2022. augusztus 14.
„Szuper érzés, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek!”
Első nyári igazolásunk, az angol Ollie Betteridge a legjobbját szeretné nyújtani a szezon során – INTERJÚ!

Augusztus harmadika óta zajlik a magyar bajnoki címet zsinórban négyszer elhódító férfi jégkorongcsapatunk közös jeges felkészülése a 2022/23-asz szezonra. A mostani hét elején hokisaink felavatták a Tüskecsarnok gyönyörűre sikerült festésű jegét is, amelynek középkörében immáron klubunk címere díszeleg, pénteken pedig már le is játszották az előszezon első felkészülési mérkőzését a szlovákiai élvonalban szereplő Érsekújvár ellen. A csapat tehát gőzerővel készül szárazon és jégen egyaránt, hogy minél jobb formában várhassa a szeptember 10-ei Szuperkupa-mérkőzést és a liga szeptember 16-ai rajtját. Az összeszokottság és a csapategység azért is rendkívül fontos, mert közel egy tucat új játékos várja a kezdést a Ferencváros színeiben, köztük több olyan légióst is találunk, aki először játszik hazáján kívül. Ollie Betteridge is ilyen, a brit válogatott angol támadó pályafutása eddigi részét szülővárosában, Nottinghamben töltötte. Ennek ellenére nem ismeretlen számára a magyar hoki – erről, valamint Magyarországra igazolásáról és a légiós élettel kapcsolatos tapasztalatairól is kérdeztük játékosunkat.

- A mostani lesz az első szezonod, amit nem az Egyesült Királyságban töltesz, milyen érzés?
- Az elmúlt nyolc idényben végig Nottinghamben játszottam, az idei előszezont is ott töltöttem. Múlt hétfőn érkeztem meg Magyarországra, szóval minden teljesen új, még tanulási fázisban vagyok, de amit eddig tapasztaltam, az jó értelemben elképesztő! Mindenki nagyon segítőkész, az edzők és a stábtagok szuperek, szóval eddig úgy érzem, minden sínen van. Jó érzés végre újra jégen lenni és együtt edzeni az új csapatommal, rendkívül befogadó a közösség, ami jóval könnyebbé teszi számomra a váltást. Egyelőre még csak próbálom kitapasztalni, mi hogy működik errefelé, és persze igyekszem kicsit magyarul is tanulni, de eddig nagyon élvezem az ittlétet, kellemes ez a közeg!

- Hogyan merült fel, hogy Magyarországon folytasd a jégkorongot?
- A kapusedzőn, Euan Kingen keresztül kerültem kapcsolatba a Ferencvárossal. Őt régebb óta ismerem, fontos alakja a brit hokinak, és már az előző, még nottinghami idényemben is szeretett volna rávenni, hogy beszéljek Fodor Szabolccsal a következő szezonról és az esetleges átigazolásomról, illetve hogy mire számítanának tőlem. Úgy éreztem, hogy ez egy remek lehetőség számomra, hogy kipróbáljam magam egy másik európai országban, és megtapasztaljam, mit tudok kihozni magamból egy teljesen új helyzetben. Igyekszem maximális erőbedobással segíteni a csapatot és a szezon során a legjobbat nyújtani, amit csak tudok.

- Volt már szerencséd magyarok ellen játszani korábban, mit gondolsz az itteni jégkorongról?
- Igen, játszottunk már a magyar válogatott ellen a brit nemzeti együttessel párszor, és úgy gondolom, hogy azok nagyon jó meccsek voltak. Időnként a győztes, időként pedig a vesztes oldalon voltunk, de mindentől függetlenül jó találkozók voltak. A Magyar Jégkorong Szövetség egy jól működő szervezetnek tűnik, a meccseinken találkoztam már egy pár emberrel tőlük, de a Fradi is egy hatalmas és komoly, jól felépített klub. Remek érzés ennyi különböző emberrel találkozni, akikben mind van egy közös, kapcsolódnak a magyar hokihoz. Az itteni egy jó kis hokis közösségnek tűnik, hasonló mint otthon, aminek külön örülök.

- Mik az első benyomásaid a Fradiról, mint klubról és a szurkolóinkról?
- Természetesen még nem játszhattam a szurkolóink előtt, de amit hallottam a csapatkapitányunktól, Bigitől (Nagy Gergő – a szerk.), az edzőktől és a többi játékostól, abból az a kép rajzolódott ki, hogy ennél a klubnál játszani egy nagyon nagy dolog és megtiszteltetés, szóval remélem, sikerül bizonyítanunk és messzire eljutunk majd a szezon során. Bízom benne, hogy nagyon jó idényünk lesz, látva a srácokat és az eddigi kémiát pedig bizakodó vagyok, remélhetőleg el tudjuk érni a céljainkat!

- Üzensz valamit a szurkolóinknak?
- Várom már, hogy előttük játsszak, és szuper érzés, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek! Hajrá, Fradi!

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin