2019. március 1.
Rögtön itt a második felvonás!
Férfi hokisaink a tegnapi győzelem után máris lejátsszák a Bécs elleni negyeddöntős párharc második meccsét.

Tovább az úton!

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata 2-0-ra nyerte meg első meccsét a Vienna Capitals II elleni, négy győzelemig tartó Erste Liga negyeddöntős párharcban, így három sikerre van az elődöntőtől, és 11 győzelemre a végső sikertől.

Amint arról ITT beszámoltunk, férfi jégkorongcsapatunk az eseményeket végig kontrollálva, a záró harmadban kialakuló bunyókat is megnyerve, 2-0-ra legyőzte a Vienna Capitals II-t az Erste Liga négy győzelemig tartó negyeddöntős párharcának első mérkőzésén, így három sikerre van a történelmi továbbjutástól. Történelmi, hiszen a MOL/Erste Liga 2008 óta íródó történetében a Fradinak még egyszer sem sikerült a rájátszásban túlélnie az első kört. Már önmagában az is szokatlan helyzet a szurkolóknak, hogy egyértelmű esélyesként vágtunk neki egy párharcnak, így, bár talán a játék pontossága, és a befektetett erő szurkolói szemmel hagyott némi kívánnivalót maga után, senkinek semmi oka nem lehet a fanyalgásra. Egyrészt, győzelmünk tulajdonképpen egy percig sem forgott kockán, másrészt egy olyan kiélezett helyzetben, mint a rájátszás, egy olyan kiegyenlített mezőnyben, mint az idei Erste Liga, tulajdonképpen nem az az igazán lényeges, hogy milyen játékkal hozzuk az eredményeket, hanem, hogy azok a bizonyos eredmények megszülessenek. Ezt emelte ki vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs is az első találkozót követő sajtótájékoztatón:

"Az első mérkőzések általában soha nem egyszerűek a rájátszásban, pláne nem a papíron esélyesebb csapat számára. Erre láthattunk példát ezúttal is. Nem kezdtük jól a meccset, de később szerencsére feljavult a játékunk, és a második harmadtól végig kontrolláltuk az eseményeket. Ez akkor is igaz, ha nem lőttünk annyi gólt, mint amennyit vártak tőlünk, vagy esetleg mi vártunk magunktól. Teljesen mindegy, hogy a playoffban hány góllal nyered meg a meccseket, a lényeg, hogy megnyerd őket. Most is az a lényeg, hogy megvan az első győzelem, az első apró lépés a céljaink felé. Innentől kezdve ezt el is felejtjük, és a második meccsre fókuszálunk. Biztos vagyok benne, hogy a játékunk is jobb lesz, és reméljük, hogy az eredmény is ismét nekünk kedvez majd" - fogalmazott trénerünk.

Hogy ebből mi valósul meg, hamarosan kiderül. Egy biztos, sok idejük nem volt a játékosoknak a regenerációra, vagy a gondolkodásra. A szakmai stábnak villámgyorsan, megfeszített munkával kellett kiértékelnie az első meccsen látottakat, a keret tagjainak pedig pontos, feszes regenerációs munkát kellett elvégezniük. Hogy ez kinek sikerült jobban, hamarosan kiderül, addig is, hangolódásképpen, tekintsék meg az első, győztes mérkőzés góljait.

A lányok történelmet írtak - a hősök köszöntése

Míg férfi csapatunk az első apró lépést tette meg álmai beteljesülése felé, addig az FTC-Telekom női jégkorongcsapata végigért az úton, és kisebb csodát végrehajtva, feljutott a csúcsra: rendkívül fiatal, tapasztalatlan kerettel, rögtön az újjáalakulása utáni első szezonjában megnyerte ugyanis az osztrák bázisú női ligát, a DEBL-t, a Final Fourban pedig hazai jégen, az FTC Sátras Jégpálya pályarekordot jelentő számú nézője előtt aratott két emlékezetes győzelmet, a jóval esélyesebb Kitzbühel, majd a döntőben a KMH Budapest II ellen.

A bajnokcsapat hőseit szurkolóink is megtapsolhatják, az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály vezetése ugyanis a Vienna Capitals II elleni mérkőzés előtt a jégen köszönti a DEBL-győztes lányokat!

Az FTC-Telekom - Vienna Capitals II jégkorong Erste Liga negyeddöntős párharc második mérkőzése 18.00-kor kezdődik a Pesterzsébeet Jégcsarnokban. A mérkőzésre belépők kaphatóak személyesen, a csarnok jegypénztárában 17.00-tól, vagy online elővételben, IDE kattintva.

A találkozóról online élőképes közvetítés NEM érhető el!

Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés
FTC-Telekom - Vienna Capitals II
2019. március 1., péntek 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: személyesen a csarnok jegypénztárában, 17.00-tól, vagy online elővételben ITT

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin