2023. július 28.
Szeptember végén rajtol a jégkorong Erste Liga
A Magyar Jégkorong Szövetség nyilvánosságra hozta az Erste Liga 2023/24-es szezonjának menetrendjét.

Még javában tart a nyári átigazolási időszak, az FTC-Telekom is túl van már jó pár érkező, szerződését meghosszabbító, valamint távozó játékos bejelentésén. A korábban nyilvánosságra hozott információk alapján nem titok már, hogy idén a szokásosnál egy hónappal később, szeptember végén kezdődik a jégkorongos klubszezon, emiatt az FTC-Telekom immáron harmincszoros magyar bajnok férfi jégkorongcsapata is csak szeptember elején kezdi meg a jeges felkészülést. Az idény első tétmérkőzése, a magyar bajnoki címvédő és a kupagyőztes összecsapása, a Szuperkupa pedig szeptember 23-án kerül megrendezésre, amelyen a bajnok Ferencváros a magyar bajnoki döntőnek is minősülő Erste Liga-elődöntőben áprilisban hétmeccses párharcban legyőzött Budapest Jégkorong Akadémia HC-val találkozik majd.

A mai naptól kezdve nem titok már a szezon további menetrendje sem, hiszen
a Magyar Jégkorong Szövetség közzétette az Erste Liga idei alapszakaszának sorsolását.

Ennek alapján kiderült, hogy az FTC-Telekom rögtön három hazai mérkőzéssel nyitja október elején a szeptember 29-én rajtoló magyar-erdélyi közös liga küzdelmeit, először a DEAC gárdáját fogadjuk, majd két erdélyi csapatot látunk vendégül a Tüskecsarnokban, a Csíkszeredai Sportklubot és a Corona Brassót. Utazásból sem lesz hiány októberben, hiszen a hónap közepén, 13-a és 15-e között rendezik az IIHF Kontinentális Kupa második fordulójának a mieinket érintő csoportküzdelmeit Belgrádban, ahol a házigazda Crvena zvezda és az ukrán Szokil Kijev mellett egy selejtezőből érkező együttes lesz a Fradi ellenfele. Ezután pedig következik az idény első erdélyi túrája október végén.

Az Erste Ligában a korábbi néhány évhez hasonlóan most is tíz csapat áll rajthoz. Ezúttal viszont némileg változik az alapszakasz lebonyolítása, ugyanis a bajnokság első szakasza két fázisból áll majd. Az első fázisban 2024. február 4-ig bezárólag az eddigiekhez hasonlóan lejátszanak négy kört a csapatok, minden együttes minden együttessel két-két hazai és idegenbeli összecsapást vív. A 36 mérkőzést követően az alapszakasz mezőnye az úgynevezett kígyóelv szerint két csoportra oszlik, az A csoportban az 1., 4., 5., 8. és 9. helyen álló csapatok kerülnek, míg a B csoportot a 2., 3., 6., 7., és 10. helyezett együttesek alkotják majd. Az alapszakasz második fázisában, február 13-a és március 5-e között a csoportokon belül még egy-egy hazai és idegenbeli meccs vár mindenkire, a nyolc pluszmérkőzéssel pedig így 44-re növekszik az alapszakasz csapatonkénti mérkőzéseinek száma.

A rájátszás március 8-án kezdődik, a playoffban továbbra is négy nyert mérkőzésig tartó párharcokat vívnak egymással a felek. Idéntől megszűnik a rájátszás-kvalifikáció, így a 44 meccses alapszakaszt követően a tabellát az utolsó két helyen záró együttes számára véget ér a szezon. További újdonság, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően negyeddöntő párosítása nem ellenfélválasztás útján dől el, hanem a keresztbejátszás elve szerint az alapszakaszban elért helyezések alakítják ki a párosításokat, az első a nyolcadikkal, a második a hetedikkel, a harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel találkozik. Az elődöntőben és a döntőben is az alapszakasz helyezései döntenek a párosításról, illetve a pályaelőnyről.

Az Erste Liga 2023/24-es szezonjának teljes menetrendje hamarosan elérhető lesz a liga hivatalos honlapján és a fradi.hu-n.

Cikkajánló

Vereség a BJA HC ellen, oda a veretlenségi sorozat

Magyar bajnok hokisaink hosszabbításban 3-2-re kaptak ki a BJA HC csapatától.

A BJA HC otthonába látogatunk

Magyar bajnok hokisaink pénteken Káposztásmegyeren játszanak Erste Liga-meccset.

Galajda Zsombor a felnőtt válogatottban

Újabb három játékos csatlakozik a nemzetközi szünetben a jégkorong-válogatotthoz, Fradi-játékos a keretben.

Ismét a Fradié A Hét Játékosa

Újra az FTC-Telekom adta A Hét Játékosát a jégkorong Erste Ligában, ezúttal Adam Bradyre esett a választás.

Megvannak a Magyar Kupa negyedik körének időpontjai

Decemberben és januárban is játszanak Magyar Kupa-meccset férfi jégkorongozóink.

Győzelem Debrecenben

Férfi hokisaink 4-0-ra győzték le a DEAC csapatát, továbbra is vezetjük az Erste Liga-tabellát.

Először utazunk Debrecenbe

Magyar bajnok hokisaink vasárnap a szezonban először látogatnak a DEAC csapatához.

„Ez az a hangulat, amiben játszani akar egy sportoló”

A Vígh Balázs Vándorkupáért vívott hokiderbit két góllal eldöntő Adam Brady nyilatkozott a meccs után – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin