2019. október 2.
Vert helyzetből, a hosszabbításban győztük le a DEAC-ot
Üres kapus egyenlítés után, a hosszabbításban sikerült győzni a DEAC vendégeként.

Két szoros meccsen elszenvedett vereség után utazott Debrecenbe a címvédő FTC-Telekom az Erste Liga szerdai játéknapján. Boros Dániel és Hajós Roland sérülés, míg Myles Fitzgerald betegség miatt nem állt Fodor Szabolcs rendelkezésére. A kezdés előtt ünnepélyes pillanatok következtek, a DEAC átadta a nyár óta már újra nálunk játszó Németh Attilának a tavalyi idényben megszerzett bronzérmét.

Jól kezdtük az első harmadot, hiszen a korongbedobás után gyorsan ott tudtunk teremni a hazai kapu előtt, de az első igazi helyzetre csaknem három percet kellett várnunk: Tóth Gergő szerezte meg a korongot, majd készítette vissza az érkező Roczanovnak, aki kapura is küldte, de Hetényi védeni tudott. Fél perccel később már a DEAC veszélyeztetett Markov révén, de Arany is a helyén volt. Gyakorlatilag felváltva jöttek a kapura lövések, de előbb Hegyi, majd Tóth Richárd lövése is csak a kapusig jutott. Hat és fél perc után Sarcia éles szögből vette célba a debreceni kaput, de a lövése nem okozott problémát Hetényinek, ahogy tíz másodperccel később Pavuk próbálkozása sem. Hét és fél perc után viszont már volt okunk az örömre: Pavuk passzolta Pullinak a korongot, akinek sikerült megtörnie a jeget, és megszerezte a vezetést (0-1). Alighogy mi meglőttük a sajátunkat, jöttek a hazaiak, és mindössze tizennégy másodperccel később már 1-1 állt a kijelzőn, ugyanis Novotny vette be Arany kapuját (1-1). Nyolc és félnél megkaptuk az első kiállításunkat: Hegyi tölthetett két percet a büntetőpadon akadályozásért. Ötven másodperccel később Izacky ment el szépen a védőink között, szemből lőni is tudott, de Arany parádésan oldalra ütötte a korongot. Ezután főleg a mezőnyjáték dominált, nem igazán jutottak el a felek lövésig, ha igen, akkor vagy pontatlanok voltak, vagy egy önfeláldozó játékos a korong útjába vetette magát. Tizenhat perc után a hazaiak is megkapták az első két perces büntetésüket: Sándor állt ki szabálytalan testjátékért. Tóth Adrián ugyan megpróbálta visszaállítani a ferencvárosi vezetést, de nem sikerült, így 1-1-es döntetlennel mentünk pihenőre.

Nagy elánnal kezdtük a második játékrészt, így egy percen belül kétszer is helyzetbe tudtunk kerülni, de gólt nem sikerült szereznünk. Alig telt le az első perc, és máris emberhátrányba kerültünk: Tóth Gergely kapott két percet testre ütésért. Az előny birtokában odaszögeztek minket a kapunk elé, és tíz másodperccel a vége előtt Hári bepofozta a lecsorgót, majd rövid videózás után a játékvezetők megadták a találatot, így a hazaiak átvették a vezetést (2-1). Próbáltuk nyomás alá helyezni a debrecenieket, de kevés sikerrel kecsegtettek ezek a próbálkozások. A harmadik perc végén a hazaiak is megfogyatkoztak, Izacky kapott két percet testre ütésért. Hiába az emberelőny, nem igazán tudtunk helyzetbe kerülni. Még a lejárta előtt Nagy adta Kulmalának, aki lőtt, de a kapus védett, így a hazaiak kontrázhattak, de Arany is védeni tudott. Nyolc perc után ismét a Debrecen bűnhődött, egész pontosan Vokla, akit bottal akasztásért küldött ki a játékvezető, így ismét emberelőnyben támadhattunk, de néhány távoli lövésen kívül, komolyabb helyzet nem alakult ki. Negyed óra játék után Karmeniemi állt ki akadályozásért. A hazaiak ezután komolyan odaszegeztek minket a kapunk elé, de hősiesen védekeztünk. Nyolc másodperccel a harmad vége előtt ismét debreceni kiállítás következett: Molnár kapott két percet bottal akasztásért, de itt már nem sikerült helyzetbe kerülnünk, így 2-1-es hazai előnyről jött az utolsó játékrész.

A záró harmadot majdnem két perces áthúzódó emberelőnnyel kezdhettük, ahol sikerült dominálnia a csapatnak, de a gól sehogy sem akart összejönni. Négy perc után is ott voltunk a DEAC kapuja előtt, de ez a helyzet is kihasználatlan maradt. Ezt követően felváltva jöttek a helyzetek, előbb nálunk Tóth Adrián lövését védte Hetényi, majd a túloldalon egy középre lőtt korongba sikerült belepiszkálni, amit Arany nagyszerű reflexszel oldalra ütött. Hatalmasat harcoltak a csapatok a mezőnyben, majd az utolsó tíz percet egy az egyben a mieink dominálták. Tizenöt másodpercen belül Pulli, Pavuk és Németh is célba vette a hazai kaput, de Hetényi áthatolhatatlan falként védett mindent. Tizenhárom perc után Kulmala teljesen üresen kapta a korongot, de Hetényi ezúttal is védett. Másfél perccel később mindkét oldalról kiküldtek egy-egy játékost: tőlük Kuleshov kapott két percet testre ütésért, tőlünk pedig Rantanen találta magát a büntetőpadon színészkedésért, így négy a négy ellen jött a folytatás. Itt is és ott is megvoltak a helyzetek, de gól nem született. Mivel egygólos hátrányban fordultunk az utolsó két percre, lehoztuk a kapust, és üres kapuval, hatan rohamoztunk. Végül ötven másodperccel a vége előtt Rantanen továbbított Kulmalának, aki nem kegyelmezett, és kiegyenlített (2-2) - az újpesti Derbi után ez idén már a másik utolsó perces bravúregyenlítése volt a Ferencvárosnak! A rendes játékidő 2-2-es döntetlennel ért véget, így jöhetett a hosszabbítás, három a három ellen. Egy perc után nem tudott időben cserélni a hazai gárda, amit Kulmala köszönt szépen, és valamilyen úton-módon sikerült bepiszkálnia a kapuba a korongot (2-3).

A Ferencváros két vesztes mérkőzés után remek karaktert mutatott, az utolsó másodpercig küzdve vesztes helyzetből felállt, és végül hosszabbításban nyert a DEAC otthonában. Pénteken, a Vasas ellen, szintén idegemben jön a folytatás.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 9. forduló
DEAC – FTC-Telekom 2-3 (1-1, 1-0, 0-1, hu. 0-1)
Debreceni Jégcsarnok
DEAC: Hetényi (Gönczi) – Kiss, Fibrandt, Novotny, Sági, Izacky – Vokla, Markov, Kuleshov, Hári, Berta – Léránt, Mestyán, Molnár, Mazzag, Salló – Sándor, Kozma, Filep, Ivanov Vezetőedző: David Musial
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Karmeniemi, Rantanen, Nagy, Pavuk, Tóth Ad. – Jászai, Pulli, Németh, Switzer, Tóth Gergely – Hegyi, Sarcia, Kulmala, Tóth Re., Tóth Ri. – Pozsár, Farkas, Roczanov, Tóth Gergő Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: (6:25, 9:11, 4:19, 0:2) 19:57
Védések: (24:5, 11:8, 18:4, 1:0) 54:17 / 94.74% : 89.47%
Kiállítás percek: (2:2, 6:4, 2:2) 10:8
Emberelőny kihasználás: (3 / 1) 33.33% / (4 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 4) 100.00% / (1 / 3) 66.67%
Gólszerzők: Novotny (7:45, Sági, Izacky), Hári (23:00, EE) illetve Pulli (7:31, Pavuk), Kulmala (59:10, Rantanen, Hegyi), Kulmala (61:14, Nagy)

Cikkajánló

Visegrád Kupa: győzelem! Előnyből várjuk a visszavágót

Férfi hokisaink a Visegrád Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésen hazai pályán fogadták a cseh Porubát.

Visegrád Kupa: folytatás hazai pályán, jön a Poruba

Férfi hokisaink a kimerítő erdélyi túra után máris jégre lépnek, a cseh Poruba látogat Pesterzsébetre.

Győzelem! Három ponttal megyünk haza Erdélyből

Férfi hokisaink az erdélyi túra második állomásán a Gyergyó vendégeként léptek jégre.

Esély a javításra, a Gyergyó ellen zárunk Erdélyben

Férfi hokisaink az erdélyi túra első mérkőzését elvesztették, de a Gyergyó ellen lehet javítani.

Jól játszottunk, de a Csíké a három pont

Férfi hokisaink az új idény első erdélyi túráját rögtön a tavalyi döntős Csíkszereda ellen kezdték.

Erdélyi túra, első felvonás: Csíkszereda

Férfi hokisaink az idei első erdélyi túrán előbb a Csíkszereda, majd a Gyergyó vendégeként lépnek jégre.

Erdélyi túra és hazai debütálás a hétvégi programban

Péntektől vasárnapig hét szakosztály csapatai lépnek pályára.

Megérkeztünk Erdélybe!

Férfi jégkorongcsapatunk egy kemény, 12 órás buszozás után sikerrel megérkezett Erdélybe.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most