2022. november 28.
Szoros meccsen győzelem Csíkszeredában
Magyar bajnok jégkorongcsapatunk nagyot küzdött az erdélyi túra utolsó meccsén, és meg is lett az eredménye.

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk szerda késő este kezdődő erdélyi túrája hétfőn, a tavalyi Erste Liga-bajnok otthonában, Csíkszeredában ért véget.

A legutóbbi gyergyói kerethez képest Fodor Szabolcs és a szakmai stáb ezúttal ismét Arany Gergelyre bízta a kapunk védelmét a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Erősen kezdtek a csapatok, mindkét oldalon remek letámadásokkal kezdtek a játékosok. Kevesebb, mint négy perc alatt a Ferencvárosnak sikerült megszereznie a vezetést. Aku Kestilä kapott korongot Tóth Adriántól, és finn támadónk nem vétette el a lövést (0-1). A hazaiaktól viszont gyorsan jött a válasz, és Eduard Casaneanu köszönt be Arany kapujába (1-1).

A második harmad elején elváltotta magát a csapat, és hat játékos tartózkodott a jégen. Ez azonban nem akadályozta meg a zöld-fehéreket a támadásban. Kulmala indította a támadást, majd a középen érkező Aku Kestilänak passzolt, aki becsúsztatta Adorján kapujába a pakkot, ezzel emberhátrányos gólt szerezve (1-2). Alig félperccel később viszont újfent egyenlíteni tudtak a csíkiak, Karel Kubat lövése talált kaput (2-2). A játék közben Borost, majd Kärmeniemit is szabálytalannak ítélték a játékvezetők egy perces különbséggel, így kettős emberhátrányba kerültünk, amit a kék-fehérek egy időkérés után ki is tudtak használni. Evgenii Skachkov tudott korongot szerezni a harmadunkban, amit aztán gólra is váltott (3-2). Nem sokáig tartott azonban a hazaik előnye, ugyanis Ládayt kiszórták térdhasználatért, ami meg is bosszulta magát. Hosszas korongjáratás után a kapu előtt várakozó Jari Sailio belőtte első ferencvárosi gólját (3-3).

Az utolsó játékrészre tehát 3-3-as állással jöttek ki a felek, és olyan tempóval kezdtek neki a folytatásnak, amiből egyértelműen látszott, hogy gyorsan pontot akarnak tenni a mérkőzés végére. A feltüzelt állapotban Low kapott Részeghgel együtt 2 perces kiállítást, de egyik csapatnak sem sikerült újabb gólt lőnie. Az 52. percben tört meg a jég, cseh hátvédünk, Josef Hrabal szerzett korongot a támadóharmadban, és kíméletlenül vágta be Adorján kapujába (3-4). Ettől a ponttól a ferencvárosiak leginkább azon voltak, hogy ne kapjanak újabb gólt, amiért Aranynak igencsak meg kellett dolgoznia, hiszen a hazaiak nagy nyomást tettek a kapunkra. Hiába hozták le azonban a saját kapusukat, és támadtak hatan, így sem sikerült áttörniük a védelmünkön, és maradt a 4-3-as Fradi-győzelem az erdélyi túra utolsó találkozóján.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub – FTC-Telekom 3-4 (1-1, 2-2, 0-1)
Csíkszeredai Sportklub: Adorján (Simo) – Kubat, Láday, Skachkov, Sofron, Stach – Clarke, Farkas, Becze, Péter B., Részegh T. – Ferencz-Csibi, Salló, Fodor, Reisz, Rokaly – Bajko, Casaneanu, Péter A., Részegh Zs. Vezetőedző: Tom Collen.
FTC-Telekom: Arany (Földes) – Kärmeniemi, Hrabal, Sailio, Nagy G., Kulmala – Boros, Seregély, Bán, Low, Betteridge – Mesikämmen, Sarciá, Kreisz, Kestilä, Tóth A. – Kozma, Galántai, Farkas, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok: Casaneanu (05:30, Ferencz-Csibi), Kubat (24:40 EE, Stach, Skachkov), Skachkov (28:12 EE2) illetve Kestilä (03:35, Seregély, Tóth A.), Kestilä (24:23 EH, Kulmala), Sailio (34:50 EE, Kulmala, Kestilä), Hrabal (52:47)

Kapura lövések: (11:10, 8:10, 9:11) 28:31
Védések: (9:10, 8:6, 10:9) 27:25 / 87.10% : 89.29%
Kiállítás percek: (2:2, 2:8, 2:2) 6:12
Emberelőny kihasználás: (6 / 2) 33.33% / (2 / 1) 50.00%
Emberelőnyben töltött idő: 8:26 / 3:48
Emberhátrányos védekezés: (1 / 2) 50.00% / (2 / 6) 66.67%

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin