2021. szeptember 3.
Szétlövéses siker a Felvidéken; jöhet a DVTK!
Férfi jégkorongcsapatunk izgalmas és fordulatos meccsen nyert 4-3-ra a HC Topolcany vendégeként.

Ismét a Felvidékre, ezúttal Nagytapolcsányra látogatott magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk, amely harmadik felkészülési mérkőzésén a szlovák másodosztályban szereplő HC Topolcany vendége volt.

Jó hír volt együttesünk háza tájárók, hogy Nagy Kristóf meggyógyult, míg a válogatott a rigai olimpiai selejtezőn szereplő két játékosunk, Nagy Gergő és Arany Gergely visszatért a csapathoz, így a felkészülés során először játszhattunk teljes kerettel.

Nem indult jól számunkra a mérkőzés, ugyanis a 2. percben Boros Dániel kiállítását azonnal gólra váltották a szlovákok. Sokáig azonban nem örülhettek, ugyanis egy perccel később Kóger Dániel passzából Nagy Gergő egyenlített. Arany is remekelt a kapuban, az első harmadban több szép védést is bemutatott, volt, hogy a sisakkal hárított. A hatodik percben páros kiállítást kaptak a hazaiak, Juhani Tamminen pedig kihasználta a fórt és már a vezetést szerezte meg a Fradinak. Tóth Gergő és Cody Fowlie botjában is ott volt az újabb ferencvárosi találat, de kimaradtak a nagy helyzetek. A 18. percben Lukas Bohunickyt kiállították, gólt azonban nem a Topolcany, hanem az FTC-Telekom szerzett. Hajós Roland remek passzát Ramus Kulmala vágta a kapuba, így 3-1-es Fradi-előnyről várhattuk a folytatást.

A második játékrészben is pörögtek az események. Arany ezúttal is többször nagyot védett - ebben a harmadban is volt, hogy sisakkal (!) -, de támadásban is aktívak voltunk. Igaz, a Bohunicky, sem Kulmala és Hajós sem talált be, így a mindent eldöntő harmadra kétgólos vezetésünkkel fordultunk.

Ahogy az első, úgy a harmadik 20 perc sem kezdődött jól. Alig telt el három perc a harmadból, a szlovákok játékosa, Adam Stránsky a kapu mögül behúzta a korongot a rövidbe. A kapott gól felpörgette a fradistákat, akik sorra dolgozták ki a nagy helyzeteket, de az ígéretes lehetőségek rendre kimaradtak. A harmad felénél emberelőnybe kerültünk, de csak kihagyott nagy helyzetig és kapuvasig jutottunk. És milyen a sport. Ami az egyik oldalon kimaradt, a másikon bement. A hajrában kiegyenlítettek a szlovákok, de újabb gól már nem született, így hosszabbítás következett. Kulmala többször is eldönthette volna a csatát, de kimaradtak a lehetőségek. A meccset végül a szétlövések döntötték el, az utolsót pedig a ferencvárosi Kóger Dániel vágta be, így az FTC-Telekom 4-3-ra nyert.

Csapatunk számára mozgalmas hét következik majd, ugyanis szerdán a DVTK Jegesmedvékkel játszunk felkészülési mérkőzést a Tüskecsarnokban - jegyvásárlás ITT -, majd szombaton ismét a Tüskecsarnokban a DEAC ellen lépünk jégre a Szuperkupáért.

FÉRFI JÉGKORONG
Felkészülési mérkőzés, Nagytapolcsány
HC Topolcany (szlovák)–FTC-Telekom 3-4 (1-3, 0-0, 2-0, 0-0) - szétlövés után
Gólszerzőink: Nagy Gergő (3.), Tamminen (6.), Kulmala (18.)
FTC-TELEKOM: Arany (Nagy K.) - McFadden, Bohunicky, Fowlie, Nagy G., Kóger - Kärmeniemi, Sarcia, Somogyi, Tamminen, Kulmala - Boros, Hegyi, Pavuk, Hajós, Tóth A. - Bán, Seregély, Tóth G., Farkas, Roczanov. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin