2023. február 22.
Remek meccsen fontos siker, vezetünk a negyeddöntőben
Férfi hokisaink vérbeli playoff-meccsen, hazai jégen 3-1-re legyőzték a DVTK-t, s 2-1-re vezetik a párharcot.

A múlt szombaton és vasárnap Miskolcon egy-egy diósgyőri és ferencvárosi győzelemmel megvívott első két mérkőzés után szerda este a Tüskecsarnokban csapott össze egymással az FTC-Telekom és a DVTK Jegesmedvék az Erste Liga négy nyert meccsig tartó negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén. Az első két találkozó alapján szinte minden statisztikai mutatót megnézve az a kép rajzolódott ki, hogy két egymáshoz rendkívül közel álló csapat küzd a továbbjutásért, így a harmadik meccsen is az volt a kérdés, ki hibázik kevesebbet, és melyik oldalon lesz egy-egy klasszis villanás, amelyik eldöntheti a várhatóan ismét szoros csatát.

Egyetlen helyen változott a mieink kerete a vasárnapi, győztes második meccshez képest. Az azon a találkozón a hosszabbításban győzelmet érő, nagyon fontos gólt szerző Kulmala Rasmus kisebb sérülés helyett kikerült a csapatból, a visszatérő Matias Sointu lépett a helyére, így finn cserélt finnt a második sorban.

Elképesztő tűzijátékkal kezdődött a mérkőzés, a kezdő korongbedobás után a mieink nem figyeltek a visszazárásra a saját harmadából meginduló vendégegyüttessel szemben, így Roman Berdnyikov zavartalanul húzott el a jobb oldalon, és a bedobókör magasságából Arany Gergely kapujába lőtt – mindössze 55 másodperc alatt megszerezte a vezetést a DVTK Jegesmedvék (0-1). Szerencsére rendkívül gyorsan reagált a Fradi, szinte rögtön az újrakezdésből Nagy Gergő száguldott el a bal szélen egy megszerzett koronggal, és ellenfeléhez hasonló higgadtsággal lőtt a hálóba, 16 másodperccel az első gól után meg is volt az egyenlítés (1-1)! A kaotikus kezdés után rendezték a sorokat a felek, és gyors, kemény, de sportszerű oda-vissza játék következett, kevés veszélyes helyzettel. A 13. percben aztán jött az a bizonyos klasszis villanás: Tóth Adrián fülelt le egy előrepasszt a semleges harmadban, egyedül tört vele kapura, egy csellel elfektette a vendégek lett kapusát, Janis Vorist, majd laposan a hálóba passzolt (2-1).

A második játékrészben folytatódott a kiegyenlített, szoros oda-vissza játék, igazi playoff-hokit láthatott a közönség. Összességében a mienk azért kontrollálták az eseményeket, jól védekeztek, továbbra is kevés lövést engedtek az ellenfélnek, a korongszerzések után pedig villámgyors kontrákkal kilépve nagyon közel jártak a harmadik gólhoz is. A legveszélyesebb Kestilä volt, aki Tóth Adriánhoz hasonlóan a középső harmadból rajtolt egy lefülelt passzal, ugyanazt a cselt próbálta meg, mint csapattársa a második Fradi-gólnál, ezúttal azonban Voris nyerte a párharcot, és nagy bravúrral meccsben tartotta a miskolciakat. Tóth Adriánnak is volt lehetősége egy az egyben, a lapos lövést lábbal fogta Voris, de a túloldalon Aranynak is szüksége volt két remek megmozdulásra, hogy elkerüljük az egyenlítést. Megérkeztek a szikrázóbb jelenetek és az ökölcsaták is a kapu előterében, ezekből viszont nem lett kiállítás. Más esetekből igen, a vendégek kétszer támadhattak emberelőnyben. Előbb Marva ütött el a korong fölött saját kapuja mögött, az így kapura törő Páterkát pedig Farkas Simon csak gáncsolással tudta megállítani – ezt magabiztosan kivédekezték a mieink. A második esetben Boros állította meg szabálytalanul ellenfelét, ebből 1 perc 40 másodperc áthúzódó büntetés lett a harmadik harmad elejére.

Rendkívül fegyelmezett speciális játékkal sikerült kivédekezni az áthúzódó emberhátrányt, sőt, a korongszerzés után kilépő Tóth Gergő révén a mieinknek volt ziccere – Voris ismét nagyot védett. Szirányi szabálytalansága után a Fradi is felállhatott emberelőnyben, tették is a nyomást a mieink a vendégek kapujára, de nem sikerült élni a lehetőséggel. A DVTK hajtott az egyenlítésért, de a mieink rendkívül jól kontrollálták a mérkőzést, és már-már úgy nézett ki, hogy kevés kiállítással lemegy a mérkőzés, a harmad második felére viszont ebből a szempontból is felpörögtek az események. Az 52. percben Sointu ütközte le Kiss Rolandot, aki nem is tudta folytatni a játékot, finn támadónk 5 perc plusz végleges büntetést kapott, így bevonult az öltözőbe. A DVTK hatalmas lehetőséget kapott a hosszú emberelőnnyel, de Arany bravúrjaival, és hősies védekezéssel sikerült kapott gól nélkül megúszni az öt percet. Négy másodperccel a büntetés vége előtt Tóth Gergő szabálytalankodott Wehrs-szel szemben, de a vendégek játékosa is szabálytalan volt. Ő azonban nehezményezte, hogy páros kiállítás lett az ítélet, már a büntetőpad felé haladva is perelt a játékvezetőkkel, amiért még két percet ráfújtak sportszerűtlen magatartásért. A miskolciak rutinos védőjénél emiatt elszakadt a cérna, dühöngve verte a büntetőpad plexijét ütőjével, és veszekedett a játékvezetőkkel, akik ezért véglegessel büntették – így egy páros kiállításból a 2+2+20 perc révén ferencvárosi emberelőny lett. Ezt nem sikerült kihasználni, de a kiállítás végére már csak másfél perc maradt a mérkőzésből. A vendégek kapuslevitellel próbálkoztak létszámfölényben, de Tóth Adrián elcsípett egy átadást, és üres kapura eldöntötte a mérkőzést. (3-1)

A Ferencváros ezzel a győzelemmel átvette a vezetést a négy győzelemig tartó párharcban, és két győzelemre került az elődöntőbe jutástól. Ehhez az újabb lépést rögtön másnap, csütörtök este 18.30-tól tehetik meg a mieink, szintén a Tüskecsarnokban.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)
FTC-Telekom:
Arany (Földes) – Hrabal, Marva, Sailio, Kestilä, Betteridge – Kärmeniemi, Seregély, Turbucz, Nagy G., Sointu – Boros, Mesikämmen, Bán, Farkas S., Tóth G. – Kucsma, Kozma, Galántai, Kreisz, Tóth A. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
DVTK Jegesmedvék:
Voris (Gratzl) – Kiss R., Vojtkó, Razumnyak, Lövei, Galajda – Ilvessuo, Wehrs, Kulesov, Páterka, Berdnyikov – Szirányi, Skrabov, Miskolczi, Blaskó, Mattyasovszky – Csiki, Bennett, Pecsét, Vas, Farkas M. Vezetőedző: Tokaji Viktor.
Gólok:
Nagy G. (01:11), Tóth A. (12:21), Tóth A. (59:02, üres kapu), illetve Berdnyikov (00:55, Ilvessuo)
Kapura lövések: 
(13:7, 14:11, 6:8) 33:26
Védések: 
(6:11, 11:14, 8:5) 25:30 / 96.15% : 90.91%
Kiállítás percek: (0:2, 4:0, 31:30) 35:32
Emberelőny kihasználás: 
(2 / 0) 0.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 
3:06 / 4:00
Emberhátrányos védekezés: 
(0 / 2) 100.00% / (0 / 2) 100.00%

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin