2023. október 8.
Remek győzelem a listavezető ellen
Férfi jégkorongcsapatunk 4-1-re győzött a Corona Brassó ellen, és továbbra is veretlen az Erste Ligában.

Az Erste Liga 2023/24-es idényét két győzelemmel kezdő, magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk vasárnap kora délután a listavezető, eddigi négy meccséből hármat megnyerő, a nyáron még a tavalyihoz képest is tovább erősödő Corona Brassót fogadta a Tüskecsarnokban.

A mieinknél ezúttal is hiányzott a sérült Sarciá Antonino és Julius Marva, a pénteki, Csíkszereda elleni rangadót kisebb sérülés miatt kihagyó Nolan La Porte viszont visszatérhetett a meccskeretbe, a kapunkban ezúttal is Arany Gergely kezdett.

A brassóiak kezdték jobban a találkozót, Aranynak már az első néhány percben több nagy védést kellett bemutatnia, de a vendégek kapuját védő Dubeau is hamar játékba avatkozott, Németh Attila és Nolan La Porte mozgatták meg egy lerohanás után. A 4. percben jött a találkozó első emberelőnye, miután Kógert küldték ki két percre bottal akasztásért. Nagy nyomást helyeztek a mieink a brassói kapura, de végül nem sikerült kihasználni az emberelőnyt. A 6. percben jött egy rövid kényszerpihenő, miután egy ütközésnél összetört a palánk egyik plexieleme, a csapatok az öltözőbe vonultak. A technikai szünet után a Brassó kapta el jobban újra a fonalat, olyannyira, hogy meg is szerezték a vezetést a barcaságiak: Van Wormer nem tudott lőni a kapunk előterében, hátratette viszont a korongot a kékvonalon álló Williamsnek, aki jobbra passzolt, Garrett Clarke pedig kapásból távolról a hálónkba bombázott (0-1). Izgalmas, kiegyenlített percek következtek, mindkét oldalon volt több lehetőség is, de Arany és Dubeau is remek formában védtek. Végül az oda-vissza helyzetekből a mieink jöttek ki jobban, három és fél perccel a vége előtt Kestilä iramodott meg a jobb szélen egy kontrával, majd remekül passzolt a túloldalon érkező Erik Němec elé, aki kiegyenlített (1-1).

Brassói nyomással kezdődött a második harmad, de gyorsan emberhátrányba kerültek a vendégek, amit már sikerült kihasználnunk, Nagy Gergő lopakodott egyre közelebb a kapuhoz, majd takarásból kilőtte a lepkés felsőt (2-1). Nem sokkal később jött a találkozó első ferencvárosi kiállítása, Németh Attilát szórták ki testre ütésért, sőt, fél perccel később Kärmeniemi is csatlakozott hozzá a büntetőpadon, így másfél perc kettős emberhátrányt kellett kivédekeznie a mieinknek, amit hősies játékkal meg is tettek. A 32. percben Boriszenko szabálytalankodott Galajdával szemben, az újabb emberelőnyünk viszont kihasználatlan maradt.

A harmadik harmadban is komoly erőket mozgósított a Brassó az egyenlítésért, de a mieink rendkívül fegyelmezetten és jól védekeztek, és gyors, okos kontrákat vezettek. Az 52. percben egy ilyen ellentámadással Turbucz száguldott el, majd remek korongot tálalt Nagy Gergő elé, aki megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját (3-1). Ez megtörte a vendégek lendületét, olyannyira, hogy két perccel később jött a negyedik Fradi-gól is. Ezúttal Crespit illeti dicséret, aki a saját harmadában megszerzett koronggal végigszáguldott a pályán, majd kapura húzott, Dubeau nagyot védett, a kipattanóból viszont Tóth Gergő betalált
(4-1). A vendégek kapusa olyannyira magára hagyva érezte magát a csapattársak által, hogy mérgében eltörte a bárdját a kapuvason – rá is fújtak a játékvezetők egy kisbüntetést sportszerűtlen magatartásért. Ezzel nem sikerült élni, a mérkőzés viszont lényegében eldőlt.

A Ferencváros 4-1-es győzelmet aratott a listavezető Brassó ellen, amivel három meccs után is veretlen az Erste Ligában, és remek lelkiállapotban utazhat el a belgrádi Kontinentális Kupa-hétvégére.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Corona Brassó 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)
FTC-Telekom:
Arany (Nagy K.) – Seregély, Roth, Nagy G., Turbucz, Kulmala – Boros, Crespi, Brady, Németh, La Porte – Bán, Kärmeniemi, Němec, Kestilä, Galajda – Banga, Haranghy, Farkas, Tóth A., Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Corona Brassó:
Dubeau (Tőke) – Bors, Piche, Sills, Kóger, Van Wormer – Williams, Clarke, Blackwater, Valchar, Zagidullin – Farkas, Borisenko, Gajdó B., Kovács, Rokaly-Boldizsár – Gajdó T., Vasile A., Szabó, Vasile N., Vezetőedző: Dave MacQueen
Gólok:
Němec (16:30, Kestilä), Nagy G. (23:07 EE, Crespi), Nagy G. (51:32, Turbucz), Tóth G. (53:25, Crespi) illetve Clarke (09:09, Van Wormer, Williams)

Cikkajánló

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin