2023. május 30.
„Szeretnék gyorsan beilleszkedni!”
Férfi hokisaink első nyári igazolása, Galajda Zsombor beszélt klubváltásáról – INTERJÚ!

Amint arról korábban beszámoltunk, megvan a magyar bajnoki címet zsinórban ötször elhódító férfi jégkorongcsapatunk első új igazolása a 2023/24-es szezonra, aki nem más, mint a Miskolcon nevelkedett fiatal támadó, Galajda Zsombor. Az eddigi pályafutását teljes egészében a DVTK-nál töltő játékost a klubváltásról és a következő szezonnal kapcsolatos várakozásairól is megkérdeztük.

 

- Miskolcon töltötted egész eddigi pályafutásodat, az utánpótlás után a felnőttek között is a DVTK Jegesmedvék játékosa voltál, most mégis eligazolsz. Miért döntöttél így?
- Nagyon nehéz döntést hoztam meg, hiszen Miskolcon nőttem fel, és ide köt mindenem, de tudtam, hogy egyszer el fog jönni a váltás ideje. Úgy gondolom, hogy a további fejlődésem szempontjából éppen jókor jött a Ferencváros megkeresése, ezért úgy döntöttem, elfogadom a kínálkozó lehetőséget.

- Hogyan került képbe a Ferencváros?
- A válogatott vb-felkészülésének első hetében lehetőségem volt csatlakozni az akkor épp Miskolcon készülő kerethez, ahol az ukránok elleni meccseket követően Foci (Fodor Szabolcs – a szerk.) megkeresett, hogy lenne-e kedvem a Ferencvárosban folytatni. Nagyon megtisztelő volt az ajánlata, így az ilyenkor szokásos egyeztetések után megegyeztünk.

- Saját magaddal szemben milyen elvárásaid vannak a 2023/24-es szezonra?
- Szeretnék gyorsan beilleszkedni a csapatba és a munkámmal sok jégidőt kiharcolni, és szeretnék sokszor eredményes lenni. Ahol csak tudom, segíteni akarom a csapatot, hogy ezúttal is sikeres szezont fussunk, immáron együtt. Remélem, ez az igyekezetem a szerzett pontjaimban is megmutatkozik majd. További célom, hogy a teljesítményemmel felhívjam magamra a figyelmet, és újból magamra húzhassam a válogatott címeres mezét.

- Az elmúlt években az új és a korábbi klubod, a Ferencváros és a DVTK rendkívül szoros mérkőzéseket játszott az alapszakaszban egymással, és a rájátszásban is többször összefutott a két együttes, szóval nem ismeretlen a Fradi stílusa a számodra. Ezek alapján milyen idényre számítasz itt, akár a játék, akár az öltözői hangulat vagy a szurkolók szempontjából?
- Így igaz, mindig parázs hangulatú meccseket játszik a két csapat egymás ellen, ahol a szurkolókra egyik fél részéről sem volt soha panasz. Mindkét klub remek szurkolótáborral rendelkezik. Biztosan nem lesz egyszerű a DVTK ellen játszanom, de próbálok majd száz százalékig a meccsre koncentrálni és kizárni minden más tényezőt, ebben biztos vagyok, hogy az új társaim is maximálisan támogatni fognak.

Cikkajánló

Gólparádé és győzelem a szezon első Erste Liga-meccsén

Férfi jégkorongcsapatunk villámrajtot vett a bajnokságban, 10-2-re győzte le a DEAC-ot a Tüskecsarnokban.

Hazai pályán kezdjük az Erste Ligát

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk vasárnap a DEAC ellen kezdi meg a 2023/24-es Erste Liga-szezont.

Időpontváltozás októberi meccseinkben

Két októberi mérkőzésünk időpontja is megváltozott, a Brassó és a DAB elleni meccsünk is korábban kezdődik.

Meccsnapi programok egész szezonban a Tüskecsarnokban!

A 2023/24-es jégkorongidényben is különböző aktivitásokkal várjuk a szurkolókat a lelátón és a jégen egyaránt.

„Bíznunk kell a mostani légiós keretválasztásban!”

Megtartották az Erste Liga szezonnyitó sajtótájékoztatóját, az FTC-Telekomot Hudák Gábor képviselte.

Időpontváltozások az Erste Ligában

A DEAC elleni szezonnyitónk korábban, a Brassó elleni október 8-ai mérkőzés később kezdődik.

Fodor Szabolcs: „Le a kalappal a srácok előtt”

Nyíri Zoltán, Fodor Szabolcs és Nagy Gergő értékelte a BJA HC elleni Szuperkupa-győzelmet – VIDEÓ!

Győzelem a Szuperkupán

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk 4-0-ra legyőzte hazai pályán a BJA HC együttesét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin