marad jegy helyszíni értékesítésre, így mindenképp érdemes online elővétellel biztosítani a helyet a Tüskecsarnok lelátóján. A vendégjegyek mindkét napra elfogytak.

Aki valami miatt nem tud ott lenni személyesen a csarnokban, kedden az M4 Sporton, szerdán az m4sport.hu-n követheti a mérkőzéseket.

Férfi jégkorong, Erste Liga

Döntő, 3. mérkőzés
FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda
2022. áprillis 5. kedd 17.15 Tüskecsarnok
JEGYEK: ITT
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: M4 Sport

Döntő, 4. mérkőzés
FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda
2022. április 6. szerda 18.30 Tüskecsarnok
JEGYEK: ITT
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: m4sport.hu

Cikkajánló

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin