2019. december 6.
Végre! Magabiztos győzelem a csúcsrangadón
Férfi jégkorongcsapatunk a bajnoki éllovas Csíkszeredát fogadta a Pesterzsébet Jégcsarnokban.

Jó hangulatban, jó erőben várhatta címvédő férfi jégkorongcsapatunk a tabella éllovasa, a Csíkszereda elleni Erste Liga-csúcsrangadót, hiszen egy hét leforgása alatt két fontos, kapott gól nélküli győzelmet arattunk. Előbb az alsóházi Hokiklubot ütöttük ki egy nyolcassal, majd a remek formában lévő Brassónak négyet lőve vettük vissza a tabella második helyét. A Corona elleni rangadót követően Fodor Szabolcs úgy határozott, hogy kell a csapatnak egy kis pihenő, így keddre kimenőt kapott a keret, másnaptól viszont újult erővel vágtak neki a legnagyobb ellenfél elleni mérkőzésre való felkészülésnek.

Az idei szezonban már negyedik alkalommal, az alapszakaszban utoljára néztünk farkasszemet a nagy rivális Csíkszeredával. A mérkőzést megelőző edzéseken továbbra sem vett részt Myles Fitzgerald, akinek Dániában összeszedett sérülése még mindig nem jött rendbe, így a csapat továbbra is kénytelen volt nélkülözni a kanadai támadót. Fodor Szabolcs abban a kellemes, ám annál inkább nehéz helyzetben találta magát, hogy két nagyszerű formában levő kapus között kellett választania, de végül a válogatottba is behívót kapó Arany Gergely mellett tette le a voksát. Az első bulit ugyan a vendégek hozták el, de tíz másodperc után mi kerültünk helyzetbe, amikor egy korongszerzés után Farkas lódult meg, majd durrantott mellé. Nem sok kellett és jött a második is, de Nagy Gergő passzára Tóth Adrián nem ért oda. Pár pillanattal később már a csapatkapitány tüzelt, de a vendégek fehérorosz kapusa, Szamankov védeni tudott. A következő két percben a helyzetek elmaradtak, sokkal inkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Három és fél perc játék után Németh Attila került helyzetbe, de fölé lőtt. Fél perccel később a vendégek is eljutottak helyzetig, de Aranynak nem okozott gondot. Egy perccel később újra a Csík jutott el lövésig, de Arany könnyedén szedte le a levegőből a korongot. A két helyzetük után úgy gondoltuk, hogy egy darabig elég is volt nekik, a következő percekben abszolút mi irányítottunk, a helyzeteink is megvoltak, de nem tudtuk azokat kihasználni. A kilencedik percben jött az első emberhátrányunk: mivel túl sok játékos tartózkodott a jégen, Tóth Adrián ült ki a büntetőpadra letölteni a büntetést. Negyven másodperccel később Tóth Richárd szerezte meg a felezővonalnál a korongot, majd nagyszerűen ugratta ki Switzert, aki egy az egyben vihette Szamankovra, a kanadai pedig nem hibázott, emberhátrányos góllal szereztük meg a vezetést! (1-0) A következő egy percben ugyan még emberelőnyben támadhatott a Csíkszereda, de még helyzetig sem tudtak eljutni. Tizenkét perc után ismét hátrányba kerültünk: Farkas kapott két percet bottal akasztásért. Egy perccel később Pulli a saját kapunk elől lódult meg, míg a társak cseréltek, de a finn védő egyedül is eljutott lövésig, ám pontatlan volt. Miután kiegészültünk, Pavuk és Nagy Gergő játszott össze nagyon szépen, végül előbbi lőhetett, de Szamankov könnyedén fogta az éles szögből, gyengén érkező korongot. Két perccel a vége előtt kettős emberelőnyben támadhattunk: Pelley gáncsolásért, tíz másodperccel később Kuljas bottal akasztásért állt ki. Negyven másodperccel az előny vége előtt Tóth Richárd és Kärmeniemi passza után jött Nagy Gergő, és kettőre növelte az előnyünket, kihasználtuk a nagy lehetőséget (2-0).

A második játékrészben nem kellett túl sokat várni az első kiállításra: Kärmeniemi kapott két percet, de a vendégek csak egyetlen lövést tudtak megereszteni a kapu felé előnyben, amit Arany könnyen hárított. Két és fél perc után ismét mi támadtunk, Szamankov pedig pillanatok alatt kétszer is nagyot védett. Bő fél perccel később Tóth Adrián rohamozta a kaput, de a vendég portás ezúttal is résen volt. Újabb fél perc elteltével már a csíkiak támadtak: Shalla egy az egyben mehetett Arany felé, aki nem adta magát olyan könnyen, maradt a kétgólos különbség. Hat percnyi játék után Pulli lőtt, de Szamankov védett, majd a lecsorgó valahogy Nagy Gergő elé került, aki lövés helyett passzal próbálkozott, de ezt olvasták a vendég védők. A következő percekben a helyzetek ismét elmaradtak, a mezőnyjáték vette át a főszerepet egy rövid időre, majd nyolc és fél perc után Fodor Csanád lőtt, de Arany ezúttal is védett. A harmad felén túllépve Kärmeniemi számolta el magát, amikor saját harmada közepén elütött a korong fölött, Pelley pedig köszönte szépen, ezúttal már nem hibázott, és kihasználta a hatalmas hiba után ajándékba kapott korongot (2-1). Momentumhoz jutott a Sportklub, megkapta a lehetőséget, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe, ám csapatunk erejét mutatja, hogy nem roppant meg, és hamar sikerült rendezni a sorokat, így két perccel később jött is a válaszunk: egy buli megszerzése után Farkas készítette vissza a korcsolyák és botok sűrűjében remekül Tóth Gergőnek, ő pedig visszaállította a kétgólos differenciát (3-1). Pillanatokkal később jöhetett volna a harmadik, de Tóth Adrián lövését Szamankov hárította. Három perccel a vége előtt Arany ütötte oldalra a korongot, amire nem számított Rokaly, így kimaradt a helyzet. Fél perccel a vége előtt Taratuhin lőtt, de Arany ezúttal is védett, majd a lecsorgóra is érkeztek a vendégek, de Rantanen látványosan és önfeláldozóan bevetődve blokkolt. Másfél perccel a vége előtt Kulmala kapott két percet a korong tenyérbe zárásáért, így a záró harmadot fél perces hátrányban indítottuk.

A záró játékrész elején ugyan mi hoztuk el a bulit, de az emberelőny birtokában a vendégek feljebb jöttek, nagyon gyorsan megszerezték a korongot, ám komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A kiegészülésünk után már mi támadtunk: előbb Rantanen rohamozott, de még mielőtt lőni tudott volna, jött egy vendég bot, és el tudta piszkálni a korongot. Pillanatokkal később Roczanov kétszer is helyzetbe került, de előbb mellé lőtt, majd a másodiknál épphogy mellé csorgott a Szamankovon lelassuló játékszer. Két és fél percnyi játék után mi támadhattunk emberelőnyben: Rokaly Norbert kapott egy kétpercest akadályozásért. Most rajtunk volt a sor, hogy mutassunk valamit, de Rantanen lövését blokkolték, majd Kulmala lövésére a kapus ért oda, így sikerült a csíkiaknak kivédekezniük a hátrányt. Alighogy kiegészültek a vendégek, mi fogyatkoztunk meg: Roczanov bottal akasztás miatt találta magát a büntetőpadon. A következő két percben nagyon nekünk esett a Csíkszereda, végig ott voltak a kapunk előterében és számos lövéssel próbálkoztak, de vagy pontatlanok voltak, vagy pedig Arany védett. A kiegészülés után ismét a mi kezünkben volt az irányítás, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, de Szamankov mindenre odaért: előbb Switzer lövését tudta hárítani, majd Kärmeniemi próbálkozása is nála halt el. A harmad felénél újra emberelőnybe kerültünk, ezúttal Pelley kapott két percet, de nem sokkal később Rokaly Szilárd is csatlakozott hozzá a büntetőpadon, így kettős emberelőnyben támadhattunk, ám nem sikerült a kapuba gyötörni a ziccert. Egy perccel később mi is megfogyatkoztunk: túl sok játékos tartózkodott a jégen, ezért Tóth Adrián ült ki két percre. Itt volt némi káosz a mérkőzésben, négy a háromban úgy tűnt, kiállítanak még egy csíkit, ezt azonban néhány másodperccel később annulálták, hosszas tanakodás után a játékvezetők. Miután mindkét csapat kiegészült, Hajós kapott két perces büntetést, majd Shalla egy tízest sportszerűtlen magatartásért - itt is percekig tartott a procedúra a zsűrifülke és a játékvezetők között, akiknek a harmadik harmadban némileg kicsúszott a kezükből az irányítás - kár érte, fantasztikus iramú, remek rangadót játszott a két csapat két és fél harmadon keresztül, nem kellett volna így széttöredeznie a játéknak. Két perccel a vége előtt Jason Morgan vezetőedző időt kért, ahol ahogy arra számítani lehetett, arra jutottak, hogy lehozzák a kapust, amit Switzer másfél perccel a vége előtt köszönt szépen, üres kapura bevágta a negyediket, eldöntve ezzel a rangadó sorsát a Fradi javára (4-1).

A Ferencváros magabiztosan, gyors támadásokat vezetve kegyetlenül kihasználta a helyzeteit, így a szezonban először legyőzte az éllovas Csíkszeredát, ezzel három pontot faragva a tetemes hátrányból, valamint tartva a második pozíciót a tabellán. Immáron 21 pont a Sportklub előnye, ám öttel több meccset játszottak, így vesztett pontok tekintetében csak hat egységre vagyunk tőlük. Emellett újabb hosszú veretlenségi szériájukat szakítottunk meg a ligában. De nem is az alapszakasz miatt volt igazán fontos ez a győzelem - lélektani siker volt ez, fejben és lélekben most már elhiheti mindenki a Fradi háza táján, hogy a megerősödött Sportklub is legyőzhető - ez pedig fontos tanulság a középszakaszra, és a rájátszásra nézve!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 23. forduló
FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)
Pesterzsébet Jégcsarnok
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Rantanen, Tóth Gergely, Nagy G., Pavuk, Tóth Ad. – Karmeniemi, Pulli, Kulmala, Switzer, Tóth Ri. – Hegyi, Sarcia, Farkas, Roczanov, Tóth Gergő – Jászai, Pozsár, Hajós, Németh, Tóth Re. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Sportklub Csíkszereda: Samankov (László) – Kulyash, Papp, Rokaly Sz., Shalla, Taratukhin – Györfy, Salló, Bíró T., Brophey, McLean – Gecse, Láday, Fodor, Pelley, Rokaly N. – Farkas T., Casaneanu, Sándor Vezetőedző: Jason Morgan
Kapura lövések: (11:11, 14:15, 10:7) 35:33
Védések: (11:9, 14:13, 7:9) 32:31 / 96.97% : 88.57%
Kiállítás percek: (4:4, 4:0, 8:26) 16:30
Emberelőny kihasználás: (7 / 1) 14.29% / (8 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 8) 100.00% / (1 / 7) 85.71%
Gólszerzők: Switzer (09:32, EH, Tóth Richárd), Nagy G. (19:21, EE, Tóth Richárd, Kärmeniemi), Tóth Gergő (34:14, Farkas, Roczanov), Switzer (58:24, üres kapu), illetve Pelley (32:02)

Cikkajánló

Cél az újabb címvédés, a bajnoki címért harcolunk

A jégkorong Erste Liga rendkívüli körülmények között tartotta meg szokásos szezon eleji sajtótájékoztatóját.

Újra jégen a bajnokcsapat – elindult a jegyértékesítés!

Kezdődik a jégkorong Erste Liga, kaphatóak az FTC-Telekom első hazai mérkőzésére a belépők – JEGYINFORMÁCIÓK!

Jegyvisszaváltás – köszönjük szurkolóink türelmét!

Az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály tájékoztatása az elmaradt márciusi bajnoki döntő mérkőzések jegyeiről.

Jégkorong: együttműködés a BioTechUSA-val!

Férfi jégkorongcsapatunk együttműködési megállapodást kötött a BioTechUSA-val.

Jégkorong: kész az Erste Liga új idényének sorsolása

A tervek szerint szeptember 25-én Debrecenben kezdi meg az új idényt címvédő férfi jégkorongcsapatunk.

Közlemény

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának több tagja is pozitív Covid-19-tesztet produkált.

Változás a programban: elmarad a DVTK elleni edzőmeccs

Újabb változás történt bajnok férfi hokisaink felkészülési programjában, nem utazunk Miskolcra.

Közlemény

A Ferencvárosi Torna Club közleménye.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most