2019. december 30.
Az évtized utolsó Fradi-meccse: Dunaújvárosba utazunk
Férfi hokisaink 2019 utolsó mérkőzésén a Dunaújvárosi Acélbikák vendégeként lépnek jégre.

Magyar bajnok és Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapatunk önbizalommal telve várhatja 2019 utolsó mérkőzését: két nappal korábban csordultig telt ház előtt remek hangulatú meccsen, igazi, tizenegy gólos Derbin Nagy Gergő hosszabbításban megeresztett bombájával győztük le az ősi rivális Újpestet (ez volt ráadásul kapitányunk 100. gólja a ligában), így otthon tartottuk a Vígh Balázs vándorkupát is, így tisztelegtünk a veronai áldozatok, és a mérkőzés napján elhunyt dr. Springer Miklós emléke előtt.

Ahogy azt már a jégkorongos meccsnaptár alapján megszokhattuk, nem örülhettünk túl sokáig az ősi rivális felett aratott diadalnak, ugyanis nagyon gyorsan jön a következő megmérettetés. A 2019-es naptári év utolsó mérkőzésén, egyben az évtized utolsó Fradi-meccsén ahhoz a DAB-hoz látogatunk, amely az idei szezonban egyedüli csapatként mondhatja el magáról, hogy az eddigi egymás elleni összecsapások mindegyikén pontot szerzett a mieink ellen. A két gárda eddig három alkalommal találkozott az idei kiírásban, amelyek rendre szoros, kiegyenlített párharcot hoztak. Az első meccset az Acélbikák rendes játékidőben húzták be Pesterzsébeten, míg a fennmaradó kettőt a Fradi nyerte: előbb Tóth Adrián, majd Rasmus Kulmala hosszabbításban szerzett találata ért győzelmet a Ferencvárosnak Dunaújvárosban, illetve Pesterzsébeten.

A házigazda igencsak rossz formában fordul rá a ma esti összecsapásra, hiszen a két legutóbbi mérkőzésüket elveszítették, ráadásul az ünnepi pihenőt követően hazai pályán, egy nagyon komoly, kilencgólos pofonba szaladtak bele a szezonban nem túl acélos formában lévő Újpest ellen. Ha mindez nem lenne elég, tegnap is jégen voltak az újvárosiak, méghozzá a DEAC vendégeként, ahol a hazaiak végül 3-1-re győztek le a szezon elején még bombaformában levő Acélbikákat, ráadásul a hosszú buszút is könnyedén benne lehet a lábakban.

Kijelenthetjük tehát, hogy a lélektani előny ezúttal a mi kezünkben van, hiszen egy Újpest ellen aratott diadal elképesztő mentális pluszt adhat. Erre a pluszra pedig igencsak szüksége lesz ma a csapatnak, mert legyen bármilyen rossz formában is a DAB, ha van csapat, amellyel rendre meggyűlik a bajunk, akkor ők azok, ráadásul ők sem fognak fehér zászlót lebegtetni előttünk.

A Ferencváros Garret Hughson ellen - akár így is összefoglalhatnánk, miért is gyűlik meg rendre a bajunk az újvárosiakkal. Az Acélbikák kapusa ugyanis egyik fő letéteményese csapata sikerességének, 31 védett mérkőzésen fantasztikus, 94,01 százalékos mutatót hozott össze, ezzel hajszállal lemaradva a második a liga kapusrangsorában, igaz, az őt megelőző gyergyói Cooke mindössze 15 meccsen játszott. Mindhárom eddigi meccsen megsoroztuk a kanadai hálóőrt: sorrendben 50, 51 és 45 lövést kapott, ezekből pedig mindösszesen hatszor kapitulált, ebből kétszer csak a ráadásban - imponáló teljesítmény. Játékosaink elsőszámú feladata tehát ezúttal is az lesz, hogy megoldást találjanak a Hughson-reteszre.

Ez lesz a két csapat negyedik, egyben utolsó alapszakaszos randevúja, ahol mindkét fél a győzelem reményében lép jégre. Míg az újvárosiak szeretnének kilábalni a kétmeccses rossz periódusból, amiben jelenleg vannak, addig a mieink szeretnék bebiztosítani az éllovas Csíkszereda mögötti második helyet. A hazaiak ráadásul minél hamarabb bebiztosítanák felsőházi helyüket is - ezt a Ferencváros az Újpest legyőzésével tette meg, így a Csíkszereda mellett már a mieink is biztosan ott lesznek a rájátszásban, a legjobb nyolc között. A leendő ellenfélválasztást is meghatározó kiemelésekért viszont még ádáz harc zajlik majd, főleg a középszakaszban.

Maradjunk azonban a mai meccsnél, amelynek tétje a három pont mellett az év, és egyben az évtized szép lezárása is. Jön tehát a Dunaújvárosi Acélbikák – FTC-Telekom összecsapás, 18 órától a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 30. forduló
Dunaújvárosi Acélbikák – FTC-Telekom
2019. december 30. hétfő, 18.00, Dunaújvárosi Jégcsarnok

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin