2023. május 30.
„Szeretnék gyorsan beilleszkedni!”
Férfi hokisaink első nyári igazolása, Galajda Zsombor beszélt klubváltásáról – INTERJÚ!

Amint arról korábban beszámoltunk, megvan a magyar bajnoki címet zsinórban ötször elhódító férfi jégkorongcsapatunk első új igazolása a 2023/24-es szezonra, aki nem más, mint a Miskolcon nevelkedett fiatal támadó, Galajda Zsombor. Az eddigi pályafutását teljes egészében a DVTK-nál töltő játékost a klubváltásról és a következő szezonnal kapcsolatos várakozásairól is megkérdeztük.

 

- Miskolcon töltötted egész eddigi pályafutásodat, az utánpótlás után a felnőttek között is a DVTK Jegesmedvék játékosa voltál, most mégis eligazolsz. Miért döntöttél így?
- Nagyon nehéz döntést hoztam meg, hiszen Miskolcon nőttem fel, és ide köt mindenem, de tudtam, hogy egyszer el fog jönni a váltás ideje. Úgy gondolom, hogy a további fejlődésem szempontjából éppen jókor jött a Ferencváros megkeresése, ezért úgy döntöttem, elfogadom a kínálkozó lehetőséget.

- Hogyan került képbe a Ferencváros?
- A válogatott vb-felkészülésének első hetében lehetőségem volt csatlakozni az akkor épp Miskolcon készülő kerethez, ahol az ukránok elleni meccseket követően Foci (Fodor Szabolcs – a szerk.) megkeresett, hogy lenne-e kedvem a Ferencvárosban folytatni. Nagyon megtisztelő volt az ajánlata, így az ilyenkor szokásos egyeztetések után megegyeztünk.

- Saját magaddal szemben milyen elvárásaid vannak a 2023/24-es szezonra?
- Szeretnék gyorsan beilleszkedni a csapatba és a munkámmal sok jégidőt kiharcolni, és szeretnék sokszor eredményes lenni. Ahol csak tudom, segíteni akarom a csapatot, hogy ezúttal is sikeres szezont fussunk, immáron együtt. Remélem, ez az igyekezetem a szerzett pontjaimban is megmutatkozik majd. További célom, hogy a teljesítményemmel felhívjam magamra a figyelmet, és újból magamra húzhassam a válogatott címeres mezét.

- Az elmúlt években az új és a korábbi klubod, a Ferencváros és a DVTK rendkívül szoros mérkőzéseket játszott az alapszakaszban egymással, és a rájátszásban is többször összefutott a két együttes, szóval nem ismeretlen a Fradi stílusa a számodra. Ezek alapján milyen idényre számítasz itt, akár a játék, akár az öltözői hangulat vagy a szurkolók szempontjából?
- Így igaz, mindig parázs hangulatú meccseket játszik a két csapat egymás ellen, ahol a szurkolókra egyik fél részéről sem volt soha panasz. Mindkét klub remek szurkolótáborral rendelkezik. Biztosan nem lesz egyszerű a DVTK ellen játszanom, de próbálok majd száz százalékig a meccsre koncentrálni és kizárni minden más tényezőt, ebben biztos vagyok, hogy az új társaim is maximálisan támogatni fognak.

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin