2024. június 21.
Szögre akasztja a korcsolyát a klubhűség mintaképe
Farkas Lőrinc Simon tíz, a Ferencvárosban töltött sikeres év után befejezi profi jégkorongos pályafutását.

Ahogy arról korábban többször hírt adtunk, magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk szakmai stábja gőzerővel dolgozik a 2024/25-ös szezonra készülő játékoskeret kialakításán. Ennek során eddig elbúcsúztunk öt, távozó vagy visszavonuló játékostól és bejelentettük 14 játékosunk szerződéshosszabbítását. Ezúttal ismét búcsúzunk, ugyanis

a Ferencvárost a jelenlegi keretet figyelembe véve a legrégebb óta, tíz éve megszakítás nélkül szolgáló jégkorongozó, Farkas Lőrinc Simon befejezi profi játékospályafutását.

Farkas Lőrinc Simon, vagy ahogyan a legtöbben ismerik Simi, gyerekkorában a Ferencvárosnál nevelkedett, profi pályafutását az akkor még kiemelkedően jobb körülmények és lehetőségek miatt mégis Székesfehérváron kezdte meg 2010-ben. Két fehérvári szezont és két újpesti idényt követően 2014-ben visszatért a Fradihoz, amit akkor még Szakács Ferenc, egy évvel később pedig már Greg Lindqvist irányított. 2018-ban komoly változások zajlottak a szakosztály életében, új, magyar vezetőedzővel, és alapjaiban kicserélődött játékoskerettel folytatódott a munka, Farkas Simon kitartása és kemény munkája pedig kifizetődött, ugyanis az edzőváltást követően egyike volt annak a néhány játékosoknak, akik az alapjaiban megújuló csapatnál is szerződéshosszabbítást kaptak. A lehetőséggel pedig élt is a támadó, a 2018/19-es szezonban teljes pályafutása közel legjobb eredményét produkálta a ligában, 48 mérkőzésen 4+7 pontot szerzett, a rájátszásban pedig négy ponttal segítette a Fradit a 22 év elteltével visszahódított magyar bajnoki címhez és a történelmi első Erste Liga-aranyhoz. Farkas a következő idényre is megtartotta jó formáját, újabb magyar bajnoki és (a Csíkszeredával megosztott) Erste Liga-győzelmet ünnepelhetett a csapattal. 2019 őszén tagja volt a szintén történelmi IIHF Kontinentális Kupa-továbbjutásnak Rittenben, majd a dániai harmadik csoportkörben két mérkőzésen is eredményes volt, első gólja győzelmet ért a bombaerős brit Nottingham Panthers ellen. A 2020/21-es szezonban egy edzés közben elszenvedett szerencsétlen sérülés miatt az idény nagy részét kihagyta, azonban keményen dolgozott azon, hogy visszatérhessen, végül 16 alapszakasz-meccsen öt pontot szerzett. A 2021/22-es szezonra újult erővel tért vissza és az alapszakaszt ferencvárosi pályafutásának legjobb eredményével, 11 ponttal zárta. Ahogy a csapatnak, úgy Farkasnak is kicsit visszafogottabb volt a 2022/23-as idény eredményességben, azonban némi áthangszerelés után elképesztő teljesítményt mutatott a teljes keret a rájátszásban, köztük Farkas is, aki a legfontosabb pillanatokban villant, végül remek számokkal, 4+2 ponttal zárta a playoffot. A mögöttünk hagyott, 2023/24-es szezonban is stabil tagja volt a keretnek, 40 alapszakasz-mérkőzésen 4+5 ponttal, míg 11 rájátszás-meccsen 1+1 ponttal segítette a csapatot az újabb magyar bajnoki címhez.

Az elmúlt 10 évben, amit Farkas Simon a Fradinál töltött, rengeteg dolgon, ment keresztül a csapattal, megélt páratlan sikereket és elképesztő hullámvölgyeket is, de a legnehezebb időkben is keményen, vérbeli Fradi-szívvel hajtott a csapatért, a klubért. Szorgalmát, kitartását, elhivatottságát, alázatát az edzők is értékeltek, ezt az is jól mutatja, hogy néhány alkalommal a csapatkapitánynak járó „C” betű is felkerülhetett a 13-as számú mezre. Farkas Simon a Ferencvárosnál eltöltött tíz év alatt alatt összesen hat magyar bajnoki címet, két Erste Liga- és egy Magyar Kupa-aranyat, valamint két Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett, emellett tagja volt két IIHF Kontinentális Kupa-továbbjutásnak is.

Csapatunk leghűségesebb tagjának, Farkas Siminek köszönjük a közös munkát, az eredményeket és élményeket, civil életéhez nagyon sok sikert, a családi életben pedig sok boldogságot kívánunk!

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin