2024. február 4.
Remek győzelem a rangadón
Férfi hokisaink 7-2-re győztek a nagy rivális csíkiak ellen, és az élen zárták az alapszakasz első fázisát.

Magyar bajnoki címvédő, 30-szoros bajnok férfi jégkorongcsapatunk vasárnap késő délután a Csíkszeredai Sportklub elleni csúcsrangadóval zárta az Erste Liga alapszakaszának első fázisát a Tüskecsarnokban. Az már biztos volt, hogy az első 36 mérkőzés után a Fradi listavezetőként végez, hiszen a játéknap előtt öt pont előnye volt a második helyezett Brassó előtt, de mivel a csapatok a nyolcmeccses második fázisba is továbbviszik a pontokat, így egyáltalán nem volt tét nélküli a meccs a mieink számára. A vendégeknek viszont még konkrét helyezése is múlott a találkozón, ugyanis a 60 pontos Sportklub még megelőzhette a harmadik helyen 61 ponttal álló BJA-t. Azért sem mindegy, hogy melyik csapat végez a 3-4. helyen, mert a folytatásban a csapatokat két csoportra osztják, így játszanak csoporton belül még 4-4 hazai és idegenbeli meccset, és míg az egyik csoportba az első fázis végén 1., 4., 5., 8., és 9. helyezett csapatok kerülnek, a másikba a 2., 3., 6., 7., 10. csapatokat sorolják be.

A sérülés miatt hosszabb ideje hiányzó Lauri Kärmeniemi és Tóth Gergő mellé a mai mérkőzésre csatlakozott a kisebb sérülést összeszedő Farkas Simon, valamint a pontrendszer miatt ezúttal is kimaradó Tóth Adrián is, a kapuban Arany Gergely kezdett.

Nem kezdődött jól a csúcsrangadó ferencvárosi szempontból, már a harmadik percben megszerezte a vezetést a Sportklub, Casaneanu távoli lövésébe ért bele a kapu előtt jó ütemben Fodor Csanád (0-1). A kapott gól után magasabb fokozatra kapcsolt a Ferencváros, és szinte végig dominált korongbirtoklásban és kapura lövések terén is, de a szeredai kapus, Matt O’Connor nagy bravúrokkal őrizte a vendégek előnyét. A 18. percben Bán tört egyedül kapura, a menteni igyekvő Ferencz-Csibi letarolta, a játékvezetők pedig kiállítás helyett büntetőt ítéltek, amit Nagy Gergő értékesített higgadtan (1-1). Kevesebb mint egy perccel később pedig már vezettünk, méghozzá szépségdíjas góllal, Hrabal passzolt a támadóharmadba La Porte ütőjére, aki kapásból tette tovább jobbra Aku Kestilä elé a korongot, ő pedig szintén kapásból bombázott a hálóba, igazi látványos tic-tac-toe gól volt (2-1)!

Az előny birtokában bátran és magabiztosan játszottunk a második játékrészben is, sőt, volt a harmad elején egy áthúzódó emberelőnyünk is, miután az első játékrész végén egy kétes szituációban a játékvezetőkre rontó Karel Kubát 2+10+20 perccel végleg kiállt, ez viszont kihasználatlan maradt. Sőt, öt az ötben egy kontrát góllal fejezett be a Csíkszereda, David Levin a kapu közvetlen előteréből juttatott némi szerencsével a hálónkba egy felperdülő korongot (2-2). A gól kissé megfogta a mieink lendületét, és sokáig úgy tűnt, nem változik az eredmény a harmad végéig, ám négy másodperccel a vége előtt egy veszettnek látszó támadás végén Adam Brady fonákkal kapura tette a korongot, ami átcsorgott a gólvonalon (3-2).

Óriási lendülettel kezdtek a csapatok a záró harmadban, fél percen belül mindkét oldalon volt helyzet, és a gól is hamar megjött, szerencsére hazai oldalon: a nagy lendülettel elkorcsolyázó Crespi passzát Aku Kestilä pöckölte közvetlen közelről a hálóba (4-2). Nem sokkal később Reisz akasztotta La Porte-ot, az emberelőnyt pedig némi korongjáratás után góllal fejeztük be, Kestilä bombája vágódott a felső vas mögül kifelé (5-2). A játékvezetők határozottan gólt mutattak, a vendégek pedig nem tudtak már videózást kérni, elhasználták a lehetőségüket az első harmadban, amikor megnézették, büntető helyett nem kellett-e volna sima kiállítást ítélni, így finn támadónk hivatalosan is mesterhármast jegyzett. Nem volt még vége, Seregély Máté távoli lövése is utat talált a hálóba (6-2), sőt, az utolsó percben Turbucz korongszerzés utáni kapu mögüli passzát Németh Attila ütötte be (7-2).

A Ferencváros kiütéses, 7-2-es győzelemmel vágott vissza a néhány héttel korábbi, csíkszeredai 9-3-as vereségért, és magabiztos előnnyel zárta a tabella élén az alapszakasz első fázisát. A többi eredmény ismeretében biztossá vált, hogy a következő kétszer négy meccsen a Csíkszereda, a Gyergyó, a DEAC és a DAB lesznek a Fradi ellenfelei, a pontos menetrendet hétfőn hozza nyilvánosságra a Magyar Jégkorong Szövetség.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom - SC Csíkszereda 7-2 (2-1, 1-1, 4-0)
FTC-Telekom: 
Arany (Nagy K.) – Marva, Roth, Galajda, Brady, Kulmala – Hrabal, Boros, Němec, Kestilä, La Porte – Seregély, Crespi, Turbucz, Nagy G., Németh A. – Haranghy, Turcotte, Bán, Banga. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
SC Csíkszereda: O'Connor (Simó) – Kubat, Ferencz-Csibi, Levin, Reisz, Svetina – Gecse, Rutkowski, Rokaly Sz., Részeg, Brown – Salló, Láday, Asuchak, Rokaly N., Becze – Casaneanu, Péter B., Fodor Cs. Vezetőedző: Václav Novák.
Gólok: Nagy G. (17:53, büntető), Kestilä (18:42, Hrabal, La Porte), Brady (39:56, Turbucz), Kestilä (41:33, Crespi), Kestilä (47:14 EE, Roth, Brady), Seregély (52:01, Nagy G., Crespi), Németh (59:01, Turbucz) illetve Fodor (02:43, Casaneanu, Kubat), Levin (30:04, Becze)
Kapura lövések: 49:26 (20:9, 11:10, 18:7)
Védések: 24:42 (8:18, 9:10, 7:14)
Kiállítás percek: 0:34 (0:32, 0:0, 0:2)

Cikkajánló

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin