2022. július 12.
Szerződést hosszabbítottunk rutinos támadónkkal
Továbbra is az FTC-Telekom csapatát erősíti az ötszörös magyar bajnok Farkas Lőrinc Simon.

Folytatódik magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk a 2022/23-as szezonra szóló játékoskeretének kialakítása. A keretben többen is akadnak olyanok, akiknek az előző idény végével lejárt a szerződésük: jelenleg kilenc olyan játékost, köztük a csapatkapitány Nagy Gergőt találunk az előző évi csapat névsorában, akinek távozása vagy szerződéshosszabbítása még nem lett hivatalosan bejelentve, sorsa tehát még nem dőlt el. Ez a szám most eggyel csökken, ugyanis egy olyan játékosról adhatunk hírt, aki nagyon hosszú ideje fontos tagja az FTC-Telekomnak, és a következő szezonban is a Fradi színeiben jégkorongozik majd:

csapatunk legrégebbi tagja, Farkas Lőrinc Simon is szerződést hosszabbított a Ferencvárossal.

Farkas Lőrinc Simon a jelenlegi keret leghűségesebb tagja, 2022 nyarán zsinórban a kilencedik szezonját kezdte meg a Ferencváros mezében. A 30 éves támadó bár Budapesten született, és gyerekkorában az FTC-ben nevelkedett, végül Székesfehérváron lett belőle profi jégkorongozó. Két fehérvári MOL Liga-szezon, egy magyar bajnoki cím és egy 2+2 ponttal zárt U20-as világbajnokság után 2012-ben Újpestre igazolt, majd két idény után, 2014-ben hazatért a Ferencvároshoz. Keményen dolgozott, kitartott a csapattal a nehezebb időszakban is, és 2018 nyarán egyike tudott lenni azoknak a játékosoknak, akik Fodor Szabolcs érkezése után is a keret tagjai maradtak a „régiek” közül, pedig alapjaiban újult meg a játékoskeret az új szakmai stáb keze alatt.

A kitartó munka pedig kifizetődött: 2018/19-ben pályafutása közel legjobb számait hozta a ligában, 2018 és 2022 között pedig zsinórban négy magyar bajnoki címet, karrierje során először Erste Liga-győzelmet (rögtön kettőt is), valamint Magyar Kupa- és Szuperkupa-aranyérmet ünnepelhetett. Emellett az IIHF Kontinentális Kupában is kiválóan szerepelt 2019 őszén, a dániai harmadik csoportkörben, a legjobb nyolc között két gólt is szerzett. A 2020/21-es idény nagy részét egy szerencsétlen, edzés közben elszenvedett sérülés miatt kihagyta, ám keményen dolgozott a visszatérésen, és végül 16 alapszakasz-meccsen öt pontig jutott. A legutóbbi szezonban is rendkívül hasznosan jégkorongozott és emellett eredményes is volt, 33 meccsen 11 pontot termelt a Ligában.

Farkas Lőrinc Simonnal már összesen 16 játékos neve ismert az FTC-Telekom a 2022/23-as szezonra készülő keretéből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2022/23-es szezon előtt:

Érkezett: Ollie Betteridge (brit, Nottingham Panthers), Aku Kestilä (finn, Les Jokers de Cergy-Pontoise), Julius Marva (finn, STS Sanok), Brayden Low (kanadai, Reading Royals), Kreisz Brúnó (MAC HKB Újbuda)
Távozott: Pavuk Attila (visszavonult), Hegyi Ádám (visszavonult), Somogyi Balázs (DAB), Roczanov Dezső (?), Kóger Dániel (?), Hajós Roland (visszavonult)
Maradt: Kulmala Rasmus (érvényes szerződéssel), Arany Gergely (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Nagy Kristóf (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Földes László (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Tóth Adrián (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Tóth Gergő (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Lauri Kärmeniemi (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Boros Dániel (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Sarcia Antonino (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Seregély Máté (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Farkas Lőrinc Simon (szerződéshosszabbítás 2024-ig)

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin