2024. február 13.
Sima győzelem a második fázis első meccsén
Férfi jégkorongozóink 5-1-re nyertek a Dunaújváros ellen, és továbbra is magabiztosan vezetik a tabellát.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk a Dunaújvárosi Acélbikák ellen kezdte meg szereplését az Erste Liga alapszakaszának második fázisában. Az FTC-Telekom a szezon első 36 mérkőzését úgy zárta ötpontos előnnyel a tabella élén, hogy a mieink lőtték a legtöbb, és kapták a legkevesebb gólt a mezőnyben, és kapura lövéseink száma is messze kiemelkedik a mezőnyből, míg a DAB a 9. helyen, az utolsó, még rájátszást érő helytől 18 ponttal lemaradva zárta az első fázist, ráadásul január végén hét légiósuk kérte egyszerre szerződése felbontását, így a papírforma alapján abszolút a Fradi számított a találkozó esélyesének.

A Ferencváros a találkozó legelejétől kezdve uralta a játékot, az első harmad végére a mieink 13-szor lőttek kapura, míg a DAB mindössze háromszor találta el Nagy Kristóf kapuját, igazi gólhelyzetük pedig lényegében nem volt. A Fradi a hatalmas nyomás ellenére csak egyszer tudta bevenni a vendégek kapuját, a remekül védő Tóth Balázs meccsben tartotta az újvárosiakat, a 6. perc végén viszont ő is tehetetlen volt: Farkas Simon ment be a jobb szélen nagy lendülettel az ellenfél harmadába, a lövésre visszatett korongjával pedig Yanick Turcotte kilőtte a lepkés felső sarkot (1-0). Többen is közel jártak az újabb találathoz, ami azonban a szünetig nem született meg.

Valamivel rendezettebben érkezett ki a DAB az öltözőből a második játékrészre, az első két percben Nagy Kristófnak több dolga volt, mint a teljes első harmadban. Nagy helyzetet mégis a mieink alakítottak ki, Tóth továbbra is jól védett. A 25. percben jött Atamancsuk szabálytalansága után a mérkőzés első kiállítása, amit gyorsan, 35 másodperc alatt ki is használt a Ferencváros, Kulmala Rasmus bombázta Crespi passzát a hálóba (2-0). Két perccel később öt az ötben is bevettük a DAB kapuját, Hrabal alapvonalról visszatett korongját lőtte Aku Kestilä közelről a kapuba (3-0). Jött a meccs első emberhátránya, Turbucz szabálytalankodott, helyzete mégis a mieinknek volt, Němec veszélyeztetett. A kiállítás felénél a DAB is megfogyatkozott, Varga hibája után. Így a kiegészülés után egy percig emberelőnyben támadhattunk, eredménytelenül. Jött egy újabb emberelőny, gólt ebből mégis az Acélbikák lőttek, Roth ütött el utolsó emberként a korong felett, a kilépő Szalma Zsolt pedig nem hibázta el a ziccert (3-1). Nem sokkal a szünet előtt Nagy Kristóf ért a koronghoz szabálytalan helyen, a trapézon kívül, ezt az emberelőnyt sem tudta azonban végigjátszani a DAB, Somogyit is kiszórták, így végül a mieink kezdhették áthúzódó emberelőnnyel a harmadik harmadot.

A rövid emberelőnnyel nem sikerült élni, egyenlő létszámban viszont tovább növeltük az előnyt, Hrabal sarokból visszatett korongjába Kulmala szúrt bele a kapu előtt (4-1). Crespi szabálytalansága után a vendégek nem tudtak élni az emberelőnnyel, öt az ötben pedig ismét a mieink voltak eredményesek, a Dunaújváros sokadszor adta el a korongot saját harmadában, Turbucz Martin pedig tisztára játszotta magát, és középről laposan a jobb alsóba lőtt (5-1). Seregély szabálytalansága után alakult ki kisebb csetepaté a kapunk mögött, amiből Kulmalát és Atamancsukot is kiküldték párossal, a kialakult emberelőnnyel viszont ezúttal sem tudott élni a DAB. Az utolsó percben még Turbuczra fújtak egy kiállítást, így emberhátrányban fejeztük be a mérkőzést, ez a lényegen azonban nem változtatott.

5-1-es győzelmével a Ferencváros magabiztosan érvényesítette a papírformát, és továbbra is nagy előnnyel vezeti az Erste Liga alapszakaszának tabelláját. Folytatás pénteken és szombaton két minden bizonnyal sokkal élesebb mérkőzésen a második fázisos csoportunk két legerősebb ellenfele, a Gyergyó és a Csíkszereda ellen.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 2. fázis
FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák 5-1 (1-0, 2-1, 2-0)
FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Marva, Roth, Galajda, Brady, Kulmala – Bán, Hrabal, Němec, Kestilä, La Porte – Seregély, Crespi, Turbucz, Banga, Németh A. – Haranghy, Turcotte, Farkas S., Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Dunaújvárosi Acélbikák: Tóth B. (Kovács D.) – Léránt, Ahonen, Savolainen, Somogyi, Szalma – Léhi, Varga A., Atamancsuk, Nemes, Janech – Belicenka, Sziszak, Michalevic, Károly, Zorin – Bánki, Vaculik, Kuminka, Strenk, Szabó Cs. Vezetőedző: Niko Eronen.
Gólok: Turcotte (05:44, Farkas S.), Kulmala (25:58, EE, Crespi, Hrabal), Kestilä (28:16), Kulmala (41:41, Brady, Galajda), Turbucz (52:13, Banga, Hrabal), illetve Szalma (35:14, EH, Sziszak)
Kapura lövések: 44:26 (13:3, 16:10, 15:13)
Védések: 25:39 (3:12, 9:14, 13:13)
Kiállítás percek: 12:10 (0:0, 4:8, 8:2)

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin