2021. június 24.
Rutinos támadónk szerződést hosszabbított
Az előző idényben 44 meccsen 33 pontig jutó Somogyi Balázs újabb egy évig az FTC-Telekom játékosa!

Javában zajlik a magyar bajnoki címet zsinórban háromszor elhódító férfi jégkorongcsapatunk keretének kialakítása a 2021/22-es idényre. Szakosztályunk ezúttal újabb jó hírrel szolgált, ugyanis

a 2020 óta a Ferencvárosban jégkorongozó rutinos és ponterős támadó, Somogyi Balázs egy évvel meghosszabbította az előző idény végén lejáró szerződését.

Somogyi Balázs 1991. június 23-án született Dunaújvárosban. Szülővárosában lett igazolt játékos. 2007-ben, első újvárosi U18-as idénye, valamint a korosztályos válogatottal csapatkapitányként megjárt világbajnokság után lehetőséget kapott rá, hogy az osztrák Salzburg U20-as csapatánál folytassa pályafutását. Itt egy idényt töltött el, és közben az U18-as, és az U20-as válogatottal is szerepelt világbajnokságon, előbbivel megnyerték a Divízió 2-t.

2009-ben leigazolta a felnőtt csapatot egy évvel korábban indító, a Vasassal éppen együttműködésre lépő Budapest Stars, amelynél két szezonon át az U20-as csapat mellett a felnőtteknél is szerepelt – itt egyébként csapattársa volt jelenlegi vezetőedzőnknek, Fodor Szabolcsnak. A Stars 2010-ben meg is nyerte a nem sokkal korábban alakult MOL Ligát, Somogyi pedig a csapattal a ligagyőzelem mellett magyar bajnok is lett. A kiváló idény végén ezen kívül elnyerte az MJSZ Kósa Kupáját, amelyet minden szezonban a bajnokság legjobban teljesítő elsőéves újoncának osztanak ki.

A juniorválogatottal újabb világbajnokság következett, nem is akármilyen: a fiatal támadó címeres mezben Divízió 2-es ezüstérmet ünnepelhetett, emellett öt meccsen szerzett elképesztő, 14 góljával a torna gólkirálya lett, és 23 ponttal a kanadai táblázatot is az élen zárta. Somogyi emellett egy mérkőzés erejéig a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott. A felnőtt nemzeti csapatban egyébként bár világbajnokságra nem jutott el, különböző tornákon folyamatosan szerepelhetett, 26-szoros válogatottnak mondhatja magát.

2011 nyarán hazatért szülővárosába, és a Dunaújváros színeiben szerepelt egészen 2015-ig. Négy idény alatt két magyar bajnoki cím, és két MOL Liga-győzelem volt a mérlege.

2015-ben Miskolcon folytatta pályafutását, a Jegesmedvékkel pedig össze is jött az újabb ligagyőzelem. Ezután a MAC-ba igazolt, ahol egy újabb döntő, majd 2018-ban egy újabb ligagyőzelem következett, így Somogyi elmondhatja magáról, hogy négy különböző csapattal is el tudta hódítani az Erste/MOL Ligát.

2018/19-ben a DVTK Jegesmedvékkel a szlovák Extraligában szerepelt, nem is rosszul: az alapszakaszban 57 meccsen 11+13 pontot termelt.

A 2019/20-as idényre visszatért Dunaújvárosba, ahol bár egy kéztörés miatt kiesett több hétre, így is 38 mérkőzésen 44 pontig jutott. A DAB 4-0-s, söpréses búcsúja az Erste Liga negyeddöntőjében azonban nagyon rosszul érintette a rendkívül sikeres és eredményes támadót, aki így a váltás mellett döntött, és elfogadta a Ferencváros ajánlatát.

A Fradiban is korábbi pályafutásához méltó kiváló számokat hozott, az alapszakaszban 33 meccsen 23 pontot termelt, a rájátszás 11 találkozóján pedig 7+3 pontot tett még ehhez hozzá. Az FTC-Telekom színeiben magyar bajnok lett. Amennyiben összejönne a Ferencvárossal az Erste Liga megnyerése, úgy Somogyi öt különböző csapattal lenne ligagyőztes, ami abszolút rekordnak számítana a magyar jégkorongban.

Az előző szezon vége után is élő szerződéssel rendelkező Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila és Tóth Adrián, a szerződését már meghosszabbító Rasmus Kulmala, Lauri Kärmeniemi, Boros Dániel és Sarcia Antonino, valamint az újonnan igazolt Juhani Tamminen, Cody Fowlie, Lukas Bohunicky és Josh McFadden után Somogyi Balázzsal már tizenöt játékos neve ismert az FTC-Telekom 2021/22-es Erste Ligás keretéből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének változásai a 2021/22-es szezon előtt:

Érkezett: Juhani Tamminen (finn, FPS), Cody Fowlie (kanadai, Corona Brassó), Lukas Bohunicky (szlovák, Bratislava Capitals), Josh McFadden (kanadai, Corona Brassó)
Távozott: Keaton Ellerby (?), Justin Hodgman (?), Tóth Richárd (MAC HKB Újbuda), Sági Martin (DEAC), Németh Attila (Újpest), Tóth Gergely (?)
Maradt: Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Tóth Adrián (mind érvényes szerződéssel), Lauri Kärmeniemi (2022-ig), Rasmus Kulmala (2023-ig), Boros Dániel (2022-ig), Sarcia Antonino (2022-ig), Somogyi Balázs (2022-ig)

Cikkajánló

Szerepcsere: hokisaink bokszedzésen!

Most kiderül, mire képes a kötelek között Sarcia Antonino és Boros Dániel - VIDEÓ!

A brit válogatott kapusedzőjét szerződtette az FTC

A következő szezonban az angol Euan John King dolgozik kapusedzőként bajnok férfi jégkorongcsapatunk mellett.

U20-as válogatott védőt igazoltunk

A korábban már a tengerentúlon is megfordult Seregély Mátéval erősített bajnok férfi jégkorongcsapatunk.

Továbbra is együtt a sor: három hokisunk hosszabbított

Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő is 2022-ig meghosszabbította lejáró szerződését.

Rutinos támadónk újabb egy évig a Ferencvárost erősíti

A 2019 óta a Ferencvárost erősítő Hajós Roland 2022-ig meghosszabbította szerződését férfi hokicsapatunkkal.

A Fradi játékosa marad a 138-szoros válogatott támadó

Az FTC-Telekommal magyar bajnokságot nyert Kóger Dániel egy évvel meghosszabbította lejáró szerződését.

VIDEÓ: először Budapesten a nívós nemzetközi hokitorna!

Októberben először a sorozat történetében Budapestre hozza a Fradi az IIHF Kontinentális Kupát – VIDEÓ!

Hivatalos: Budapestre jön az IIHF Kontinentális Kupa!

Az FTC-Telekom és a Tüskecsarnok lesz a rangos európai sorozat C csoportjának házigazdája októberben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most