2021. január 9.
Sikeres óvás, újrajátsszuk a Vasas elleni meccset
A Magyar Jégkorong Szövetség Versenyirodája helyt adott az FTC óvásának.


Amint arról korábban beszámoltunk, magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk 2020. december 30-án 4-2-es vereséget szenvedett az Opten Vasas HC vendégeként az Erste Ligában. A mérkőzést úgy veszítettük el, hogy másfél perccel a találkozó vége előtt az ellenfél 3-2-es vezetésénél gólt szereztünk: Versteeg a támadó kék vonalról rálőtte a korongot a kapura, amelybe azonban közvetlenül a kapu előterében Hodgman a levegőben beleért, az oldalsó kapuvasra juttatva azt, majd a kapuvasról kipattanó korongot második szándékból a kapuba juttatta. Az alapvonali játékvezető ekkor gólt ítélt. A játékvezető videóelemzést rendelt el, és végül az FTC-Telekom által szerzett gólt érvénytelenítette, magas botra hivatkozva. Ugyanakkor a ferencvárosi játékos nem a magas bottal történő korongérintés közvetlen eredményeként szerezte a gólt, hanem második szándékból, a korong kapuvasról történő kipattanását követően, ami megkérdőjelezi a szabály alkalmazhatóságát. 

Az ítélettel kapcsolatban az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály vezetése a mérkőzést követő 36 órán belül óvást nyújtott be a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) és az Erste Liga Versenyszabályzatának vonatkozó részében foglaltak alapján. A szakosztály álláspontja szerint a játékvezetők tévesen alkalmazták a videóbíró segítségét, ebben az esetben a pályán meghozott döntés lett volna helyben hagyandó, a jégen pedig a gól előtt nem született ítélet, a gólt szabályosnak ítélték. Ezek alapján játékvezetői műhiba történt, amely jelentősen befolyásolta a mérkőzés végeredményét.

Az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály a Versenyszabályzat erre vonatkozó része alapján a mérkőzés eredményének megsemmisítését és a mérkőzés újrajátszását kezdeményezte.

Az MJSZ Versenyirodája péntek délután tárgyalta az óvást. A versenyiroda álláspontja szerint a szabálypont alkalmazhatósága kizárólag a korong kapuba jutását megelőző utolsó korongérintésre értelmezhető, azt megelőző korongérintések a videó gólbíró rendszer igénybevételével nem vizsgálható.

A Versenyiroda a szabályzatok és a videófelvételek megvizsgálása, valamint a klubok képviselőinek, a játékvezetői ellenőrnek és a referee in chief-nek a nyilatkozata alapján úgy döntött, hogy a játékvezetők olyan döntést hoztak, amelyet a szabályzatok szerint nem hozhattak volna, így a játékvezetői műhiba valós.

A Versenyiroda így helyt adott az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály óvásának, és a mérkőzés újrajátszását rendelte el. A döntés ellen fellebbezni lehet. Az új időpontot a határozat jogerőre emelkedését követően a csapatokkal történő egyeztetés alapján a Versenyiroda jelöli ki.

Cikkajánló

A szezon első Brassó elleni győzelme a tét

A DEAC mellett a Brassó az egyetlen csapat az Erste Ligában, amelyiket idén még nem győzte le az FTC-Telekom.

Hokis rehabilitáció: a villámgyors visszatérés titka

Két hokisunk a vártnál hetekkel korábban térhetett vissza súlyos sérüléséből, körbejártuk rehabilitációjukat.

Justin Hodgman A Hét Játékosa az Erste Ligában

Férfi jégkorongcsapatunk a házi pontlistát vezető kanadai támadóját választották az első hét legjobbjának.

Végre kiszakadt a gólzsák, kiütéses siker a DAB ellen!

Címvédő férfi hokisaink kiütéses, 8-1-es győzelmet arattak a Dunaújvárosi Acélbikák ellen az Erste Ligában.

Még sereghajtó, de jó formában lévő ellenfél érkezik

Címvédő férfi jégkorongcsapatunk 16.30-kor a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadja a Tüskecsarnokban.

Okos játékkal nagyon fontos győzelem a Gyergyó ellen

Férfi hokisaink 3-0-ra győzték le a Gyergyói HK-t a Tüskecsarnokban, Arany Gergely kapott gól nélkül védett.

Kiszámíthatatlan és veszélyes ellenfél érkezik

Címvédő férfi jégkorongcsapatunk csütörtökön 17.30-tól a Gyergyói HK együttesét fogadja az Erste Ligában.

Hősies küzdelem, nagyszerű győzelem Dunaújvárosban

Férfi jégkorongcsapatunk hatalmas karaktert mutatva, fordulatos meccsen 4-3-ra győzött a DAB otthonában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most