2019. szeptember 11.
„Semmiképp sem akarunk újabb huszonkét évet várni!”
A Magyar Jégkorong Szövetség székházában megtartották az Erste Liga 2019/20-as idénynyitó sajtótájékoztatóját.

Az Erste Liga vezetése szerda délelőtt a Magyar Jégkorong Szövetségnek otthont adó Magyar Sport Házában megtartotta a liga rajtja előtti hivatalos szezonnyitó sajtótájékoztatóját. Az eseményen az Erste Liga elnöke, Szőke Álmos, valamint a liga alelnöke, egyben az Erste Bank Hungary Zrt. vállalati üzletágának vezetője, Szabados Richárd tájékoztatták a megjelenteket a bajnokság új idényével kapcsolatos tervekről és várakozásokról.

„Nyugodtan nevezhetjük történelminek a mögöttünk hagyott szezont, régen látott szoros csatát vívtak a csapatok nem csak a döntőben, de előtte az alap- és középszakaszban is, kifejezetten izgalmas bajnokságot követhettek nyomon a szurkolók. Legalább ilyen szoros és izgalmas küzdelmet várunk idén is, igaz, ezúttal csak tíz csapattal, hiszen a Vienna Capitals II úgy döntött, másik bajnokságban méreti meg magát. Ennek ellenére a színvonal úgy véljük, nem csökken majd, sőt, az összes csapat megfeszített munkát végzett a nyári szünetben, és komoly, NHL-es és KHL-es tapasztalattal rendelkező erősítésekkel próbálják meg felvenni a versenyt a magyar bajnoki címet huszonkét év után visszaszerző, az Erste Ligát először elhódító FTC-Telekommal. Vadonatúj elemként, a Fehérvári Titánok együttműködési megállapodásának köszönhetően bekapcsolódik a liga vérkeringésébe Győr városa is, legkésőbb az idény második felében már biztosan láthatnak az ott élők is élvonalbeli jégkorongot. Az új játékoskeretek és az új helyszín biztosan kárpótol majd mindenkit a bécsiek távozásáért. Emellett fontos rövid- és középtávú célunknak tartjuk még több szurkoló bevonását, biztosan találkozhatnak majd új marketingelemekkel a csapatoknál a mérkőzéseken” – foglalta össze a holtszezon történéseit és az új idénnyel kapcsolatos terveket Szőke Álmos ligaelnök.

Szabados Richárd alelnök az előző megszólalás végére reflektálva elmondta, hosszú idő után mind abszolút számban, mind a csarnokok kihasználtságát tekintve emelkedett a nézőszám az Erste Ligában, ami szerinte azért nem meglepő, hiszen ha szoros, izgalmas csaták vannak, arra a szurkolók is kíváncsiak. Hangsúlyozta, hogy itt azonban nem szeretnének megállni.

„Alapvetően három pillér mentén képzeljük el a következő idénnyel, és a liga jövőjével kapcsolatos feladatainkat. Az első a már említett nézőszám, ezt szeretnénk tovább növelni. Ehhez szorosan kapcsolódik a meccsek körítése, a meccsnapi aktivitások. Külföldön már régebb óta nagy hagyományai vannak, hogy egy hokimérkőzés nem csak egy sportesemény, hanem egész estés családi program. Tervezzük a szurkolók kiszolgálásának fejlesztését is minden téren. A harmadik fontos témánk a marketing. Az a célunk, hogy minden egyes klubnál megerősödjön az üzleti alapú csapatvezetési szemlélet, ez ugyanis a jövő, hosszú távon csak így lesz fenntartható a csapatok és a liga működése. Ehhez kapcsolódóan szakmai workshopokkal segítjük majd a klubvezetők munkáját, próbálunk segíteni nekik a tudatos forrásszerzés kialakításában.”

Szabados Richárd emellett azt is elmondta, az Erste Bank névadó főtámogatóként idén is pénzdíjazással egybekötött egyéni díjak kiosztását tervezi a szezon végén. Felajánlanak egy díjat a szezon során a legtöbbet fejlődött játékosnak, egyet a legsportszerűbb játékosnak, és egyet a csapaton belüli közösségfejlesztésért a legtöbbet tevő, a legpéldamutatóbb hozzáállású játékosnak. A díjakra az idény végén a klubok jelölhetnek játékosokat kategóriánként.

Ezután következett a csapatok delegációinak bemutatkozása. A bajnok jogán elsőként szólított Ferencvárost Pap Gábor csapatmenedzser és Boros Dániel képviselték. Pap Gábor kérdésre válaszolva elmondta, már csak azért sem akar megint huszonkét évet várni a következő aranyéremre, mert azt már lehet, hogy meg sem éli… Komolyra fordítva a szót, tudja, hogy nem lesz könnyű feladatunk egy olyan mezőnyben, ahol mindenki a Fradi skalpjára vadászik, de a bajnokcsapat gerincét sikerült együtt tartani, ez pedig már önmagában jó előjel. Boros Dániel megerősítette, hiába a páratlanul sikeres szezon, a játékosok továbbra is éhesek a győzelmekre, a sikerekhez ugyanis könnyű hozzászokni… Csapatmenedzserünk zárásként határozott igennel válaszolt arra a kérdésre, idén is a ligagyőzelem-e a célunk.

Az esemény zárásaként elkészült a szokásos csoportkép a csapatok képviselőivel, és az idei szezonban használatos új mezekkel.

A címvédő FTC-Telekom első mérkőzését szeptember 13-án, pénteken 18.00-tól játssza a liga nyitányán a Pesterzsébet Jégcsarnokban. A mérkőzésre online elővételben kaphatóak a belépők IDE kattintva, fontos információ, hogy AZ ÖSSZES VENDÉGBELÉPŐ ELFOGYOTT! Az Újpest elleni, szeptember 16-ai idegenbeli Derbire a Fradi szurkolói viszont kizárólag személyes elővétellel vásárolhatnak jegyet, pénteken, a Gyergyó elleni mérkőzésen, a Pesterzsébet Jégcsarnok jegypénztárában.

Cikkajánló

Két nap pihenő után itthon folytatjuk az Erste Ligát

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk ismét hazai pályán találkozik a FEHA 19 csapatával az Erste Ligában.

Mikulás-napi programok várnak a keddi hokirangadón!

Férfi hokisaink december 6-án a Gyergyói Hoki Klubot fogadják, Mikulás-napi programokkal várunk mindenkit!

Tóth Gergőé A Hét Gólja az Erste Ligában

Támadónk Corona Brassó elleni, éles szögből lőtt találata lett az elmúlt hét legszebbje - VIDEÓ!

Szoros meccsen győzelem Csíkszeredában

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk nagyot küzdött az erdélyi túra utolsó meccsén, és meg is lett az eredménye.

Csíkszeredában fejezzük be az erdélyi túrát

Hokisaink a tavalyi Liga-bajnok Csíkszeredai Sportklubbal vívják a túra utolsó mérkőzését.

A végéig küzdöttünk, de Gyergyóban maradt a 3 pont

Magyar bajnok hokisaink közel voltak a hosszabbításhoz, de végül nem sikerült pontot szerezni Gyergyóban.

Gyergyóban folytatjuk az erdélyi túrát

Magyar bajnok hokisaink következő ellenfele a Gyergyói Hoki Klub.

Hiába a remek hajrá, hosszabbításban nyert a Brassó

Habár a hazaiak örültek a meccs végén, 1 pontot sikerült megszereznünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin