2021. január 21.
A végén ismét dobbant a Fradi-szív, legyőztük a Vasast
Férfi jégkorongcsapatunk 5-3-ra legyőzte az Opten Vasas HC-t az Erste Ligában.


Különös időpontban, csütörtök délután 14.30-tól mérkőztünk meg az Opten Vasas HC ellen a Tüskecsarnokban. A mieink úgy vághattak neki ennek az összecsapásnak, hogy idén minden meccsüket megnyerték az Erste Ligában. Január 3. és január 19. között hatból hat találkozón hagyhatták el győztesen a jeget Fodor Szabolcs tanítványai, így jó előjelekkel várhattuk a Vasas elleni összecsapást.

Az első nagy helyzet a Fradi előtt adódott, Németh Attila lőhetett közelről, de a Vasas kapusának, Sági Máténak sikerült hárítania. Nem sokkal később Kóger Dániel kapott kiváló indítást, de az utolsó pillanatban, a lövés előtt sikerült elpiszkálni előle a korongot. A Fradi igyekezett irányítani a játékot, míg a Vasas a kontrákra rendezkedett be. Németh Attila a 14. percben távolról tette próbára Sági Máté reflexeit, de ezúttal is a Vasas kapusa nyerte kettejük párharcát. Ahogy telt az idő, egyre inkább fokozódott a mieink nyomása, azonban Sági vezérletével, a Vasas állta a sarat. Két perccel a harmad vége előtt Pavuk Attila beadását Roczanov próbálta a kapuba juttatni, de Sági ismét védeni tudott. A harmad utolsó percében aztán megtört a jég és a Ferencváros megszerezte a vezetést Rasmus Kulmala révén (1-0)

A második harmad óriási Vasas-helyzettel indult, de kapusunk, Nagy Kristóf bravúrral védett és az ellentámadásból megszületett a Fradi második gólja. Kulmala átadásából Németh Attila volt eredményes (2-0). Közel járt a harmadik találat megszerzéséhez is a Fradi, Sági Martin vitte rá öccsére a korongot, de Sági Máténak sikerült védenie. Nem sokkal később Sarcia passzolta el a pakkot saját harmadán belül és Schmál tisztán indulhatott meg középre, aki ki is használta a ferencvárosi hibát (2-1). Érezhetően visszajött a meccsbe a Vasas, amely kezdeményezőbben játszott a második harmadban. A következő percek komoly tűzijátékot hoztak, mind a két oldalon akadtak helyzetek. Amíg Szlama mellé lőtte a ziccert az egyik oldalon, addig ferencvárosi részről  Tóth Richárd maradt le centikkel egy középre tett korongról, majd utána Kulmala sem tudta a pakkot a Vasas kapujába juttatni. Megszületett a találkozó első kiállítása is, az ellenféltől Szlamát állították ki bottal akasztásért. Az emberelőnyt Somogyi Balázs révén kihasználták a mieink és ezzel visszaállt a kétgólos különbség (3-1). Sági Martin is közel járt a gólhoz, hiszen a Vasastól Kovács adta el saját harmadában a korongot, de Sági Máténak sikerült védenie. A harmad vége előtt két perccel a Vasas Turbucz révén kihasználta a Fradi-védelem bizonytalankodását és némileg a semmiből ismét visszajött a meccsbe (3-2). Az utolsó percben még Kmec Dusant kiállították a Vasastól ütés miatt, így az FTC az utolsó harmadot emberelőnyről kezdhette.

A záró harmadra áthúzódó emberelőnyt Kulmala majdnem kihasználta, de Sági Máté jól tette a dolgát a kapuban. Nem sokkal később Németh Attila kapta a pakkot a kapu előtt, aki a keresztvasat trafálta telibe, azonban a levágódó korong a játékvezetők szerint nem haladt át a gólvonalon. A Fradi mindent megtett a negyedik gól megszerzéséért, de Sági Máté rendre védeni tudta a ferencvárosi próbálkozásokat. Negyed órával a találkozó vége előtt megállt a játék, ugyanis a zsűri és a bírók is hosszasan kezdték elemezni Németh Attila korábbi, keresztvasat eltaláló lövését. Végül a videózás után sem változott az ítélet, maradt a 3-2-es eredmény és folytatódhatott a meccs. Pavuk Attila közel került a negyedik Fradi-gól megszerzéséhez, de Sági Máté ismét hárítani tudott és a kihagyott ferencvárosi helyzetek megbosszulták magukat, ugyanis 12 perccel a mérkőzés vége előtt a Vasas egy szerencsés góllal, Bödök révén kiegyenlített (3-3). A másik oldalon Sági hárította Kulmala lövését, majd a mérkőzés 50. percében óriási csattanást lehetett a Tüskecsarnokban hallani, ugyanis Ozols csapódott neki a plexinek, ami összetört. Nagyjából 20 perc után, a plexi kicserélését követően folytatódhatott az összecsapás.

A Fradi egyből a kapuja elé szegezte az angyalföldieket, akik igyekezték az utolsó percekben húzni az időt, ennek lett áldozata Schmál, akit játék késleltetés miatt állítottak ki. Közben Kulmala sokadik lövését tudta védeni Sági Máté és a vendégek továbbra is őrizték a döntetlent. Éppen akkor, amikor kiegészült a Vasas, a számos kimaradt helyzet után, Németh Attila belőtte a Fradi negyedik gólját (4-3). Végül a találkozó vége előtt a Fradi ötödik találata is megszületett, Németh Attila kihagyhatatlan helyzetbe hozta Kulmalát, aki nem is hibázott (5-3). Több gól nem esett, így a Fradi ha nehezen is, de hetedik idei mérkőzését is megnyerte, ezúttal a Vasas ellen, 5-3-ra győzött Fodor Szabolcs csapata, amely legközelebb január 25-én este 20.00-tól a DEAC otthonában lép jégre.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Opten Vasas HC 5-3 (1-0, 2-2, 2-1)
2021.január 21., csütörtök 14.30, Tüskecsarnok, Budapest, zárt kapuk mögött 
FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Versteeg, Tóth Gergely, Kóger, Tóth R., Nagy G. – Hegyi, Boros, Kulmala, Tóth A., Németh A. – Kärmeniemi, Sarcia, Somogyi, Sági Martin, Hajós – Bán, Pavuk, Farkas, Roczanov, Tóth Gergő. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Opten Vasas HC: Sági Máté (Tóth) – Bukor, Léránt, Bödök, Czakó, Vesutkin – Kováts, Ozols, Nagy M., Szalma, Páterka – Tornyai, Kmec, Schmál, Szlama, Turbucz – Odnoga, Seregély, Csiki, Németh Á., Mattyasovszky. Vezetőedző: Ladányi Balázs.
Gólok: Kulmala (19:13, Kärmeniemi, Sarcia), Németh, (21.03, Kulmala, Kóger), Somogyi (28.45, EE, Nagy, Kóger), Németh (54.35, Tóth, Hajós), Kulmala (58.00, Németh, Kóger) illetve Schmál (24.50), Turbucz (38.10), Bödök (47.38, Czakó)
Kapura lövések: ( 9:8, 16:9, 18:0) 43:17
Védések: (8:8, 7:14, -1:16) 14:38 / 86,96% : 88.37%
Kiállítás percek: (0:4, 0:2) 0:6
Emberelőny kihasználás: (3/1) 33,33% / (0/0) 0%
Emberelőnyben töltött idő:  5:18 / 0:00
Emberhátrányos védekezés: (0/0) 0% / (1/3) 66,67%

Cikkajánló

Megvan a jó kezdés, jöhet a folytatás

Férfi hokisaink a tegnapi siker után rögtön lejátsszák a negyeddöntő második meccsét a MAC HKB Újbuda ellen.

Csendes kezdés után biztos siker, vezetjük a párharcot

Férfi hokisaink 4-1-re legyőzték a MAC HKB Újbudát, és 1-0-ra vezetnek a négy sikerig tartó negyeddöntőben.

Kezdődik a rájátszás, jön a negyeddöntő első meccse

Férfi hokisaink „csarnokszomszédunk” ellen kezdik meg a rájátszást, a negyeddöntő első mérkőzése következik.

Eldőlt: a MAC HKB Újbuda az ellenfél a negyeddöntőben

Címvédő férfi hokisaink első rájátszás-párharca kedden kezdődik és az egyik fél negyedik győzelméig tart.

Játék a számokkal – ilyen volt az alapszakasz!

Íme, férfi jégkorongcsapatunk alapszakasza számokban, szubjektív értékelő nullától tízig!

Nagy Gergő A Hét Játékosa az Erste Ligában

Csapatkapitányunk kiváló játékkal és 3+4 ponttal zárta az alapszakasz végi négymeccses erdélyi túrát.

Magabiztos győzelemmel zártuk Brassóban az alapszakaszt

Hokisaink 5-2-re győztek a rivális otthonában, és megőrizték a halvány esélyt az alapszakasz megnyerésére.

A második kiemelés megvan, az első még meglehet

Férfi hokisaink a tabella élén álló Brassó otthonában zárják a négymeccses erdélyi túrát és az alapszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most