2022. június 8.
Somogyi Balázs távozik a Ferencvárostól
Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk támadója két szezon után hagyja el klubunkat.

A magyar bajnoki címet zsinórban négyszer elhódító férfi jégkorongcsapatunk szakmai stábja gőzerővel vetette bele magát a nyári átigazolási szezonban esedékes munkába, és javában dolgozik a 2022/23-as idény játékoskeretének kialakításán. Egy érkező, a brit válogatott Ollie Betteridge, valamint két visszavonuló játékos, Pavuk Attila és Hegyi Ádám bejelentését követően ezúttal újabb távozóról adott hírt a szakosztály:

Somogyi Balázs két klubunknál eltöltött szezon után távozik a Ferencvárostól.

Somogyi Balázs 1991. június 23-án született Dunaújvárosban. Szülővárosában tanulta meg a jégkorong alapjait, és itt is lett igazolt játékos. 2007-ben, első újvárosi U18-as idénye, valamint a korosztályos válogatottal csapatkapitányként megjárt világbajnokság után lehetőséget kapott rá, hogy a neves osztrák Salzburg U20-as csapatánál folytassa pályafutását. Itt egy idényt töltött el, és közben az U18-as, és az U20-as válogatottal is szerepelt világbajnokságon, előbbivel megnyerték a Divízió 2-t.

2009-ben leigazolta a felnőtt csapatot egy évvel korábban indító, a Vasassal éppen együttműködésre lépő Budapest Stars, amelynek színeiben két szezonon át az U20-as csapat mellett a felnőtteknél is szerepelt – itt egyébként csapattársa volt jelenlegi vezetőedzőnknek, Fodor Szabolcsnak. A Stars 2010-ben meg is nyerte a nem sokkal korábban alakult MOL Ligát, Somogyi pedig a csapattal a ligagyőzelem mellett magyar bajnok is lett. A kiváló idény végén ezen kívül elnyerte az MJSZ Kósa Kupáját, amelyet minden szezonban a bajnokság legjobban teljesítő elsőéves újoncának osztanak ki.

A juniorválogatottal újabb világbajnokság következett, nem is akármilyen: a fiatal támadó címeres mezben Divízió 2-es ezüstérmet ünnepelhetett, emellett öt meccsen szerzett elképesztő, 14 góljával a torna gólkirálya lett, és 23 ponttal a kanadai táblázatot is az élen zárta. Somogyi emellett egy mérkőzés erejéig a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott. A felnőtt nemzeti csapatban egyébként bár világbajnokságra nem jutott el, a különböző tornákon debütáló mérkőzése után két szezon kivételével minden idényben szerepelhetett. Összesen eddig 26-szoros válogatottnak mondhatja magát.

2011 nyarán hazatért szülővárosába, és a Dunaújváros színeiben szerepelt egészen 2015-ig. Négy idény alatt két magyar bajnoki cím, és két MOL Liga-győzelem volt a mérlege.

2015-ben Miskolcon folytatta pályafutását, a Jegesmedvékkel pedig össze is jött az újabb ligagyőzelem. Ezután a MAC-ba igazolt, ahol egy újabb döntő, majd 2018-ban egy újabb ligagyőzelem következett, így Somogyi elmondhatja magáról, hogy négy különböző csapattal is el tudta hódítani az Erste/MOL Ligát.

2018/19-ben a DVTK Jegesmedvékkel a szlovák Extraligában szerepelt, nem is rosszul: az alapszakaszban 57 meccsen 11+13 pontot termelt.

A 2019/2020-as idényre visszatért Dunaújvárosba, ahol bár egy kéztörés miatt kiesett több hétre, így is 38 mérkőzésen 44 pontig jutott. A DAB 4-0-s, söpréses búcsúja az Erste Liga negyeddöntőjében azonban nagyon rosszul érintette a rendkívül sikeres és eredményes támadót, aki így a váltás mellett döntött, és elfogadta a Ferencváros ajánlatát.

Zöld-fehér mezben is hamar beilleszkedett a csapatba, első idényében már az alapszakaszban is eredményes volt, 33 meccsen 11+12 pontot termelt, a rájátszásban pedig a Fradi egyik legjobbja volt, 11 meccsen 7+3 gólig jutott. Második idényében az alapszakaszban 36 meccsen 8+13 pont, a rájátszásban 13 meccsen 1 gól és 5 assziszt volt a mérlege. Az IIHF Kontinentális Kupa 2021. októberi budapesti fordulójának 3 meccsét 1+2 ponttal zárta. Az FTC-Telekom játékosaként két magyar bajnoki címet és egy Szuperkupát nyert.

Somogyi Balázsnak köszönjük a Ferencvárosért tett erőfeszítéseit, további pályafutásához pedig sok sikert kívánunk!

Cikkajánló

Megkezdték a közös felkészülést magyar bajnok hokisaink

Férfi jégkorongcsapatunk a szezonvégi pihenőt követően megkezdte a közös konditermi munkát.

Fiatal magyar válogatott támadóval erősítettünk

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunkban folytatja pályafutását a 22 éves Kreisz Brúnó.

Amerikából igazoltunk kanadai támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunkban folytatja pályafutását a 28 éves Brayden Low.

Visszavonul a rutinos támadó

Három bajnoki cím, egy Magyar Kupa- és Szuperkupa-győzelem után Hajós Roland befejezi játékos-pályafutását.

Újabb három bajnokunk hosszabbított szerződést

Boros Daniel, Sarcia Antonino és Seregély Máté is magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk játékosa marad.

Szerződést hosszabbítottunk négyszeres bajnokunkkal

A kiváló finn hátvéd, Lauri Kärmeniemi a következő idényben is az FTC-Telekom hátvédje lesz.

Továbbra is a Ferencvárosban a Tóth-testvérek

Tóth Adrián és Tóth Gergő is szerződést hosszabbítottak magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunkkal.

Kontinentális Kupa: megvan a Fradi csoportja

Férfi jégkorongcsapatunk egy csoportba került a házigazdával, valamint a nagy rivális Csíkszeredával is.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most