2022. december 9.
Remek hajrával sikerült megszerezni a 3 pontot
Nagy Gergő és Betteridge is duplázni tudott péntek este a Dunaújvárosi Acélbikák ellen.

Fodor Szabolcs csapata a Magyar Kupa-derbit követő napon újra pályára lépett, ezúttal az Erste Ligában. Ellenfelünk a Dunaújvárosi Acélbikák voltak, akikkel utoljára októberben találkoztunk, szintén idegenben.

A szakmai stáb szinte semmit nem variált a sorokon, csupán annyi változás volt az előző napi meccskerethez képest, hogy a kapuban Nagy Kristóf kezdett. Sajnos továbbra sem állt a csapat rendelkezésére Julius Marva és Brayden Low.

A Fradi már a találkozó elején igyekezett nyomást helyezni a DAB harmadára, aminek a negyedik percben meg is lett az eredménye. Bán kanyarodott vissza a kapu mögül a koronggal a kipattanóra pedig Tóth Adrián tudott reagálni és megszerezte az első ferencvárosi gólt. (0-1) Nem sokkal később tovább tudta növelni az előnyét csapatunk. Kozma lépett el egy semleges harmadban szerzett pakkal, majd miután próbálkozásával elfektette a hazaiak hálóőrét, Galántai Richárd emelte be könnyedén a játékszert a kapuba. (0-2) A zöld-fehérek két gólja után kicsit felélénkültek a hazaiak. Kärmeniemit szórták ki akasztásért, amit hosszas korongjáratás után Valtola tudott érvényesíteni. (1-2) Majd nem sokkal később Kreiszt is kiküldték 2 percre, amit pedig Szalma Zsolt tudott villámgyorsan kihasználni. (2-2)

Alig kezdődött el a második játékrész, Galántai került a jégre miután eltalálta egy lövés, játékosunk ugyan saját lábon korcsolyázott le, de sérülése után nem engedték vissza a jégre. A baleset után egyre dolgozta ki helyzeteit a Fradi, de a DAB állta a sarat és nem engedett a nyomásnak. Sokáig nem esett gól, majd Török Viktornak sikerült korongot szerezni a Ferencváros harmadában, amit be is lőtt Nagy Kristóf kapujába. (3-2) Alig félpercen belül jött is a válasz, Nagy Gergő kapott a kapuvonalában korongot Mesikämmentől, amivel beverekedte magát a kapuig és be is lőtte az egyenlítő gólt. (3-3)

Kicsivel a vége előtt Nagy Gergőt szórták ki 2 percre, ami áthúzódó büntetés lett, de sikerült kivédekeznie a csapatnak. A kiegészülés után viszont Betteridge előtt adódott a lehetőség, és nem hibázta el. (3-4) Egyből jött a következő is, a csapatkapitánytól kapott korongot Farkas Simonnak sikerült Kovács hálójába juttatni. (3-5) A hazaiak sem hagyták magukat, Marosi Máté lövése talált utat Nagy Kristóf kapujába. (4-5) Ráéreztek azonban a mieink a gólszerzésre és Tóth Gergő átadását tudta ismételten Ollie Betteridge egy tiszta lövéssel gólra váltani. (4-6) 

Aztán a baloldalon érkező Betteridge fektette el a hazaiak kapusát, majd passzolt a túloldalon üresen érkező Nagy Gergőnek, aki kíméletlenül kihasználta a lehetőséget. (4-7) A pontot az i-re Aku Kestilä villámgyors korongbedobást követő gólja tette fel, ami szám szerint a nyolcadik ferencvárosi gól volt a mérkőzésen. (4-8)

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz

Dunaújvárosi Acélbikák–FTC-Telekom 4-8 (2-2, 1-1, 1-5)

Dunaújvárosi Acélbikák: Kovács D. (Jarvinen) – Brus, Erdély, Ödman, Szalma, Török – Léránt, Vas, Dézsi, Niskanen, Valtola – Lammi, Marosi, Pinczés, Szabó – Tamás, Stan, Strenk, Horváth Vezetőedző: Niko Eronen

FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Hrabal, Kärmeniemi, Sailio, Kestilä, Kulmala – Seregély, Boros, Tóth G., Nagy G., Betteridge – Mesikämmen, Sarciá, Kreisz, Bán, Tóth A. – Kucsma, Farkas S.,Galántai, Kozma Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

Gólok: Valtola (16:18 EE, Niskanen, Brus), Szalma (17:38 EE), Török (34:03), Marosi (49:23, Vas, Stan)illetve Tóth A. (04:27, Bán), Galántai (08:26, Kozma, Seregély), Nagy G. (34:27, Mesikämmen), Betteridge(40:00), Farkas (42:19, Nagy G., Kärmeniemi), Betteridge (52:45, Tóth G., Nagy G.), Nagy G. (57:13, Betteridge, Hrabal), Kestilä (57:34, Sailio, Kulmala)

Kapura lövések: (7:20, 4:18, 6:15) 17:53
Védések: (18:5, 17:3, 10:5) 45:13 / 84.91% : 76.47%
Kiállítás percek: (2:6, 0:2, 0:2) 2:10
Emberelőny kihasználás:  (5 / 2) 40.00% / (1 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő:  8:10 / 2:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 1) 100.00% / (2 / 5) 60.00%

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin