2023. március 30.
Pénteken eldől az Erste Liga-trófea sorsa
A mindent eldöntő hetedik meccsen derül ki, ki emelheti magasba a liga trófeáját.

Felnőtt férfi jégkorongozóink elképesztő munkával és küzdelemmel bejutottak az Erste Liga döntőjébe, ahol az alapszakaszban végig élmezőnyben lévő Gyergyói Hoki Klubbal kerültek szembe. Mindkét csapat hétmérkőzéses elődöntőből érkezett, és a Gyergyóban kezdődő végső párharcot a Fradinak sikerült jobban kezdeni. Két idegenbeli győzelem után az első hazai meccset elveszítette a Ferencváros, de a másodikon javítani tudott, és 3-1-es összesített vezetéssel utaztak ismét Gyergyószentmiklósra a mieink. Ahogy az várható volt a piros-fehérek nem adják könnyen a győzelmet, és hazai pályán szépíteni tudtak, így sor került a hatodik mérkőzésre is Budapesten.

A legutóbbi összecsapás nem kevés fordulatot tartogatott magában. Az első harmadban a vendégek szerezték meg a vezetést, a folytatásra viszont sokkal feltüzeltebben jöttek ki a mieink, és kevesebb, mint 10 perc alatt megfordították a játék állását, és 3-1-es ferencvárosi vezetéssel folytatták a harmadik harmadban. Bár a Fradi igyekezett megtartani kétgólos előnyét, a Gyergyóiak megtalálták az ellenszert, és egymás után lőtték a gólokat, végül a vezetést is átvették. Fodor Szabolcs az utolsó percben lehozta Aranyt a kapuból, hogy hat emberrel tudjon támadni az FTC-Telekom. Elképesztő hajrát mutatott be a Fradi, de minden próbálkozás ellenére sem sikerült egyenlíteni, és hosszabbításra vinni a meccset. Ezzel összesítésben ki tudott egyenlíteni a Gyergyói HK, így – akárcsak az elődöntőben – a döntőben is egyetlen meccs fog dönteni arról, hogy ki nyeri meg a párharcot, és ezzel az Erste Ligát. Csütörtökön azonban sajnos nem a teljes létszámmal tudott útnak indulni csapatunk, a szerdai mérkőzésen ugyanis Rasmus Kulmala egy szabálytalan ütközést követően komolyabb agyrázkódást szenvedett, az orvosok pedig a vizsgálatokat követően nem engedélyezték számára az utazást.

Akárcsak a BJA HC elleni magyar bajnoki döntő során, már itt is kielemezték a felek egymást, és minden lapjukat kiterítették már a mérkőzések során, így a hetedik mérkőzésre a szakmai stáb és a csapatok már nem tudnak újabb módokon készülni. Rendkívül kiélezett párharc folyik a döntőben, és biztosak lehetünk benne, hogy az Erste Liga utolsó, mindent eldöntő meccsén sem fognak visszavenni a felek a tempóból. Minden találkozót nüanszok döntöttek el, a legapróbb részlet, hiba, figyelmetlenség is végzetes lehet a hetedik mérkőzésen, de nem csak a Ferencváros számára, hanem a gyergyóiaknak is. Nekünk a kupa újbóli megszerzése a cél, az erdélyi együttes viszont az Erste Ligához való csatlakozás óta először emelhetné magasba a trófeát, és az eddig látottak alapján már egyáltalán nem megjósolható, hogy ki az esélyese ennek a párharcnak.

Ami pedig talán a legfontosabb, hogy az FTC-Telekom csapat elképesztő munkát tett bele a rájátszásba, és hihetetlen küzdéssel eljutottak a döntőig, úgy, hogy sorra maguk mögé utasították a náluk az alapszakaszban jobb helyen záró DVTK Jegesmedvéket és a Budapest Jégkorong Akadémiát is. Az alapszakaszban ötödikként záró csapatunk remek teljesítménnyel, folyamatos pályahátrányból a magyar bajnoki címet is megszerezte, amivel történelmi sikert ért el, hiszen ez szám szerint a harmincadik bajnoki címe jégkorongcsapatunknak. Ezután a feltámadás után, amivel megmutatták, hogy milyen fából faragták a Ferencváros játékosait, és mit is jelent a Fradi-szív, az Erste Liga megnyerése a pont lenne azon a bizonyos i betűn.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, döntő 7. mérkőzés
2023. március 31., péntek 17:15, Gyergyószentmiklósi Műjégpálya
Gyergyói HK – FTC-Telekom
Élő közvetítés: M4 Sport

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin