2023. május 14.
Csodásan kezdtek a magyarok, végül bejött a papírforma
Sikerült meglepni az amerikai válogatottat a találkozó elején, de a vége hatgólos (1-7) vereség lett.

Kevesebb, mint 24 órája volt pihenni a magyar válogatottnak az első A csoportos világbajnoki mérkőzése után és nem kisebb kihívás várt a mieinkre, mint az amerikai válogatott. A keretből ezúttal is hiányzott Szirányi Bence és Arany Gergely, hozzájuk az amerikaiak elleni meccsre Terbócs István csatlakozott a lelátóra, Kóger Dániel pedig lehetőséget kapott.

Remek tempóban kezdett a magyar válogatott és nem hagyta felül kerekedni az amerikai csapatot. A gyors letámadásoknak meg is lett az eredménye, Sofron István Szabótól kapott a kapu előtt korongot, s azonnal a bal felső sarokba lőtt (0-1). Érezhetően feltüzelte Sofron gólja az amerikaiakat és nem kímélték a magyar kapuban kezdő Horváth Dominikot. Gyorsan meg lett az eredménye a próbálkozásaiknak ugyanis két perccel a magyar gólt követően Alex Tuch egyenlíteni tudott (1-1). A harmad végéhez közeledve pedig újabb helyzetet használtak ki ellenfeleink, ezúttal Nick Bonino emelte a kapuba a pakkot (2-1). A második harmadra gyorsított a tempón az amerikai válogatott, az első emberelőnyben pedig Nick Bonino meg is szerezte a csapat harmadik gólját (3-1). A harmad felénél pedig Cutter Gauthier értékesített egy passzt (4-1). A szünetet követően érezhető volt, hogy fárad a magyar csapat, amit kíméletlenül ki is használtak az amerikaiak. Röviddel a korongbedobás után Connor Mackey szerzett újabb gólt (5-1). Igazából még fel sem ocsúdtunk az ötödik gól után, mikor Rocco Grimaldi belőtte a hatodikat (6-1). Nem sokkal a vége előtt Luke Tuch indult el a semleges harmadból a koronggal, a támadást pedig egy újabb amerikai találattal fejezte be (7-1). Hatalmasat küzdöttek a magyarok, sajnos azonban nem tudták végig tartani ellenfelük tempóját, akik így érvényesíteni tudták a papírformát.

A szombati mérkőzés után közel másfél nap pihenő jut a csapatnak, hiszen a következő mérkőzését csak kedden játssza a válogatott a franciák ellen. Magyarországi idő szerint 19:20-kor dobják be a korongot a magyar válogatott harmadik vb-meccsén.

Férfi Jégkorong, A csoportos világbajnokság, A csoport, Tampere
USA – Magyarország 7-1 (2-1, 2-0, 3-0)
USA: Peterson (Desmith) – Samberg, Perbix, Grimaldi, Bonino, A. Tuch – Thrun, Perunovich, Eyssimont, O’Connor, Garland – Mackey, Hutson, Gauthier, Tynan, Mazur – Attard, L. Tuch, Farrell, Coronato, Bjork. Szövetségi kapitány: David Quinn
Magyarország: Horváth D. (Bálizs) – Stipsicz, Fejes, Sebők, Hári, Galló – Szabó B., Hadobás, Erdély, Bartalis, Sofron – Kiss R., Horváth M., Nagy G., Papp K., Kóger – Garát, Pozsgai, Csányi, Nagy K., Vincze. Szövetségi kapitány: Kevin Constantine
Gólok: A. Tuch (06:16, Grimaldi), Bonino (18:38, Grimaldi), Bonino (23:29 EE, Garland, Perunovich), Gauthier (33:39, Coronato, Hutson), Mackey (41:23, Eyssimont, Garland), Grimaldi (44:04), Tuch (56:57), illetve Sofron (04:07, Szabó, Bartalis)

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin