2022. február 19.
Ráadásos siker az év meccsén, megvan a második kiemelés
Férfi hokisaink Nagy Gergő hosszabbítás végén lőtt góljával 7-6-ra nyertek a Gyergyói HK elleni ki-ki meccsen.

Ferencvárosi szempontból rendkívül egyszerű volt a képlet magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk utolsó 2021/22-es alapszakasz-mérkőzése előtt: a csütörtöki, Dunaújváros elleni győzelemmel Fodor Szabolcs csapata egyetlen ponttal szombati ellenfele és egyben közvetlen riválisa, a Gyergyói Hoki Klub elé került a tabella második helyére, így amennyiben a Fradi rendes játékidős győzelmet aratott székelyföldi ellenfele felett az utolsó játéknap délután 15.00-kor kezdődő, matiné-mérkőzésén (így minden ferencvárosi szurkoló oda tudott érni a labdarúgók este 19.30-kor kezdődő, MTK elleni találkozójára), akkor biztosan a második helyen zárta az alapszakaszt – minden más esetben a 2-4. helyen álló csapatok végső sorrendjének megállapításához meg kellett volna várni az esti Újpest-Győr mérkőzés kimenetelét. A második hely, ahogy korábban megírtuk, kulcsfontosságú lehet a szezon folytatására nézve, hiszen a második hely birtokosa másodikként választhat ellenfelet a negyeddöntőre magának az 5-8. helyen rangsoroltak közül, emellett az esetleges elődöntőig kitart a pályaelőny.

A mieink a Dunaújváros ellen látott sorokkal, tehát a rendelkezésre álló legerősebb felállásban vágtak neki a mérkőzésnek, annyi különbséggel, hogy ezúttal Arany Gergely kezdett a kapuban, míg a gyergyóiaknál néhányan hiányoztak a keretből, így 20 fős csapattal álltak fel.

Rangadóhoz méltó tempóban és intenzitással kezdődött a mérkőzés, az első három percben mindkét oldalon akadt nagy helyzet. A Ferencvárosé volt a nagyobb, Fowlie közeli lövését azonban remekül hárította lábbal Rinne. A 4. perc végén Nagy Gergő szabálytalankodott a palánknál, a GYHK pedig élt a lehetőséggel, szép összjáték végén Bodó Christopher vágta a mieink hálójába a vendégek vezető gólját. (0-1) Nem sokkal később a mieink is próbálkozhattak emberelőnyben Császár szabálytalansága után, ezt viszont sikerült kivédekeznie a gyergyóiaknak. Sőt, a 12. percben Bodó kapott egy hatalmas hosszú indítást, amivel villámgyorsan kilépett, és Arany hálójába vágta önmaga és a vendégek második gólját. (0-2) Egy perccel később Szabó Pál Krisztiánt szórták ki durva játékért, és ami nem jött össze az első emberelőnyben, sikerült a másodikban: McFadden lopakodott a kékről egyre közelebb a kapuhoz, és mivel nem léptek ki rá, a bal oldali bedobókörből a hálóba tüzelt. (1-2) A téthez méltóan paprikás, tüzes hangulatú mérkőzésen egyre keményedtek a test-test elleni ütközetek, így borítékolható volt, hogy nem sokáig maradnak öt az öt ellen a felek a jégen. Előbb Pavukot szórták ki akadályozásért, igaz, Szabó látványos esést mutatott be az esetnél, ezt a hátrányt viszont sikerült kivédekezni, sőt, néhány másodperccel azelőtt, hogy kiegészültünk volna, Szabó is ismét szabálytalankodott. Ebből végül áthúzódó büntetés lett, ám nem volt vége a harmadnak ennyivel, a dudaszó után ugyanis a lefelé korcsolyázó McFadden és Császár akadtak össze, előbbi kapott két percet bottal lökésért, ám a csapattársához hasonlóan hatalmasat és látványosat eső vendégjátékos sem úszta meg, ő már megkapta a maga büntetését színészkedésért.

A második harmad elején már 29 másodperc elteltével kiegyenlítődtek a létszámok mind a jégen, mind a büntetőpadon, miután Seregélyt szórták ki, de négy a négy ellen, majd gyergyói emberelőnyben sem született gól. Öt az öt ellen annál inkább, méghozzá hazai egyenlítő gól: Pavuk lőtt takarásból a bal oldalról, ez meglepte Rinnét, aki védett, de kipattant róla a korong, amit Cody Fowlie húzott be közelről. (2-2) Nem sokáig örülhettünk azonban a helyzetnek, ugyanis a GYHK villámgyorsan visszaszerezte a vezetést, Orban száguldott el a bal oldalon, kiszorított helyzetből fonákból tálalt Bodó elé, aki meglőtte önmaga és csapata harmadik gólját. (2-3) A 28. perc végén Tamminen és Haaranen is kiült a büntetőpadra, négy a négy ellen folytatódott a játék. A 35. percben jött az újabb kiállítás, Tranca húzta ki a nagy helyzetbe kerülő Kulmala lábát a gyergyói harmad közepén. Nagyon megnyomtuk az emberelőnyt, de Rinne elkapta a fonalat, így kihasználatlanul maradt minden lehetőség. A 37. perc végén aztán Tóth Gergő csak szabálytalanul tudta megállítani gólhelyzetben kilépő ellenfelét, így büntetőhöz jutott a Gyergyó, amit az így mesternégyesig jutó Bodó értékesített. (2-4) Már-már azt hihettük, ebből a lélektani helyzetből nehéz lesz visszajönni, de még a szünet előtt volt válaszunk. Egy perccel a vége előtt Pavuk adott óriási korongot jobbról a kék vonal közeléből a túloldalra Fowlie-nak, aki már nem először lőtt jól a bal oldali bedobókörből, „Ovecskin-szögből” kapásból, lövése pedig bár elakadt, végül átcsorgott Rinnén. (3-4)

Az már az első két harmad alapján várható volt, hogy elképesztően izgalmas lesz a mérkőzés vége, de ami még ekkor várt a Tüskecsarnokban és az Erste Liga TV képernyői előtt lévőkre, arra senki sem számított… Szigeti szabálytalankodott a harmad második percében, a Fradi pedig mindössze hat másodperc alatt kihasználta az emberelőnyt, Kóger éles szögből leadott lövése után Tóth Adrián húzta a kapuba a kipattanót. (4-4) Másodszor is felálltunk kétgólos hátrányból, és megint nem tartott sokáig – másodpercekkel később Fowlie is szabálytalankodott, és a Gyergyó is szinte azonnal élt a lehetőséggel, Orban Brance vágta a korongot balról egy remek lövéssel Arany kapujába. (4-5) Sőt, bár Pavuk kiállítását kivédekeztük, egyenlő létszámnál Szabó Pál Krisztián indult meg egy eladott koronggal, majd hozta helyzetbe Bodót, aki belőtte ötödik gólját is. (4-6) Ekkor úgy nézett ki, elmegy a mérkőzés, és ezzel a második kiemelés a rájátszásra, de amikor a legjobban kellett, dobbant a Fradi-szív! Az 50. percben Sillót állították ki, majd McFadden bombázott a hálóba távolról (5-6). Húsz másodperccel később ismét McFadden és Császár találkozott, ellenfelünk ismét rájátszott a szituációra, így az első harmad végéhez hasonlóan ezúttal is színészkedésért büntették, így páros kiállítás lett. A kiegészülést követően Hegyi Ádám kapott szélről egy remek korongot, és középről a hálóba lőve egyenlített! (6-6) Az utolsó percekben a Ferencváros tett többet a győztes gól megszerzéséért, ám ez már nem született meg, jöhetett a hosszabbítás!

A ráadásban viszonylag óvatosak voltak a felek, és már-már úgy nézett ki, lepörög az öt perc, és jöhetnek a büntetők, ám 4,3 másodperccel a vége előtt Nagy Gergő a hálóba vágta a győztes gólt, megnyertük az év eddigi legnagyobb mérkőzését! (7-6)

Hosszabbításos győzelmünk azt jelenti, hogy ha az Újpest győz a 18.30-kor kezdődő mérkőzésen a Győr ellen, akkor pontegyenlőség alakul ki. Ami az egymás elleni eredményünket illeti a lila-fehérekkel szemben, egy rendes játékidős győzelemmel és három hosszabbításos vereséggel pontazonosság alakult ki, sőt, a gólkülönbség is tökéletesen egyenlő, így az összesített gólarány dönt. Mivel a mieink gólkülönbsége jelenleg +60, míg az újpestieké +46, így ha ősi riválisunk nem nyer 15 góllal, megvan a második kiemelés a rájátszásra! Mivel az Újpest csak 5-0-ra nyert a Győr ellen, így a mienk lett a második hely az alapszakaszban. Ebből a pozcióból várhatjuk majd a rájátszás kiemelését.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Gyergyói HK 7-6 (1-2, 2-2, 3-2, 1-0 – h.u.)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – McFadden, Boros, Kulmala, Tamminen, Nagy G. – Kärmeniemi, Seregély, Tóth A., Pavuk, Fowlie – Hegyi, Bohunicky, Somogyi, Hajós, Kóger – Galántai, Sarcia, Farkas S., Roczanov, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gyergyói HK: Rinne (Ruczuj) – Haaranen, Kozma, Tranca, Orban, Bodó – Fejes, Saari, Szigeti, Sárpátki, Császár – Imre, Ferenc Csibi, Vincze G., Szabó P.K., Silló – Györfy, Sándor-Székely, Todor. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.
Gólok: McFadden (14:32, EE, Fowlie, Nagy G.), Fowlie (23:21, Pavuk), Fowlie (38:55, Pavuk, Tóth A.), Tóth A. (41:40, EE, Kóger), McFadden (49:40, EE, Tamminen, Nagy G.), Hegyi (53:48, Fowlie, Bohunicky), Nagy G. (64:56, Kärmeniemi, Kulmala),  illetve Bodó (05:08, EE, Orban), Bodó (11:41, Orban, Saari), Bodó (25:24, Orban), Bodó (36:59, büntetőből), Orban (42:25, EE, Haaranen), Bodó (47:47, Szabó)
Kapura lövések: (20:14, 23:15, 17:13, 8:2) 68:44
Védések: (12:19, 13:21, 11:14, 2:7) 38:61 / 86.36% : 89.71%
Kiállítás percek: (6:8, 4:4, 8:6) 18:18
Emberelőny kihasználás: (7 / 3) 42.86% / (7 / 2) 28.57%
Emberelőnyben töltött idő: 5:59 / 8:28
Emberhátrányos védekezés: 
(2 / 7) 71.43% / (3 / 7) 57.14%

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin