2022. szeptember 30.
Szoros mérkőzésen győzelem a DVTK ellen
Magyar bajnok hokisaink Miskolcon nyertek nagy csatában 1-0-ra Nagy Gergő találatával.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk öt nap szünet után ezúttal idegenben, a Miskolci Jégcsarnokban lépett pályára az Erste Liga alapszakászban. A zöld-fehérek keretéből ezúttal Sarciá Antonino és Farkas Simon hiányoztak, a kapuban pedig Arany Gergely kezdett.

Higgadtan indították a csapatok a találkozót, de egyre fokozták a tempót, anélkül, hogy bármiféle játékmegszakítás történt volna. Nagyobb helyzeteket a hazaiaknak sikerült az elején kialakítani, a legveszélyesebb Galajda szólója volt egy lefülelt korongszerzést követően, de Aranynak kivétel nélkül sikerült megfognia a próbálkozásokat. Ferencvárosi oldalon Marvának és Betteridge-nek voltak kapura veszélyes lövéseik, de egyikük sem jutott túl Voris Janison. A 10. percben Tóth Gergő kiállítása révén a hazaiak emberelőnyhöz jutottak, speciális játékunk azonban a helyén volt, és nem sikerült értékesíteni az előnyt a diósgyőrieknek.

Gól nélkül kezdtük a második harmadot, és rögtön az elején kettős emberhátrányba kerültünk, amikor Seregély, majd kevesebb, mint egy perccel később Marvát is kiszórták. Emberhátrányos védekezésünk viszont tette a dolgát, így sikerült kivédekeznünk ezt a helyzetet. Ferencváros támadásnál Tóth Gergő lövése csorgott át a kapus mamutja alatt, ami kicsivel a kapu előtt állt meg. Nagy Gergő pedig élt a helyzet adta lehetőséggel és megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak (0-1). A játékrész felénél kétszer is emberelőnybe kerültek a mieink, de értékesítni ne sikerült a helyzeteket. Végül Kreisz áthúzódó kiállításával mentünk el szünetre.

Habár hátrányban kezdtük a harmadik harmadot, Arany remek védéseinek köszönhetően továbbra sem született hazai gól. Több lehetősége is volt a DVTK-nak, hiszen először Kestilä kapott 2 percet, majd egy támadás során elcseréltük magunkat, amiért szintén két perces kiállítást ítéltek a játékvezetők. A vége előtt Tokaji Viktor hiába kért időt, de nem sikerült egyenlítenie a borsodiaknak. Az 57. percben Kärmeniemit egy ütközésnél szabálytalannak ítélték. A hazaiak az emberelőnyben a kapusukat is lehozták, így hat mezőnyjátékossal tudtak támadni, de hiába az erőfeszítés, a Ferencváros került ki győztesen a találkozóból.

Csapatunknak sikerült kijavítani az öt nappal ezelőtti hibát, így vasárnap győzelemmel a hátuk mögött utazhatnak Dunaújvárosba.

Erste Liga, alapszakasz

DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

DVTK Jegesmedvék: Janis (Kiss B.) – Szirányi, Votjkó, Galajda, Miskolczi, Mattyasovszky – Shkrabov, Ilvessuo, Páterka, Razumniak, Kuleshov – Kiss R., Illés, Blasko, Farkas M., Lövei – Jombik, Pecsét, Ritó, Vas, Vezetőedző: Tokaji Viktor

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Nilsson, Marva, Kaijser, Low, Betteridge – Vszevolod, Boros, Kulmala, Keszilä, Nagy G., - Seregély, Kärmeniemi, Kozma, Kreisz, Tóth A., - Komáromy, Kucsma, Galántai, Bán, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gól: Nagy G. (26:23, Tóth G., Seregély)

Kapura lövések: (6:10, 9:13, 14:9) 29:32
Védések: (10:6, 12:9, 9:14) 31:29 / 96.88% : 100.00%

Kiállítás percek: (0:2, 4:6, 0:6) 4:14

Emberelőny kihasználás: (8 / 0) 0.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 12:47 / 4:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (0 / 8) 100.00%

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin