2022. augusztus 14.
„Szuper érzés, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek!”
Első nyári igazolásunk, az angol Ollie Betteridge a legjobbját szeretné nyújtani a szezon során – INTERJÚ!

Augusztus harmadika óta zajlik a magyar bajnoki címet zsinórban négyszer elhódító férfi jégkorongcsapatunk közös jeges felkészülése a 2022/23-asz szezonra. A mostani hét elején hokisaink felavatták a Tüskecsarnok gyönyörűre sikerült festésű jegét is, amelynek középkörében immáron klubunk címere díszeleg, pénteken pedig már le is játszották az előszezon első felkészülési mérkőzését a szlovákiai élvonalban szereplő Érsekújvár ellen. A csapat tehát gőzerővel készül szárazon és jégen egyaránt, hogy minél jobb formában várhassa a szeptember 10-ei Szuperkupa-mérkőzést és a liga szeptember 16-ai rajtját. Az összeszokottság és a csapategység azért is rendkívül fontos, mert közel egy tucat új játékos várja a kezdést a Ferencváros színeiben, köztük több olyan légióst is találunk, aki először játszik hazáján kívül. Ollie Betteridge is ilyen, a brit válogatott angol támadó pályafutása eddigi részét szülővárosában, Nottinghamben töltötte. Ennek ellenére nem ismeretlen számára a magyar hoki – erről, valamint Magyarországra igazolásáról és a légiós élettel kapcsolatos tapasztalatairól is kérdeztük játékosunkat.

- A mostani lesz az első szezonod, amit nem az Egyesült Királyságban töltesz, milyen érzés?
- Az elmúlt nyolc idényben végig Nottinghamben játszottam, az idei előszezont is ott töltöttem. Múlt hétfőn érkeztem meg Magyarországra, szóval minden teljesen új, még tanulási fázisban vagyok, de amit eddig tapasztaltam, az jó értelemben elképesztő! Mindenki nagyon segítőkész, az edzők és a stábtagok szuperek, szóval eddig úgy érzem, minden sínen van. Jó érzés végre újra jégen lenni és együtt edzeni az új csapatommal, rendkívül befogadó a közösség, ami jóval könnyebbé teszi számomra a váltást. Egyelőre még csak próbálom kitapasztalni, mi hogy működik errefelé, és persze igyekszem kicsit magyarul is tanulni, de eddig nagyon élvezem az ittlétet, kellemes ez a közeg!

- Hogyan merült fel, hogy Magyarországon folytasd a jégkorongot?
- A kapusedzőn, Euan Kingen keresztül kerültem kapcsolatba a Ferencvárossal. Őt régebb óta ismerem, fontos alakja a brit hokinak, és már az előző, még nottinghami idényemben is szeretett volna rávenni, hogy beszéljek Fodor Szabolccsal a következő szezonról és az esetleges átigazolásomról, illetve hogy mire számítanának tőlem. Úgy éreztem, hogy ez egy remek lehetőség számomra, hogy kipróbáljam magam egy másik európai országban, és megtapasztaljam, mit tudok kihozni magamból egy teljesen új helyzetben. Igyekszem maximális erőbedobással segíteni a csapatot és a szezon során a legjobbat nyújtani, amit csak tudok.

- Volt már szerencséd magyarok ellen játszani korábban, mit gondolsz az itteni jégkorongról?
- Igen, játszottunk már a magyar válogatott ellen a brit nemzeti együttessel párszor, és úgy gondolom, hogy azok nagyon jó meccsek voltak. Időnként a győztes, időként pedig a vesztes oldalon voltunk, de mindentől függetlenül jó találkozók voltak. A Magyar Jégkorong Szövetség egy jól működő szervezetnek tűnik, a meccseinken találkoztam már egy pár emberrel tőlük, de a Fradi is egy hatalmas és komoly, jól felépített klub. Remek érzés ennyi különböző emberrel találkozni, akikben mind van egy közös, kapcsolódnak a magyar hokihoz. Az itteni egy jó kis hokis közösségnek tűnik, hasonló mint otthon, aminek külön örülök.

- Mik az első benyomásaid a Fradiról, mint klubról és a szurkolóinkról?
- Természetesen még nem játszhattam a szurkolóink előtt, de amit hallottam a csapatkapitányunktól, Bigitől (Nagy Gergő – a szerk.), az edzőktől és a többi játékostól, abból az a kép rajzolódott ki, hogy ennél a klubnál játszani egy nagyon nagy dolog és megtiszteltetés, szóval remélem, sikerül bizonyítanunk és messzire eljutunk majd a szezon során. Bízom benne, hogy nagyon jó idényünk lesz, látva a srácokat és az eddigi kémiát pedig bizakodó vagyok, remélhetőleg el tudjuk érni a céljainkat!

- Üzensz valamit a szurkolóinknak?
- Várom már, hogy előttük játsszak, és szuper érzés, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek! Hajrá, Fradi!

Cikkajánló

Jön a kupaderbi első felvonása

Magyar bajnok férfi jégkorongozóink csütörtökön az Újpestet fogadják a Magyar Kupa 3. körének első meccsén.

Hatalmas meccsen egy pontot szereztünk

Kétgólos hátrányból felállva mentettük hosszabbításra a listavezető elleni meccset, de vereség a vége.

A Gyergyóval találkozunk Mikulás napján

A Tüskecsarnokban fejezi be magyarországi túráját a tabellán jelenleg első Gyergyói Hoki Klub.

Fradi-bérletekkel fél áron nézheted meg a Hokiderbit!

Labdarúgó, kézilabdás és vízilabdás szezonbérlettel is 1000 forint a belépő csütörtök este a Tüskecsarnokba!

Ismét Fradi-játékosokkal a soraiban készül a válogatott

Nyilvánossá vált a magyar hokiválogatott osztrákok elleni kerete, amelyben több fiatal is helyet kapott.

Kinyílt a gólzsák, magabiztos győzelem hazai jégen

Magyar bajnoki címvédő férfi hokisaink 7-1-re győzték le a FEHA19-et az Erste Ligában.

Két nap pihenő után itthon folytatjuk az Erste Ligát

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk ismét hazai pályán találkozik a FEHA 19 csapatával az Erste Ligában.

Mikulás-napi programok várnak a keddi hokirangadón!

Férfi hokisaink december 6-án a Gyergyói Hoki Klubot fogadják, Mikulás-napi programokkal várunk mindenkit!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin