2023. június 2.
Szerződést hosszabbítottunk Turbucz Martinnal
Jégkorong szakosztályunk aláírt a januárban érkezett támadóval, aki újabb két évig erősíti csapatunkat.

Amint arról az elmúlt napokban folyamatosan hírt adtunk, férfi jégkorongcsapatunk vezetése és a szakmai stáb folyamatosan dolgozik a 2023/24-es szezonra készülő keret kialakításán. A korábbiakban elbúcsúztunk hat játékostól, míg eddig két új igazolást, egy támadót és egy hátvédet üdvözölhettünk a Ferencvárosban. Ezúttal újabb jó hírről számolhatunk be, hiszen

az FTC-Telekom mindenben megállapodott a januárban érkezett támadóval, Turbucz Martinnal, aki újabb két évig erősíti majd a Ferencváros férfi jégkorongcsapatát.

Turbucz Martin 1994. október 18-án született Budapesten. A 190 centiméter magas, 85 kilogrammos csatár a Budapest Starsnál kezdte pályafutását 2008-ban, majd egy szezon után az Újpesti Jégkorong Akadémia játékosa lett, ahol szerepelt az U18-as, az U20-as és az U23-as együttesben is. 2012/13-ban az Újpesti Vasassal a magyar és a szlovák juniorbajnokságban is játszott, utóbbiban a második vonalban 22 meccsen 35 pontig jutott. Ebben az évben az Újpest felnőttcsapatában is bemutatkozhatott az Erste Liga elődjében, a MOL Ligában, 8 meccsen 1+2 pontot szerzett. Ezután párhuzamosan szerepelt az Újpest junior- és felnőttcsapatában, 2014/15-ben már a MOL Ligás együttes játékosaként. Ebben az idényben 33 meccsen 10 pontot szerzett a felnőtteknél, és a magyar válogatottban is bemutatkozhatott, három felkészülési mérkőzésen.

Ezután még három idényt húzott le lila-fehérben, majd 2018-ban az Erste Ligás csapatot először indító, saját nevelésű fiatalokra építő Schiller-Vasas HC játékosa lett, amellyel sorrendben 22, 25 és 26 pontig jutott az Erste Liga alapszakaszában. Utóbbi idényben a Vasas hétmeccses bravúros negyeddöntője során a rájátszásban is szerzett 2+4 pontot, valamint a csapatok közötti megállapodás értelmében az akkor még szlovák Extraligás DVTK Jegesmedvékben is jutott neki 7 meccs kölcsönben. A 2018/19-es idényben csapatkapitányként vezette a magyar egyetemi válogatottat az Universiadén. 2021/22-ben az UNI Győr ETO HC néven tovább versenyző Vasas játékosaként 31 alapszakasz-meccsen 19 pontja volt, a playoffban egy gólt szerzett.

A 2022/23-as idényben a győri Erste Ligás csapat megszűnését követően az Andersen Ligába, vagyis a másodosztályba igazolt, a Goodwill Pharma Szegedhez. Az idény során kilenc Andersen Liga-mérkőzésen nem kevesebb, mint 34 pontig jutott. Turbucz januárban kettős igazolással érkezett a Fradihoz, ami azt jelentette, hogy a szegediek játékosa is maradt, de a megállapodás értelmében két csapata mérkőzéseinek időpontbeli ütközése esetén az FTC-Telekom élvezett elsőbbséget. Az alapszakaszban hozta a pont/meccs átlagot, kilenc meccsen két góllal és hét asszisztal járult hozzá a közvetlen rájátszásba kerülés kiharcolásához a szoros hajrában. A rájátszásban 20 meccsen 5+5 ponttal segítette a magyar bajnoki címig és Erste Liga-ezüstéremig jutó Ferencvárost. Legemlékezetesebb gólja a DVTK Jegesmedvék elleni negyeddöntő hatodik mérkőzésének hosszabbításában született, amellyel lezárta a párharcot, és továbbjuttatta csapatát a bajnoki döntőnek minősülő Erste Liga-elődöntőbe.

Turbucz Martin szerződéshosszabbításával, valamint a két friss igazolással, Jake Crespivel és Galajda Zsomborral, és az érvényes szerződéssel rendelkező Arany Gergellyel, Nagy Kristóffal, Nagy Gergővel, Sarciá Antoninóval, Farkas Simonnal, Seregély Mátéval, Tóth Adriánnal, Tóth Gergővel és Boros Dániellel jelenleg 12 főt számlál az FTC-Telekom a 2023/24-es idényre készülő kerete.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2023/24-es szezon előtt:

Érkezett: Galajda Zsombor (DVTK Jegesmedvék), Jake Crespi (Michigan Tech)

Távozott: Ollie Betteridge (Nottingham Panthers), (?), Galántai Richárd (?), Kreisz Brúnó (?), Konsta Mesikämmen (?), Kozma Dávid (Åmåls SK), Jari Sailio (?)

Maradt: Arany Gergely, Nagy Kristóf, Nagy Gergő, Sarciá Antonino, Farkas Simon, Seregély Máté, Tóth Adrián, Tóth Gergő, Boros Dániel (mindannyian érvényes szerződéssel) Turbucz Martin (2025-ig érvényes szerződéssel)

Cikkajánló

Gólparádé és győzelem a szezon első Erste Liga-meccsén

Férfi jégkorongcsapatunk villámrajtot vett a bajnokságban, 10-2-re győzte le a DEAC-ot a Tüskecsarnokban.

Hazai pályán kezdjük az Erste Ligát

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk vasárnap a DEAC ellen kezdi meg a 2023/24-es Erste Liga-szezont.

Időpontváltozás októberi meccseinkben

Két októberi mérkőzésünk időpontja is megváltozott, a Brassó és a DAB elleni meccsünk is korábban kezdődik.

Meccsnapi programok egész szezonban a Tüskecsarnokban!

A 2023/24-es jégkorongidényben is különböző aktivitásokkal várjuk a szurkolókat a lelátón és a jégen egyaránt.

„Bíznunk kell a mostani légiós keretválasztásban!”

Megtartották az Erste Liga szezonnyitó sajtótájékoztatóját, az FTC-Telekomot Hudák Gábor képviselte.

Időpontváltozások az Erste Ligában

A DEAC elleni szezonnyitónk korábban, a Brassó elleni október 8-ai mérkőzés később kezdődik.

Fodor Szabolcs: „Le a kalappal a srácok előtt”

Nyíri Zoltán, Fodor Szabolcs és Nagy Gergő értékelte a BJA HC elleni Szuperkupa-győzelmet – VIDEÓ!

Győzelem a Szuperkupán

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk 4-0-ra legyőzte hazai pályán a BJA HC együttesét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin