2020. július 29.
Szenzáció: 212 NHL-meccses kanadai hokis a Fradiban!
Férfi hokicsapatunk szerződtette a 2007-es NHL-draft első körének 10. helyén elkelt kanadai Keaton Ellerbyt!

Az FTC-Telekom magyar bajnok, Erste Liga-győztes, Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapata az átigazolási időszak végéhez közeledve szenzációs hírt jelentett be:

a Ferencvárosban folytatja pályafutását a 31 éves kanadai védő, a 2007-es NHL-draft első körének 10. helyén kiválasztott, a világ kiemelkedően legjobb elitligájában több mint 200 mérkőzésen jégre lépő Keaton Ellerby!

Keaton Ellerby 1988. november 5-én született a kanadai Strathmore-ban. Mint a legtöbb kanadai esetében, úgy nála is családi hagyomány a jégkorong, édesapja és nagybátyja is profi játékosok voltak alacsonyabb ligákban, míg unokatestvérei közül Shane Doan hosszú ideig meghatározó játékosa volt a kanadai válogatottnak és az észak-amerikai profi elitligának, az NHL-nek, Carey Price pedig még most is a ligában szerepel.

Ellerby fiatalon tagja volt az U18-as kanadai válogatottnak, egy ifi-világbajnokságot is megjárt a nemzeti csapattal, majd valóra váltotta nagy álmát, és bekerült a világ legjobb ligájába, ráadásul nem is akárhogy: ott volt a 2007-es játékosbörzén, és a draft első körének 10. helyén kelt el, a Florida Panthers játékosa lett. Eleinte még az AHL-es tartalékcsapatban játszott, ám 2009-ben jégre lépett az NHL-ben is, ahol összesen 212 alapszakaszmérkőzésen szerepelt a Florida, majd a Los Angeles Kings és a Winnipeg Jets játékosaként, amelyeken 4 gólig és 23 asszisztig jutott. A Panthers színeiben egy, a Kings játékosaként 5 rájátszás-mérkőzésen is szerepelt.

2015-ben átkelt az óceánon, és áttette a székhelyét a legjobb európai ligába, a világ második legerősebb bajnokságába, az orosz bázisú KHL-be. Egy szezont húzott le a Barisz Asztana játékosaként, majd végigjárta Európa legerősebb ligáit: sorrendben a svájci Fribourg, a finn élvonalbeli Lukko, a svéd élvonalbeli Mora IK, a német első osztályú Iserlohn, majd legutóbb, 2019-20-ban az osztrák bázisú EBEL-ben szereplő Dornbirn játékosa volt. Itt 26 alapszakasz-meccsen védő létére 4+7 pontig jutott, csapata legeredményesebb védője volt a pontok és a lejátszott meccsek számának arányát tekintve.

Ami válogatott szerepléseit illeti, az U18-as válogatott után az U20-asok között is magára öltötte a címeres mezt egy nyolcmeccses torna erejéig, sőt, a kanadai felnőtt válogatottban is játszott három mérkőzést a patinás Spengler Kupa 2015-ös kiírásában, ahol 1+1 ponttal zárt.

Keaton Ellerby a Ferencváros negyedik új szerzeménye a nyári átigazolási időszakban, vele együtt már 22 név ismert az FTC-Telekom a 2020/21-es szezonra készülő keretéből.

Az FTC-Telekom Jégkorong jelenlegi kerete a 2020/21-es idényre:
Érkezett: KEATON ELLERBY (Dornbirn, 2021-ig), Imre Patrik (Fehérvári Titánok, 2021-ig), Sági Martin (DEAC, 2021-ig), Somogyi Balázs (Dunaújvárosi Acélbikák, 2021-ig)
Távozott: Jászai Dávid (MAC-HKB Újbuda), Anssi Rantanen (?)
Maradt: Arany Gergely (2022-ig), Boros Dániel (2021-ig), Farkas Lőrinc Simon (2021-ig), Hajós Roland (2021-ig), Hegyi Ádám (2022-ig), Lauri Kärmeniemi (2021-ig), Rasmus Kulmala (2021-ig), Nagy Gergő (2022-ig), Nagy Kristóf (2022-ig), Németh Attila (2021-ig), Pavuk Attila (2022-ig), Roczanov Dezső (2021-ig), Sarcia Antonino (2021-ig), Tóth Adrián (2022-ig), Tóth Gergely (2021-ig), Tóth Gergő (2021-ig), Tóth Renátó (2021-ig), Tóth Richárd (2021-ig)

Cikkajánló

Nagy Gergő A Hét Játékosa az Erste Ligában

Csapatkapitányunk kiváló játékkal és 3+4 ponttal zárta az alapszakasz végi négymeccses erdélyi túrát.

Magabiztos győzelemmel zártuk Brassóban az alapszakaszt

Hokisaink 5-2-re győztek a rivális otthonában, és megőrizték a halvány esélyt az alapszakasz megnyerésére.

A második kiemelés megvan, az első még meglehet

Férfi hokisaink a tabella élén álló Brassó otthonában zárják a négymeccses erdélyi túrát és az alapszakaszt.

Magabiztos győzelem, megvan a második kiemelés!

Férfi hokisaink remek kapusteljesítménnyel és emberhátrányos játékkal 4-0-ra győztek a Gyergyó otthonában.

Gyergyóban folytatjuk a túrát, a második kiemelés a tét

Férfi hokisaink a remek és fontos csíkszeredai győzelem után szombaton Gyergyószentmiklóson lépnek jégre.

Lehengerlő első harmad után kulcsfontosságú győzelem!

Férfi hokisaink nagyot javítva tegnapi játékukon 5-1-es győzelmet arattak a rivális Csíkszereda otthonában.

Ki tanult többet az első mérkőzésből?

Férfi jégkorongcsapatunk két napon belül másodszor csap össze a Csíkszeredával az Erste Ligában, nagy a tét!

Későn ébredtünk, vereség Csíkszeredában

Férfi hokisaink 6-4-es vereséget szenvedtek az erdélyi túra első meccsén, folytatás csütörtökön.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most