2024. február 4.
Remek győzelem a rangadón
Férfi hokisaink 7-2-re győztek a nagy rivális csíkiak ellen, és az élen zárták az alapszakasz első fázisát.

Magyar bajnoki címvédő, 30-szoros bajnok férfi jégkorongcsapatunk vasárnap késő délután a Csíkszeredai Sportklub elleni csúcsrangadóval zárta az Erste Liga alapszakaszának első fázisát a Tüskecsarnokban. Az már biztos volt, hogy az első 36 mérkőzés után a Fradi listavezetőként végez, hiszen a játéknap előtt öt pont előnye volt a második helyezett Brassó előtt, de mivel a csapatok a nyolcmeccses második fázisba is továbbviszik a pontokat, így egyáltalán nem volt tét nélküli a meccs a mieink számára. A vendégeknek viszont még konkrét helyezése is múlott a találkozón, ugyanis a 60 pontos Sportklub még megelőzhette a harmadik helyen 61 ponttal álló BJA-t. Azért sem mindegy, hogy melyik csapat végez a 3-4. helyen, mert a folytatásban a csapatokat két csoportra osztják, így játszanak csoporton belül még 4-4 hazai és idegenbeli meccset, és míg az egyik csoportba az első fázis végén 1., 4., 5., 8., és 9. helyezett csapatok kerülnek, a másikba a 2., 3., 6., 7., 10. csapatokat sorolják be.

A sérülés miatt hosszabb ideje hiányzó Lauri Kärmeniemi és Tóth Gergő mellé a mai mérkőzésre csatlakozott a kisebb sérülést összeszedő Farkas Simon, valamint a pontrendszer miatt ezúttal is kimaradó Tóth Adrián is, a kapuban Arany Gergely kezdett.

Nem kezdődött jól a csúcsrangadó ferencvárosi szempontból, már a harmadik percben megszerezte a vezetést a Sportklub, Casaneanu távoli lövésébe ért bele a kapu előtt jó ütemben Fodor Csanád (0-1). A kapott gól után magasabb fokozatra kapcsolt a Ferencváros, és szinte végig dominált korongbirtoklásban és kapura lövések terén is, de a szeredai kapus, Matt O’Connor nagy bravúrokkal őrizte a vendégek előnyét. A 18. percben Bán tört egyedül kapura, a menteni igyekvő Ferencz-Csibi letarolta, a játékvezetők pedig kiállítás helyett büntetőt ítéltek, amit Nagy Gergő értékesített higgadtan (1-1). Kevesebb mint egy perccel később pedig már vezettünk, méghozzá szépségdíjas góllal, Hrabal passzolt a támadóharmadba La Porte ütőjére, aki kapásból tette tovább jobbra Aku Kestilä elé a korongot, ő pedig szintén kapásból bombázott a hálóba, igazi látványos tic-tac-toe gól volt (2-1)!

Az előny birtokában bátran és magabiztosan játszottunk a második játékrészben is, sőt, volt a harmad elején egy áthúzódó emberelőnyünk is, miután az első játékrész végén egy kétes szituációban a játékvezetőkre rontó Karel Kubát 2+10+20 perccel végleg kiállt, ez viszont kihasználatlan maradt. Sőt, öt az ötben egy kontrát góllal fejezett be a Csíkszereda, David Levin a kapu közvetlen előteréből juttatott némi szerencsével a hálónkba egy felperdülő korongot (2-2). A gól kissé megfogta a mieink lendületét, és sokáig úgy tűnt, nem változik az eredmény a harmad végéig, ám négy másodperccel a vége előtt egy veszettnek látszó támadás végén Adam Brady fonákkal kapura tette a korongot, ami átcsorgott a gólvonalon (3-2).

Óriási lendülettel kezdtek a csapatok a záró harmadban, fél percen belül mindkét oldalon volt helyzet, és a gól is hamar megjött, szerencsére hazai oldalon: a nagy lendülettel elkorcsolyázó Crespi passzát Aku Kestilä pöckölte közvetlen közelről a hálóba (4-2). Nem sokkal később Reisz akasztotta La Porte-ot, az emberelőnyt pedig némi korongjáratás után góllal fejeztük be, Kestilä bombája vágódott a felső vas mögül kifelé (5-2). A játékvezetők határozottan gólt mutattak, a vendégek pedig nem tudtak már videózást kérni, elhasználták a lehetőségüket az első harmadban, amikor megnézették, büntető helyett nem kellett-e volna sima kiállítást ítélni, így finn támadónk hivatalosan is mesterhármast jegyzett. Nem volt még vége, Seregély Máté távoli lövése is utat talált a hálóba (6-2), sőt, az utolsó percben Turbucz korongszerzés utáni kapu mögüli passzát Németh Attila ütötte be (7-2).

A Ferencváros kiütéses, 7-2-es győzelemmel vágott vissza a néhány héttel korábbi, csíkszeredai 9-3-as vereségért, és magabiztos előnnyel zárta a tabella élén az alapszakasz első fázisát. A többi eredmény ismeretében biztossá vált, hogy a következő kétszer négy meccsen a Csíkszereda, a Gyergyó, a DEAC és a DAB lesznek a Fradi ellenfelei, a pontos menetrendet hétfőn hozza nyilvánosságra a Magyar Jégkorong Szövetség.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom - SC Csíkszereda 7-2 (2-1, 1-1, 4-0)
FTC-Telekom: 
Arany (Nagy K.) – Marva, Roth, Galajda, Brady, Kulmala – Hrabal, Boros, Němec, Kestilä, La Porte – Seregély, Crespi, Turbucz, Nagy G., Németh A. – Haranghy, Turcotte, Bán, Banga. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
SC Csíkszereda: O'Connor (Simó) – Kubat, Ferencz-Csibi, Levin, Reisz, Svetina – Gecse, Rutkowski, Rokaly Sz., Részeg, Brown – Salló, Láday, Asuchak, Rokaly N., Becze – Casaneanu, Péter B., Fodor Cs. Vezetőedző: Václav Novák.
Gólok: Nagy G. (17:53, büntető), Kestilä (18:42, Hrabal, La Porte), Brady (39:56, Turbucz), Kestilä (41:33, Crespi), Kestilä (47:14 EE, Roth, Brady), Seregély (52:01, Nagy G., Crespi), Németh (59:01, Turbucz) illetve Fodor (02:43, Casaneanu, Kubat), Levin (30:04, Becze)
Kapura lövések: 49:26 (20:9, 11:10, 18:7)
Védések: 24:42 (8:18, 9:10, 7:14)
Kiállítás percek: 0:34 (0:32, 0:0, 0:2)

Cikkajánló

Jön az utolsó hazai meccs az alapszakaszban

Magyar bajnok jégkorongozóink a DEAC csapatát fogadják a szezon utolsó hazai meccsén az alapszakaszban.

Fontos győzelem Debrecenben

Magyar bajnok hokisaink 6-4-re legyőzték a DEAC csapatát, így értékes három pontot szereztek.

Debrecenbe utazunk kedden

Magyar bajnok hokisaink három hazai után egy idegenbeli mérkőzéssel folytatják az alapszakasz második fázisát.

„Ő egy több színben pompázó, különleges állat”

Rekordbajnok férfi hokicsapatunk kapusa nem akármilyen házikedvencet tart otthon – VIDEÓ!

Arany-shutout, nagy győzelem a Csíkszereda ellen

Magyar bajnok hokisaink 3-0-ra legyőzték az SC Csíkszereda együttesét.

Gyergyó után jön a Csíkszereda

Az FTC-Telekom jégkorongcsapata péntek után szombaton ismét egy erdélyi együttessel találkozik hazai jégen.

Hosszabbításos vereség a rangadón

Bajnok hoksiaink hazai környezetben 2-1-re kikaptak a Gyergyó HK csapatától.

A Gyergyó a következő ellenfél a második fázisban

Pénteken farsangi tematikus mérkőzésen fogadják hokisaink a tavalyi Erste Liga-bajnokot a Tüskecsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin