2023. január 6.
Sointu-dupla és fontos győzelem Debrecenben
Férfi hokisaink többek között a héten igazolt finn támadó két góljával 5-2-re győztek a DEAC otthonában.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk az Erste Liga alapszakaszának pénteki játéknapján Debrecenbe utazott. A Fradi a ligában idén eddig kétszer találkozott a fekete-fehérekkel, a szeptemberi első játéknapon 4-3-ra győzött Fodor Szabolcs együttese a Debreceni Jégcsarnokban, míg november elején a debreceniek távoztak 4-0-s győzelemmel a Tüskecsarnokból. Ezúttal nem csak amiatt lett volna létfontosságú egy magabiztos győzelem, mert a Ferencváros óriási harcban áll a riválisokkal a közvetlen rájátszást érő helyekért a tabellán, hanem azért is, mert a szerdai fájó újpesti kupabúcsú után ráfért egy kis lélekbalzsam a keretre.

Szerencsére bővült a meccskeretünk a szerdaihoz képest, Nagy Gergő ugyanis visszatért, ám továbbra is hiányzott az egész szezonra kidőlt Sarciá Antonino mellett Julius Marva, Jari Sailio és Arany Gergely is. A kapunkban Nagy Kristóf kezdett, cseréje Földes László volt.

Rögtön a találkozó elején emberelőnyhöz jutott csapatunk, Bogesic és Kestilä kapu előtti nézeteltérése után, ám hiába voltak helyzeteink, nem sikerült kihasználni a lehetőséget. Öt az öt ellen kiegyenlített játék folyt, majd Kozma vágta fejbe ütővel szerencsétlen mozdulattal Szoszunovot, így jöhetett egy hazai emberelőny – ez is kihasználatlan maradt. Sőt, Ollie Betteridge szemfüles korongszerzés után egy a semmiben mattolta Hetényit, így emberhátrányos góllal vezettünk! (0-1) Másodpercekkel a kiállítás lejárta előtt viszont Hrabalra is két percet fújtak, így maradtunk emberhátrányban, amit sikerült ismét kivédekezni. A harmad vége előtt kevéssel Mesikämmen és Molnár kapott páros kiállítást, négy a négyben pedig Nagy Gergő indult meg a semleges harmadból egy koronggal, amivel egészen a kapuig száguldott, majd góllal fejezte be az akciót. (0-2)

A szünetről visszatérve próbált visszajönni a játékba a DEAC, de a mieink jól kontrollálták az eseményeket. Sőt, Szoszunovot kiszórták gáncsolásért, ezt pedig már kihasználta a Fradi, némi korongjáratást követően a héten igazolt Matias Sointu megszerezte első gólját Ferencváros-mezben. (0-3) A gól után szinte egyből emberhátrányba kerültünk, de ezt is jól védekeztük ki. Öt az öt ellen viszont Zalamai és Versich összjátéka után végül Mark Szmirnov szépített. (1-3) Nem sokáig örülhettek viszont a hazaiak, jött ugyanis egy újabb ferencvárosi emberelőny, és egy újabb gól, amit hét másodperccel a második szünet előtt ismét az ezzel már duplázó Sointu szerzett. (1-4)

A harmadik harmadot is jól kezdte az FTC-Telekom, úgy járatták meg a mieink a korongot a debreceni harmadban, mintha emberelőnyben lennének, végül Hrabal keresztpasszát Aku Kestilä vágta a nem a legjobb napját kifogó Hetényi hálójába. (1-5) Az 53. percben egy hazai támadást Mesikämmen akasztott meg szabálytalanul, ebből pedig már a DEAC-nak is sikerült lőnie egy emberelőnyös gólt, Szmirnov révén. (2-5) A hajrában a debreceni gólok szerzője még egy kisbüntetést is összeszedett, ez az emberelőny viszont kihasználatlanul maradt, igaz, a lényegen ez már nem változtatott.

A Ferencváros a szerdai újpesti hidegzuhany és Magyar Kupa-búcsú után lélektanilag is rendkívül fontos győzelmet aratott idegenben, ráadásul meggyőző, magabiztos játékkal, a három ponttal pedig továbbra is jó eséllyel pályázik a közvetlen rájátszást érő első hat hely egyikére. Folytatás vasárnap a Tüskecsarnokban a DAB ellen, arra a találkozóra ITT lehet elővételes belépőt vásárolni!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
DEAC – FTC-Telekom 2-5 (0-2, 1-2, 1-1)
DEAC: 
Hetényi (Gönczi) – Jakabfy, Zalamai, Dalecky, Mihalik A., Spirko – Bogesic, Bukor, Izacky, Novotnyi, Smirnov – Sándor B., Sosunov, Molnár, Sági, Versich – Mihalik G., Vokla, Kozma, Mazzag, Révész, Vezetőedző: György József
FTC-Telekom: 
Nagy K. (Földes) – Hrabal, Seregély, Kestilä, Sointu, Kulmala – Kucsma, Mesikämmen, Betteridge, Tóth A., Nagy G. – Boros, Kärmeniemi, Bán, Kreisz, Tóth G. – Farkas, Kozma, Galántai. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok: 
Szmirnov (37:48, Versich, Zalamai), Szmirnov (54:14, EE, Sági, Vokla), illetve Betteridge (10:53, EH), Nagy G. (18:20, Seregély, Kulmala), Sointu (29:03, EE, Nagy G., Kestilä), Sointu (39:53, EE, Nagy G., Hrabal), Kestilä (42:41, Hrabal, Kozma) 
Kapura lövések: 
(12:8, 11:13, 14:9) 37:30
Védések: 
(6:12, 11:10, 8:13) 25:35 / 83.33% : 94.59%
Kiállítás percek: 
(4:6, 6:2, 2:2) 12:10
Emberelőny kihasználás: 
(5 / 1) 20.00% / (5 / 2) 40.00%
Emberelőnyben töltött idő: 
7:38 / 7:29
Emberhátrányos védekezés: 
(2 / 5) 60.00% / (1 / 5) 80.00%

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin