2019. február 21.
Tét nélkül játszhatunk Brassóban
Férfi hokisaink Brassóban játsszák az erdélyi túra első mérkőzését, számunkra már nincs tétje a meccsnek.

Ha kínkeservesen, kétgólos hátrányból felállva is, de megszerezte a három pontot férfi jégkorongcsapatunk hétfőn a DEAC ellen hazai jégen az Erste Liga 2018/19-es kiírása középszakaszának hatodik mérkőzésén. Ez pedig a bezsebelt három pontnál is jóval értékesebb győzelem, hiszen azt jelenti, hogy matematikailag is bebiztosítottuk az első helyet a középszakasz felsőházának tabelláján. Már csak az Újpest érhetné utol pontszámban a Fradit, ám az egymás elleni eredmény a mieinknek kedvez. Az első hely pedig, ahogy arról már sokszor, sok helyen értekeztünk, a presztízsen túl is jóval értékesebb, ugyanis így a Ferencváros amíg versenyben van, az egész rájátszás során első kiemeltként szerepelhet. Az első kiemelés pedig együtt jár azzal, hogy a negyeddöntő, és ha azon sikerül túljutni, akkor az elődöntő előtt is elsőként választhat ellenfelet, emellett minden leendő playoff-párharcában megvan a pályaelőny, vagyis ha mindent eldöntő, hetedik meccsre kerülne sor, azt a Fradi játszhatná otthon.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a középszakasz utolsó két meccsének, vagyis a Brassó és Csíkszereda elleni erdélyi túrának a Fradi szempontjából már nincs tétje. Több okból sem mehetünk azonban neki félvállról, spórolva ennek a két találkozónak. Egyrészt, ha esetleg óvatoskodnánk, a sérüléstől félve játszanánk visszafogottan, sokszor éppen olyankor, a természetestől eltérő mozgások közben jön a nagyobb baj, így igenis bele kell állnia a meccsbe és az ütközésekbe azoknak, akik éppen a jégen vannak. Emellett a csapat lendületben van, komoly, erős karaktert mutatott eddig a fontos pillanatokban a szezon során, így hiba lenne ezt a lendületet megtörni, és benyomni a féket, ráadásul a tét nélküliségből adódó lelki felszabadultság még előnyére is válhat a Fradi játékának Brassóban és Csíkszeredában, amely csarnokokba azért általában nem nyerni járnak az ellenfelek (még akkor se, ha a mieink idén kétszer is nyerni tudtak a brassói Olimpiai Jégpályán, és Csíkszeredából is elhoztak egy pontot két szoros mérkőzésen). Erre utalt Fodor Szabolcs vezetőedző is, még a DEAC elleni diadalt követő sajtótájékoztatón:

"Az a lehető legrosszabb, ha valaki megijed egy olyan dologtól, amit egyébként nem szeretne, ha bekövetkezne. Általában ilyenkor szokott megtörténni a baj, a sérülés. Ha valaki készen áll, márpedig a mi csapatunk készen áll, koncentrál, és száz százalékkal beleáll minden meccsbe, akkor hiszek benne, hogy sokkal kisebb az esély a sérülésre, mint ha tartalékolunk, és nem olyan a koncentráció, amilyennek lennie kellene. Éppen ezért nem gondolunk sem a sérülésveszélyre, sem arra, hogy visszafogjuk magunkat, az élsport ilyen. Szeretnénk ezúttal is hat ponttal hazatérni, és önbizalommal telve nekimenni a rájátszásnak" - mondta el a témával kapcsolatban vezetőedzőnk.

Azért is fontos lehet tehát ez a két mérkőzés, hogy ne törjön meg éppen a rájátszás első párharca előtt az a lendület, ami eddig jellemezte a csapatot. A két kemény erdélyi összecsapást tehát remek szinten tartásnak is lehet tekinteni, ahogy támadónk, Tóth Gergő is utalt rá a brassói meccset felvezető videóban:

Ami ellenfeleinket illeti, nekik azért még bőven van számszerű tétje is a Fradi elleni mérkőzésnek. Jelen állás szerint ugyanis a Csíkszereda a negyedik, míg a Brassó az ötödik helyen áll a felsőházi középszakasz tabelláján, és mindkét együttes a mieink ellen játssza utolsó mérkőzését. Greg Lindqvist együttesének nyolc, míg a Sportklubnak kilenc pontja van, akárcsak a harmadik helyen álló, de még az Újpest ellen kétszer szereplő DEAC-nak. Ha pedig ez marad a helyzet, akkor mivel az első három helyezett közül minden bizonnyal senki nem szeretne egyik felsőházi erdélyi csapat ellen sem egy párharcot a negyeddöntőre, így várhatóan erdélyi Derbi következik majd. Az utolsó szalmaszál ennek elkerülésére a Brassó számára egy Fradi elleni győzelem, de a sorsuk akkor is a DEAC kezében van. Viszont, ha már nem tudják elkerülni a Csíkszeredát, akkor sem mindegy, hogy negyedikként, tehát pályaelőnnyel, vagy ötödikként, tehát alacsonyabb kiemeléssel kerülnek össze a nagy riválissal. Így tehát minden bizonnyal kettőzött erővel hajtanak majd a sárga-kékek a Ferencváros ellen.

Hogy mire mennek Fodor Szabolcs lendületben lévő, lelkileg felszabadult csapata ellen, kiderül este, magyar idő szerint 17.30-tól, a brassói Olimpiai Jégpályán. Jegyek vendégszurkolók részére a helyszínen kaphatóak.

Jégkorong, Erste Liga, középszakasz
Corona Brassó - FTC-Telekom
2019. február 21., csütörtök 17.30 (magyar idő szerint)
Brassó, Olimpiai Jégpálya
Jegyek: a helyszínen

Cikkajánló

Németh Attila távozik a Ferencvárostól

Férfi jégkorongcsapatunk támadója két szezon után hagyja el klubunkat.

Két fiatal védőnk is szerződést hosszabbított

A válogatottba is bekerülő Sarcia Antonino valamint Boros Dániel is újabb egy évig az FTC-Telekom játékosa!

Sági Martin a DEAC-hoz távozott

A 23 éves támadó egy szezon és egy bajnoki cím után visszatér Debrecenbe.

Tovább erősítünk a BioTechUSA-val!

Hokisaink továbbra is együttműködnek szakmai partnerükkel,a megállapodáshoz a teljes szakosztály csatlakozott.

Tóth Richárd távozik

A 25 éves támadó két Erste Ligát, három bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert a Ferencvárossal.

Az osztrák ligából igazoltunk rutinos szlovák védőt

Férfi hokicsapatunk egyéves szerződést kötött az ICEHL-es Bratislava Capitals védőjével, Lukas Bohunickyvel.

Frissen igazolt támadónk: „A liga topcsapata a Fradi!”

A rendkívül ponterős kanadai Cody Fowlie Erste Ligát akar nyerni a Ferencvárossal – INTERJÚ!

Így teljesített a Fradi TV riportere a krosszpályán!

Ismerjék meg bajnok hokisunk, Pavuk Attila új hobbiját a Fradi TV stábjának tolmácsolásában - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most