2022. július 12.
Szerződést hosszabbítottunk rutinos támadónkkal
Továbbra is az FTC-Telekom csapatát erősíti az ötszörös magyar bajnok Farkas Lőrinc Simon.

Folytatódik magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk a 2022/23-as szezonra szóló játékoskeretének kialakítása. A keretben többen is akadnak olyanok, akiknek az előző idény végével lejárt a szerződésük: jelenleg kilenc olyan játékost, köztük a csapatkapitány Nagy Gergőt találunk az előző évi csapat névsorában, akinek távozása vagy szerződéshosszabbítása még nem lett hivatalosan bejelentve, sorsa tehát még nem dőlt el. Ez a szám most eggyel csökken, ugyanis egy olyan játékosról adhatunk hírt, aki nagyon hosszú ideje fontos tagja az FTC-Telekomnak, és a következő szezonban is a Fradi színeiben jégkorongozik majd:

csapatunk legrégebbi tagja, Farkas Lőrinc Simon is szerződést hosszabbított a Ferencvárossal.

Farkas Lőrinc Simon a jelenlegi keret leghűségesebb tagja, 2022 nyarán zsinórban a kilencedik szezonját kezdte meg a Ferencváros mezében. A 30 éves támadó bár Budapesten született, és gyerekkorában az FTC-ben nevelkedett, végül Székesfehérváron lett belőle profi jégkorongozó. Két fehérvári MOL Liga-szezon, egy magyar bajnoki cím és egy 2+2 ponttal zárt U20-as világbajnokság után 2012-ben Újpestre igazolt, majd két idény után, 2014-ben hazatért a Ferencvároshoz. Keményen dolgozott, kitartott a csapattal a nehezebb időszakban is, és 2018 nyarán egyike tudott lenni azoknak a játékosoknak, akik Fodor Szabolcs érkezése után is a keret tagjai maradtak a „régiek” közül, pedig alapjaiban újult meg a játékoskeret az új szakmai stáb keze alatt.

A kitartó munka pedig kifizetődött: 2018/19-ben pályafutása közel legjobb számait hozta a ligában, 2018 és 2022 között pedig zsinórban négy magyar bajnoki címet, karrierje során először Erste Liga-győzelmet (rögtön kettőt is), valamint Magyar Kupa- és Szuperkupa-aranyérmet ünnepelhetett. Emellett az IIHF Kontinentális Kupában is kiválóan szerepelt 2019 őszén, a dániai harmadik csoportkörben, a legjobb nyolc között két gólt is szerzett. A 2020/21-es idény nagy részét egy szerencsétlen, edzés közben elszenvedett sérülés miatt kihagyta, ám keményen dolgozott a visszatérésen, és végül 16 alapszakasz-meccsen öt pontig jutott. A legutóbbi szezonban is rendkívül hasznosan jégkorongozott és emellett eredményes is volt, 33 meccsen 11 pontot termelt a Ligában.

Farkas Lőrinc Simonnal már összesen 16 játékos neve ismert az FTC-Telekom a 2022/23-as szezonra készülő keretéből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2022/23-es szezon előtt:

Érkezett: Ollie Betteridge (brit, Nottingham Panthers), Aku Kestilä (finn, Les Jokers de Cergy-Pontoise), Julius Marva (finn, STS Sanok), Brayden Low (kanadai, Reading Royals), Kreisz Brúnó (MAC HKB Újbuda)
Távozott: Pavuk Attila (visszavonult), Hegyi Ádám (visszavonult), Somogyi Balázs (DAB), Roczanov Dezső (?), Kóger Dániel (?), Hajós Roland (visszavonult)
Maradt: Kulmala Rasmus (érvényes szerződéssel), Arany Gergely (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Nagy Kristóf (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Földes László (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Tóth Adrián (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Tóth Gergő (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Lauri Kärmeniemi (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Boros Dániel (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Sarcia Antonino (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Seregély Máté (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Farkas Lőrinc Simon (szerződéshosszabbítás 2024-ig)

Cikkajánló

„Szuper érzés, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek!”

Első nyári igazolásunk, az angol Ollie Betteridge a legjobbját szeretné nyújtani a szezon során – INTERJÚ!

Épül a csapat, harcos meccsen vereséggel kezdtünk

A Ferencváros jégkorongcsapata 5-0-s vereséget szenvedett az érsekújvári Nové Zámky otthonában.

Információk az érsekújvári felkészülési mérkőzésről

Magyar bajnok férfi hokisaink pénteken Érsekújváron kezdik meg az előszezont, íme a tudnivalók!

Rangadókkal indul bajnok hokisainknak az Erste Liga

A Magyar Jégkorong Szövetség közzétette az Erste Liga 2022/23-as idényének sorsolását.

„Remélem, segíthetek megnyerni a ligát!”

Bajnok férfi hokisaink új svéd és orosz igazolása is bemutatkozott a Fradi TV szezon eleji riportjában – VIDEÓ

Orosz és svéd védővel erősítettek bajnok hokisaink

A Ferencvárosban folytatja pályafutását a 28 éves, ex-KHL-es Vszevolod Szorokin és a 24 éves August Nilsson.

„Teljesen új, de befogadó és segítőkész a közeg!”

Férfi hokisaink legfiatalabb igazolása, Kucsma Richárd szeretné bebizonyítani, hogy számíthatnak rá – INTERJÚ!

Íme, az előszezon frissített programja

Teljessé vált magyar bajnok férfi hokisaink felkészülési programja, több mérkőzés időpontja is kiderült.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin