2021. november 28.
Sikerült a visszavágás, hibátlan hetet zártak hokisaink
Férfi jégkorongcsapatunk 4-1-re legyőzte a DEAC-ot és visszavágott a másfél héttel korábbi vereségért.

Férfi jégkorongcsapatunk a Magyar Kupa 2. fordulójának első, hétközi mérkőzésén aratott remek újpesti győzelmével kilábalt a novemberben tapasztalt kisebb hullámvölgyből, ezt a lendületet kihasználva pedig pénteken Miskolcon, a DVTK Jegesmedvék otthonában is magabiztos, 5-1-es győzelmet aratott. Fodor Szabolcs együttese így jó formában, magabiztosan és elszántan várhatta a DEAC elleni vasárnapi Erste Liga-mérkőzést, amelyen a Ferencváros nem titkolt szándéka az volt, hogy visszavágjon a hajdúságiaknak a múlt pénteken a Tüskecsarnokban elszenvedett váratlan 5-1-es vereségért.

Mindkét oldalon voltak hiányzók, Pavuk Attila az Újpesten összeszedett kétmeccses eltiltása második mérkőzését töltötte, míg sérülés miatt hiányzott Nagy Kristóf, Bán Károly, Lukas Bohunicky és Farkas Simon is ferencvárosi részről, míg a debrecenieknél Hári és Bartók továbbra is a maródiak listáján szerepelt.

Sokkal jobban kezdte ezt a mérkőzést a Ferencváros, mint a másfél héttel korábbit, sikerült átvinni a jégre az Újpest és a DVTK ellen látott lendületet, ennek pedig már alig több mint három perccel a kezdés után meglett az eredménye. Galántai kapott remek korongot az első felnőtt szezonja első pontját jegyző Komáromytól, és fonákkal szépen emelte Hetényi mellett a keresztvas alá a pakkot. (1-0) Innentől kezdve fordult a helyzet, a DEAC ki lett billentve megszokott, védekezésre és gyors kontrákra épített játékából, és meg kellett próbálnia kezdeményezni, így viszont a Ferencváros kényelmesen kontrollálhatta az eseményeket. Sőt, újabb helyzeteket is sikerült kialakítani, ám Nagy Gergő fonákkal az oldalhálót találta el, majd Fowlie és Tóth Adrián lerohanásánál Hetényi védett a hosszú sarokra átérve hatalmasat. Szűk két perccel a harmad vége előtt szinte a semmiből egyenlített a DEAC, Dalecky indult meg egyedül a kapunk felé, első próbálkozása kijött Aranyról, az ismétlést azonban a hálóba helyezte. (1-1) Ez a mai viszont nem az a mérkőzés volt, amikor ez kizökkenthette a Ferencvárost, olyannyira, hogy szinte a kezdő korongbedobás után végigsöpört egy akciónk a jégen, aminek a végén Tóth Adrián nagy passzát Cody Fowlie lőtte Hetényi hálójába, újra vezettünk! (2-1)

A második játékrészben látszott, hogy próbált a DEAC úgy kijönni a jégre, hogy többet és veszélyesebben támadjon, Arany azonban remekül elkapta a mai találkozón is a fonalat, a mieink pedig folyamatosan veszélyeztettek gyors ellentámadásokból. A 24. percben elcseréltük magunkat, így jöhetett egy újabb debreceni emberelőny, ami azonban mindössze négy másodpercig tartott, ugyanis Dalecky is szabálytalankodott. A harmad felénél Sarcia emelte ki a saját harmadunkból szerencsétlenül a korongot a palánkon túlra, így játék késleltetése miatt ő is kiült két percre. Ezt az előnyt nagyon megnyomta a DEAC, két veszélyes lövésük is akadt, ám ezeket is hatástalanította Arany és a hátrányos védekezésünk. Klimeknek akadt nagy lehetősége még az egyenlítésre, azonban hiába lépett ki egy az egy ellen, Arany nagyot védett, ellenfelünk játékosa pedig végül hatalmas lendülettel elsodorta kapusunkat, aki saját kapujának esett neki, ám végül folytatni tudta a játékot. A harmad utolsó öt perce már nem azzal az izgalmas lendülettel telt, mint az első tizenöt, töredezett volt a játék, így ebben a játékrészben nem is született gól.

A záró harmadba remekül sikerült beleállnia a mieinknek, a mai meccsen hatalmasat dolgozó negyedik sor pedig a 42. percben megint óriásit villant, Komáromy nagy lendülettel korcsolyázott be a DEAC harmadába, hátratette a korongot Roczanovnak, aki középről laposan és pontosan lőtt a bal alsó felé, ezzel meglepte Hetényit. (3-1) Érezhető volt, hogy a kétgólos különbség megfogta a debrecenieket, akik ezután már nem ugyanazzal az elánnal harcoltak, mint a második játékrészben, a mieink pedig tudatosan és jó játékkal tartották ellenőrzésük alatt a mérkőzést. A 46. percben Kloz találta ütővel fejen a debreceni harmadban Lauri Kärmeniemit, aki a jégen maradt, és már nem is tért vissza a mérkőzésre. Fejsérülését össze kellett varrni, ám komolyabb gond szerencsére nem lett az esetből. Mivel a játékvezetők nem fújták le a sérüléskor az akciót, a játék továbbment, Galántai pedig keményen leütközte ellenfelét a semleges harmadban, így ő két percet, míg a finn védőnk ellen szabálytalankodó Kloz 2+2 percet kapott, így mi folytathattuk emberelőnyben. Helyzetekig igen, gólig nem jutottunk az előnyből, majd alighogy kiegészült a DEAC, már Tóth Gergőt küldték ki, de emberhátrányban is mi veszélyeztettünk kontrákkal. 66-osunk néhány perccel később ismét büntetést kapott, ekkor pedig György József debreceni vezetőedző kikérte idejét, de hiába jött a nyomás, szépíteni nem tudott a DEAC. Bő két perccel a vége előtt Hetényi is lekorcsolyázott, üres kapuval hat az öt ellen óriásit küzdött a Debrecen, megvoltak a lehetőségeik is, ám nem jött össze a gól, sőt, a végén Somogyi elcsente a korongot, Kulmalának passzolt, aki egy csel után az üres kapuba helyezett. (4-1)

Sikerült megtartani az Újpest ellen visszaszerzett lendületet, és sikerült visszavágni a DEAC-nak a másfél héttel korábbi vereségért, így három meccsből három győzelemmel zárta a Ferencváros a hetet, amivel visszatért a győztes útra, és magabiztosan várhatja az UTE elleni kupapárharc keddi visszavágóját.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – DEAC 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)
FTC-Telekom: Arany (Földes) – Boros, Kärmeniemi, Hajós, Kóger, Nagy G. – McFadden, Seregély, Fowlie, Tóth A., Tóth G. – Hegyi, Sarcia, Kulmala, Somogyi, Tamminen – Komáromy, Galántai, Roczanov. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
DEAC: Hetényi (Gönczi) – Vokla, Kloz, Dalecky, Novotny, Turcotte – Klimek, Gőz, Kulesov, Sági, Spirko – Sándor F., Bogesic, Mazzag, Molnár D., Kozma – Jakabfy, Almási, Berta, Sándor B. Vezetőedző: György József.
Gólok: Galántai (03:02, Boros, Komáromy), Fowlie (18:34, Tóth A.), Roczanov (42:55, Komáromy), Kulmala (59:41, üres kapu, Somogyi), illetve Dalecky (18:07, Vokla)
Kapura lövések: (15:12, 20:11, 19:15) 54:38
Védések: (11:13, 11:20, 15:17) 37:50 / 97.37% : 92.59%
Kiállítás percek: (2:0, 4:2, 6:4) 12:6
Emberelőny kihasználás: (2 / 0) 0.00% / (5 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 1:17 / 7:17
Emberhátrányos védekezés: (0 / 5) 100.00% / (0 / 2) 100.00%

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin