2019. október 2.
Vert helyzetből, a hosszabbításban győztük le a DEAC-ot
Üres kapus egyenlítés után, a hosszabbításban sikerült győzni a DEAC vendégeként.

Két szoros meccsen elszenvedett vereség után utazott Debrecenbe a címvédő FTC-Telekom az Erste Liga szerdai játéknapján. Boros Dániel és Hajós Roland sérülés, míg Myles Fitzgerald betegség miatt nem állt Fodor Szabolcs rendelkezésére. A kezdés előtt ünnepélyes pillanatok következtek, a DEAC átadta a nyár óta már újra nálunk játszó Németh Attilának a tavalyi idényben megszerzett bronzérmét.

Jól kezdtük az első harmadot, hiszen a korongbedobás után gyorsan ott tudtunk teremni a hazai kapu előtt, de az első igazi helyzetre csaknem három percet kellett várnunk: Tóth Gergő szerezte meg a korongot, majd készítette vissza az érkező Roczanovnak, aki kapura is küldte, de Hetényi védeni tudott. Fél perccel később már a DEAC veszélyeztetett Markov révén, de Arany is a helyén volt. Gyakorlatilag felváltva jöttek a kapura lövések, de előbb Hegyi, majd Tóth Richárd lövése is csak a kapusig jutott. Hat és fél perc után Sarcia éles szögből vette célba a debreceni kaput, de a lövése nem okozott problémát Hetényinek, ahogy tíz másodperccel később Pavuk próbálkozása sem. Hét és fél perc után viszont már volt okunk az örömre: Pavuk passzolta Pullinak a korongot, akinek sikerült megtörnie a jeget, és megszerezte a vezetést (0-1). Alighogy mi meglőttük a sajátunkat, jöttek a hazaiak, és mindössze tizennégy másodperccel később már 1-1 állt a kijelzőn, ugyanis Novotny vette be Arany kapuját (1-1). Nyolc és félnél megkaptuk az első kiállításunkat: Hegyi tölthetett két percet a büntetőpadon akadályozásért. Ötven másodperccel később Izacky ment el szépen a védőink között, szemből lőni is tudott, de Arany parádésan oldalra ütötte a korongot. Ezután főleg a mezőnyjáték dominált, nem igazán jutottak el a felek lövésig, ha igen, akkor vagy pontatlanok voltak, vagy egy önfeláldozó játékos a korong útjába vetette magát. Tizenhat perc után a hazaiak is megkapták az első két perces büntetésüket: Sándor állt ki szabálytalan testjátékért. Tóth Adrián ugyan megpróbálta visszaállítani a ferencvárosi vezetést, de nem sikerült, így 1-1-es döntetlennel mentünk pihenőre.

Nagy elánnal kezdtük a második játékrészt, így egy percen belül kétszer is helyzetbe tudtunk kerülni, de gólt nem sikerült szereznünk. Alig telt le az első perc, és máris emberhátrányba kerültünk: Tóth Gergely kapott két percet testre ütésért. Az előny birtokában odaszögeztek minket a kapunk elé, és tíz másodperccel a vége előtt Hári bepofozta a lecsorgót, majd rövid videózás után a játékvezetők megadták a találatot, így a hazaiak átvették a vezetést (2-1). Próbáltuk nyomás alá helyezni a debrecenieket, de kevés sikerrel kecsegtettek ezek a próbálkozások. A harmadik perc végén a hazaiak is megfogyatkoztak, Izacky kapott két percet testre ütésért. Hiába az emberelőny, nem igazán tudtunk helyzetbe kerülni. Még a lejárta előtt Nagy adta Kulmalának, aki lőtt, de a kapus védett, így a hazaiak kontrázhattak, de Arany is védeni tudott. Nyolc perc után ismét a Debrecen bűnhődött, egész pontosan Vokla, akit bottal akasztásért küldött ki a játékvezető, így ismét emberelőnyben támadhattunk, de néhány távoli lövésen kívül, komolyabb helyzet nem alakult ki. Negyed óra játék után Karmeniemi állt ki akadályozásért. A hazaiak ezután komolyan odaszegeztek minket a kapunk elé, de hősiesen védekeztünk. Nyolc másodperccel a harmad vége előtt ismét debreceni kiállítás következett: Molnár kapott két percet bottal akasztásért, de itt már nem sikerült helyzetbe kerülnünk, így 2-1-es hazai előnyről jött az utolsó játékrész.

A záró harmadot majdnem két perces áthúzódó emberelőnnyel kezdhettük, ahol sikerült dominálnia a csapatnak, de a gól sehogy sem akart összejönni. Négy perc után is ott voltunk a DEAC kapuja előtt, de ez a helyzet is kihasználatlan maradt. Ezt követően felváltva jöttek a helyzetek, előbb nálunk Tóth Adrián lövését védte Hetényi, majd a túloldalon egy középre lőtt korongba sikerült belepiszkálni, amit Arany nagyszerű reflexszel oldalra ütött. Hatalmasat harcoltak a csapatok a mezőnyben, majd az utolsó tíz percet egy az egyben a mieink dominálták. Tizenöt másodpercen belül Pulli, Pavuk és Németh is célba vette a hazai kaput, de Hetényi áthatolhatatlan falként védett mindent. Tizenhárom perc után Kulmala teljesen üresen kapta a korongot, de Hetényi ezúttal is védett. Másfél perccel később mindkét oldalról kiküldtek egy-egy játékost: tőlük Kuleshov kapott két percet testre ütésért, tőlünk pedig Rantanen találta magát a büntetőpadon színészkedésért, így négy a négy ellen jött a folytatás. Itt is és ott is megvoltak a helyzetek, de gól nem született. Mivel egygólos hátrányban fordultunk az utolsó két percre, lehoztuk a kapust, és üres kapuval, hatan rohamoztunk. Végül ötven másodperccel a vége előtt Rantanen továbbított Kulmalának, aki nem kegyelmezett, és kiegyenlített (2-2) - az újpesti Derbi után ez idén már a másik utolsó perces bravúregyenlítése volt a Ferencvárosnak! A rendes játékidő 2-2-es döntetlennel ért véget, így jöhetett a hosszabbítás, három a három ellen. Egy perc után nem tudott időben cserélni a hazai gárda, amit Kulmala köszönt szépen, és valamilyen úton-módon sikerült bepiszkálnia a kapuba a korongot (2-3).

A Ferencváros két vesztes mérkőzés után remek karaktert mutatott, az utolsó másodpercig küzdve vesztes helyzetből felállt, és végül hosszabbításban nyert a DEAC otthonában. Pénteken, a Vasas ellen, szintén idegemben jön a folytatás.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 9. forduló
DEAC – FTC-Telekom 2-3 (1-1, 1-0, 0-1, hu. 0-1)
Debreceni Jégcsarnok
DEAC: Hetényi (Gönczi) – Kiss, Fibrandt, Novotny, Sági, Izacky – Vokla, Markov, Kuleshov, Hári, Berta – Léránt, Mestyán, Molnár, Mazzag, Salló – Sándor, Kozma, Filep, Ivanov Vezetőedző: David Musial
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Karmeniemi, Rantanen, Nagy, Pavuk, Tóth Ad. – Jászai, Pulli, Németh, Switzer, Tóth Gergely – Hegyi, Sarcia, Kulmala, Tóth Re., Tóth Ri. – Pozsár, Farkas, Roczanov, Tóth Gergő Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: (6:25, 9:11, 4:19, 0:2) 19:57
Védések: (24:5, 11:8, 18:4, 1:0) 54:17 / 94.74% : 89.47%
Kiállítás percek: (2:2, 6:4, 2:2) 10:8
Emberelőny kihasználás: (3 / 1) 33.33% / (4 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 4) 100.00% / (1 / 3) 66.67%
Gólszerzők: Novotny (7:45, Sági, Izacky), Hári (23:00, EE) illetve Pulli (7:31, Pavuk), Kulmala (59:10, Rantanen, Hegyi), Kulmala (61:14, Nagy)

Cikkajánló

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin