2022. november 28.
Szoros meccsen győzelem Csíkszeredában
Magyar bajnok jégkorongcsapatunk nagyot küzdött az erdélyi túra utolsó meccsén, és meg is lett az eredménye.

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk szerda késő este kezdődő erdélyi túrája hétfőn, a tavalyi Erste Liga-bajnok otthonában, Csíkszeredában ért véget.

A legutóbbi gyergyói kerethez képest Fodor Szabolcs és a szakmai stáb ezúttal ismét Arany Gergelyre bízta a kapunk védelmét a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Erősen kezdtek a csapatok, mindkét oldalon remek letámadásokkal kezdtek a játékosok. Kevesebb, mint négy perc alatt a Ferencvárosnak sikerült megszereznie a vezetést. Aku Kestilä kapott korongot Tóth Adriántól, és finn támadónk nem vétette el a lövést (0-1). A hazaiaktól viszont gyorsan jött a válasz, és Eduard Casaneanu köszönt be Arany kapujába (1-1).

A második harmad elején elváltotta magát a csapat, és hat játékos tartózkodott a jégen. Ez azonban nem akadályozta meg a zöld-fehéreket a támadásban. Kulmala indította a támadást, majd a középen érkező Aku Kestilänak passzolt, aki becsúsztatta Adorján kapujába a pakkot, ezzel emberhátrányos gólt szerezve (1-2). Alig félperccel később viszont újfent egyenlíteni tudtak a csíkiak, Karel Kubat lövése talált kaput (2-2). A játék közben Borost, majd Kärmeniemit is szabálytalannak ítélték a játékvezetők egy perces különbséggel, így kettős emberhátrányba kerültünk, amit a kék-fehérek egy időkérés után ki is tudtak használni. Evgenii Skachkov tudott korongot szerezni a harmadunkban, amit aztán gólra is váltott (3-2). Nem sokáig tartott azonban a hazaik előnye, ugyanis Ládayt kiszórták térdhasználatért, ami meg is bosszulta magát. Hosszas korongjáratás után a kapu előtt várakozó Jari Sailio belőtte első ferencvárosi gólját (3-3).

Az utolsó játékrészre tehát 3-3-as állással jöttek ki a felek, és olyan tempóval kezdtek neki a folytatásnak, amiből egyértelműen látszott, hogy gyorsan pontot akarnak tenni a mérkőzés végére. A feltüzelt állapotban Low kapott Részeghgel együtt 2 perces kiállítást, de egyik csapatnak sem sikerült újabb gólt lőnie. Az 52. percben tört meg a jég, cseh hátvédünk, Josef Hrabal szerzett korongot a támadóharmadban, és kíméletlenül vágta be Adorján kapujába (3-4). Ettől a ponttól a ferencvárosiak leginkább azon voltak, hogy ne kapjanak újabb gólt, amiért Aranynak igencsak meg kellett dolgoznia, hiszen a hazaiak nagy nyomást tettek a kapunkra. Hiába hozták le azonban a saját kapusukat, és támadtak hatan, így sem sikerült áttörniük a védelmünkön, és maradt a 4-3-as Fradi-győzelem az erdélyi túra utolsó találkozóján.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub – FTC-Telekom 3-4 (1-1, 2-2, 0-1)
Csíkszeredai Sportklub: Adorján (Simo) – Kubat, Láday, Skachkov, Sofron, Stach – Clarke, Farkas, Becze, Péter B., Részegh T. – Ferencz-Csibi, Salló, Fodor, Reisz, Rokaly – Bajko, Casaneanu, Péter A., Részegh Zs. Vezetőedző: Tom Collen.
FTC-Telekom: Arany (Földes) – Kärmeniemi, Hrabal, Sailio, Nagy G., Kulmala – Boros, Seregély, Bán, Low, Betteridge – Mesikämmen, Sarciá, Kreisz, Kestilä, Tóth A. – Kozma, Galántai, Farkas, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok: Casaneanu (05:30, Ferencz-Csibi), Kubat (24:40 EE, Stach, Skachkov), Skachkov (28:12 EE2) illetve Kestilä (03:35, Seregély, Tóth A.), Kestilä (24:23 EH, Kulmala), Sailio (34:50 EE, Kulmala, Kestilä), Hrabal (52:47)

Kapura lövések: (11:10, 8:10, 9:11) 28:31
Védések: (9:10, 8:6, 10:9) 27:25 / 87.10% : 89.29%
Kiállítás percek: (2:2, 2:8, 2:2) 6:12
Emberelőny kihasználás: (6 / 2) 33.33% / (2 / 1) 50.00%
Emberelőnyben töltött idő: 8:26 / 3:48
Emberhátrányos védekezés: (1 / 2) 50.00% / (2 / 6) 66.67%

Cikkajánló

Utolsó előtti alapszakaszmeccsünkre utazunk pénteken

Csapatunk folytatja a küzdelmet a közvetlen rájátszást érő helyért, játékosaink Miskolcon lépnek jégre.

Vereség a BJA HC otthonában, még nincs meg a rájátszás

Férfi jégkorongcsapatunk 5-1-re kikapott Káposztásmegyeren, még küzdenie kell a playoff-hely bebiztosításáért.

A friss kupagyőztes ellen harcolhatjuk ki a rájátszást

Két pont elegendő férfi hokisainknak az alapszakasz első helyéért küzdő BJA HC ellen szerda este idegenben.

Szurkolói információk a FEHA19 elleni mérkőzésre

A Tüskecsarnokban is lehet elővételben jegyet venni hokisaink utolsó Erste Liga alapszakasz-meccsére.

„Örülök, hogy újra itt lehetek a srácokkal”

Sarciá Antonino a héten visszatért és csatlakozott a csapathoz a száraz edzéseken – INTERJÚ!

A Fradié A Hét Gólja és A Hét Játékosa is

Nagy Gergő lett az elmúlt hét legjobbja az Erste Ligában, Kreisz Brúnóé a legszebb gól – VIDEÓ!

Kreisz-dupla és fontos győzelem a DAB ellen

Férfi hokisaink 5-2-re győztek a Dunaújváros ellen az Erste Liga-alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

Véget ért az Universiade, szépen helytálltak a magyarok

A magyar csapat egy hét alatt öt meccset játszott, két győzelemmel és három vereséggel zárták a tornát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin