archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2019. január 13.
Rendkívül fontos győzelmet arattunk Brassóban, megvan a hatpontos erdélyi túra
Férfi jégkorongcsapatunk fantasztikus játékkal 8-1-re győzött a Brassó otthonában, ezzel hibátlan erdélyi túrát teljesített, és tovább harcol az alapszakasz megnyeréséért.

Férfi jégkorongcsapatunk számára a pénteki, Gyergyó elleni győzelem után nem kisebb tétje volt vasárnap a Brassó elleni idegenbeli mérkőzésnek, mint hogy hosszú idő után először tud-e hibátlan, hatpontos erdélyi túrát teljesíteni a Ferencváros. A presztízsen túl komoly valós tétje is volt annak, behúzzuk-e mindhárom pontot Greg Linsqvist csapatának otthonában, ugyanis azzal versenyben maradtunk volna az alapszakasz első helyéért a Csíkszeredával szemben.

Erősen kezdett mindkét csapat, a Fradi első nagyobb helyzete pedig már a 3. percben megérkezett: előbb Switzer, majd Nagy Gergő lövését hárította a már egy héttel korábban Pesterzsébeten is parádézó brassói kapus, Tőke. A hazaiak sem maradtak adósak a válasszal, előbb Gliga, majd Tendler veszélyeztetett, Arany azonban nem akart elmaradni kollégája mögött a jó kapusmutatóban, és mindkétszer a helyén volt. A 4. percben Marcus Perriert szórták ki két percre egy véleményes gáncsolás miatt, ám remekül kivédekeztük a hátrányt. Sőt, emberhátrányban is akadt helyzetünk, Tóth Adrián ugrott ki szólóban, ám végül a kék vonalnál utolérte a védője, és együtt csúsztak hason a kapuig a szerelést követően – a játékvezetők nem láttak szabálytalanságot. A 7. percben aztán mi jöttünk ki jobban az adok-kapokból, és megszereztük a vezetést, az exbrassói Braden Walls révén, akinek az idényben ez már a 33. gólja volt. Nem sokáig örülhettünk azonban, a 11. percben jött a válasz, a korábbi ferencvárosi Jereme Tendler révén, aki a nyáron lényegében helyet cserélt Walsszal. Ráadásul a két kanadai center egymást üldözi a kanadai táblázat 3. és 4. helyén, Tendlernek ez a 34. találata volt. Nem hagytuk azonban magunkat, és alig egy perccel később már újra mi vezettünk: egy kapu előtti kavarodásnál Tőke nem tudta megfogni a korongot, ami így Nagy Gergő elé csorgott, aki így közelről, féltérdről, fonákkal a kapu üres felébe lőtt. Feszült, paprikás hangulatú mérkőzést játszott a két fél, ezt jól mutatja az is, hogy nem sokkal később páros kiállítás következett, Pavuk Attila és Nagy István mehettek együtt a büntetőpadra. Már-már úgy tűnt, az eredmény nem változik az első játékrészben, amikor az utolsó percben egy szép korongszerzés után Pavuk, Nagy Gergő és Walls kiháromszögelték a helyzetet, és utóbbi lőtte a kapuba önmaga második, csapata harmadik gólját. (1-3)

Biztató volt a játék képe és az eredményesség az első harmadban, és szerencsére a folytatásban sem hagyott alább a lendületünk. Sőt, a 24. percben nagy helyzetbe kerültünk, a támadó harmadban történt korongszerzést követően azonban Nagy Gergő kihagyta az adódó ziccert. Nem nyugodhattunk azonban meg egy pillanatra sem, egy perccel később Perrier tört be a brassói harmadba, azonban nem értették meg egymást Farkassal, az eladott korongból villámgyorsan kontráztak a sárga-kékek, Tendler pedig szinte porrá zúzta lövésével a felső vasat. Sőt, a 26. percben emberhátrányba is kerültünk, Sarciát küldték ki gáncsolásért. Fel tudott állni a Brassó, azonban egy passznál Tendler elütött a korong felett, hibájából megszereztük a pakkot, villámgyors kontra következett, ám Walls és Switzer nem tudta befejezni a kettő az egy elleni gyors akciót. Ennek ellenére remekül zártunk, és kivédekeztük az újabb hátrányt. A Brassó maradt támadásban, többször is komoly átlövéssel próbálkoztak, védőink azonban rendkívül élesek voltak, remekül blokkoltak, sőt, egy alkalommal ismét veszélyesen kontráztunk, Hegyi lőtt végül kapura belőle, jól szúrtak bele a társak, ám a kapuvas Tőke segítségére sietett. Továbbra is kemény, feszült volt a találkozó, előbb egy kapunk előtti kavarodásnál egy hazai támadó esett Arany kapujába, majd Tóth Adrián botját ütötték ki a kezéből, egyiket sem látták szabálytalannak a játékvezetők. A 32. percben szándékos korongkilövés miatt azonban Perriert leültették két percre. Ezúttal is remekül védekeztük a hátrányt, sőt, ismét tudtunk négy az öt ellen is veszélyeztetni, Walls lépett ki, ám nem értékesítette szólója végén a helyzetet. Nem maradtunk azonban emberhátrányos gól nélkül, ismét Walls jutott el az ellenfél harmadáig, egy szép csellel becsapta védőjét, de elpattant tőle a korong, amit viszont a második hullámban érkező Switzer szedett össze, aki remekül bombázott a felső léc alá. Két perccel később folytatódott a Fradi-parádé, egy bal oldali támadás után Tóth Adrián be is adhatta volna, azonban váratlanul a lövést választotta, a korong pedig a rosszul záró Tőke mellett a kapuba csorgott. Greg Lindqvist eddig bírta tétlenül nézni az eseményeket, és kapuscsere mellett döntött, Polc folytatta a brassói ketrecben. Kevesebb mint három perccel a vége előtt Pozsár Márkot küldték ki a játékvezetők két percre egy szabálytalanság után, 26 másodperccel később viszont Lauri Kärmeniemi is csatlakozott hozzá – nem nagyon lehetett látni, mi volt ennek az oka, a tény viszont tény: több mint másfél percig kettős előnyben támadhattak a hazaiak. Ezt is sikerült azonban kivédekeznünk, így többek között remek emberhátrányos játékunknak köszönhetően negyven perc után már négy góllal vezettünk. (1-5)

Nem hagyott alább a lendület a záró harmadra fordulva sem, sőt, rögtön a 42. percben Jászai korongszerzése után Perrier tört be a kapu előterébe és lőtt, Polc elsőre még hárított, ám a kipattanót Pozsár belőtte. Nem sokkal később egy újabb formás akció végén Walls-Nagy Gergő-Hegyi volt a korong útja, védőnk célba vette a lepkés oldalt, Polc kesztyűjéből kipördült a korong, ám nem pattant be a kapuba. Hat percet kellett várni a harmadik harmad első hazai helyzetére, Carlson bombáját fogta Arany. Két perccel később újabb döfést vittünk be az egyébként is vergődő brassóiaknak: egy támadó harmadbeli buli után Tóth Adrián kerülte meg a kaput, de beadása elcsúszott keresztbe. A túloldalon érkező Switzer visszatette társának, aki kapásból a rövidbe bombázott, nagyon szép gól volt! Hatgólos előnyben sem álltunk le, előbb Roczanov, majd Rafaj lőtt jól, Polc ezúttal azonban védeni tudott. A hazaiak alig jutottak el a Fradi harmadába, a játék minden elemében domináltunk, és ekkorra már a lelkesedését is elvesztette a Brassó. A végén még volt nagyobb helyzet mindkét oldalon, Tranca távoli lövését hárította Arany, a fordulásból pedig Hegyi ment kapuig, de Polc is a helyén volt. Az utolsó percben Roczanov próbált még meg gólt lövetni Rafajjal, ám szép passza után kimaradt a lehetőség. Nem maradtunk azonban csattanó nélkül, az utolsó percben egy buli után Farkas kipattanóját értékesítette Tóth Gergő. Rafajt még kiszórták két percre, de ez már nem számított, fantasztikus győzelmet arattunk Brassóban!

Az FTC-Telekom a szezonban másodszor lőtt nyolc gólt a tabella harmadik helyén álló Brassónak, ezúttal ráadásul idegenben. Ezzel a Fradi, köszönhetően leginkább rendkívül feljavult speciális játékának, hosszú idő után először megcsinálta a hibátlan erdélyi túrát, hat ponttal térhet haza, és az alapszakasz megnyeréséért folytatott párharcban nagyon komoly üzenetet küldött az üldöző Csíkszeredának, akik Újpesten lépnek jégre a játéknap zárásaként.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
ASC Corona Brassó – FTC-Telekom 1-8 (1-3, 0-2, 0-3)
ASC Corona Brassó: Tőke (Polc) – Bors Huba, Carlson, Tendler, Lee, Lidhammar – Nagy I., Boriszenko, Péter B., Tranca, Zsók L. – Mihály E., Dorofejev, Gliga, Mihály Á., Bíró G. – Haraga, Bíró O., Chitac. Vezetőedző: Greg Lindqvist
FTC-Telekom: Arany (Pleszkán) – Kärmeniemi, Rantanen, Pavuk, Nagy G., Walls – Perrier, Jászai, Tóth A., Switzer, Tóth Ri. – Sarcia, Hegyi, Pozsár, Farkas, Tóth G. – Lengyel, Rafaj, Roczanov, Tóth Re. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Kapura lövések:
Védések:
Kiállítás percek:
Emberelőny kihasználás:
Emberhátrányos védekezés:
Gólszerzők: Tendler (10:26, Lidhammar, Boriszenko), illetve Walls (06:26, Pavuk, Jászai), Nagy G. (11:38, Walls, Tóth A.), Walls (19:19, Pavuk, Nagy G.), Switzer (33:09, EH, Walls), Tóth A. (35:51, Jászai), Pozsár (41:22, Perrier, Switzer), Tóth A. (47:11, Switzer), Tóth G. (59:00, Pozsár, Farkas)


Cikkajánló

Ajkán zárjuk az Erste Liga alapszakaszát

Csapatunk a FEHA19 együttesével találkozik az utolsó alapszakasz-meccsen, immár biztos továbbjutóként.

Győzelem Miskolcon, ott vagyunk a rájátszásban!

Férfi hokisaink a DVTK elleni 4-2-es győzelmükkel biztosan az első hatban zárják az alapszakaszt.

Utolsó előtti alapszakaszmeccsünkre utazunk pénteken

Csapatunk folytatja a küzdelmet a közvetlen rájátszást érő helyért, játékosaink Miskolcon lépnek jégre.

Vereség a BJA HC otthonában, még nincs meg a rájátszás

Férfi jégkorongcsapatunk 5-1-re kikapott Káposztásmegyeren, még küzdenie kell a playoff-hely bebiztosításáért.

A friss kupagyőztes ellen harcolhatjuk ki a rájátszást

Két pont elegendő férfi hokisainknak az alapszakasz első helyéért küzdő BJA HC ellen szerda este idegenben.

Szurkolói információk a FEHA19 elleni mérkőzésre

A Tüskecsarnokban is lehet elővételben jegyet venni hokisaink utolsó Erste Liga alapszakasz-meccsére.

„Örülök, hogy újra itt lehetek a srácokkal”

Sarciá Antonino a héten visszatért és csatlakozott a csapathoz a száraz edzéseken – INTERJÚ!

A Fradié A Hét Gólja és A Hét Játékosa is

Nagy Gergő lett az elmúlt hét legjobbja az Erste Ligában, Kreisz Brúnóé a legszebb gól – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin