2019. február 21.
Tét nélkül játszhatunk Brassóban
Férfi hokisaink Brassóban játsszák az erdélyi túra első mérkőzését, számunkra már nincs tétje a meccsnek.

Ha kínkeservesen, kétgólos hátrányból felállva is, de megszerezte a három pontot férfi jégkorongcsapatunk hétfőn a DEAC ellen hazai jégen az Erste Liga 2018/19-es kiírása középszakaszának hatodik mérkőzésén. Ez pedig a bezsebelt három pontnál is jóval értékesebb győzelem, hiszen azt jelenti, hogy matematikailag is bebiztosítottuk az első helyet a középszakasz felsőházának tabelláján. Már csak az Újpest érhetné utol pontszámban a Fradit, ám az egymás elleni eredmény a mieinknek kedvez. Az első hely pedig, ahogy arról már sokszor, sok helyen értekeztünk, a presztízsen túl is jóval értékesebb, ugyanis így a Ferencváros amíg versenyben van, az egész rájátszás során első kiemeltként szerepelhet. Az első kiemelés pedig együtt jár azzal, hogy a negyeddöntő, és ha azon sikerül túljutni, akkor az elődöntő előtt is elsőként választhat ellenfelet, emellett minden leendő playoff-párharcában megvan a pályaelőny, vagyis ha mindent eldöntő, hetedik meccsre kerülne sor, azt a Fradi játszhatná otthon.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a középszakasz utolsó két meccsének, vagyis a Brassó és Csíkszereda elleni erdélyi túrának a Fradi szempontjából már nincs tétje. Több okból sem mehetünk azonban neki félvállról, spórolva ennek a két találkozónak. Egyrészt, ha esetleg óvatoskodnánk, a sérüléstől félve játszanánk visszafogottan, sokszor éppen olyankor, a természetestől eltérő mozgások közben jön a nagyobb baj, így igenis bele kell állnia a meccsbe és az ütközésekbe azoknak, akik éppen a jégen vannak. Emellett a csapat lendületben van, komoly, erős karaktert mutatott eddig a fontos pillanatokban a szezon során, így hiba lenne ezt a lendületet megtörni, és benyomni a féket, ráadásul a tét nélküliségből adódó lelki felszabadultság még előnyére is válhat a Fradi játékának Brassóban és Csíkszeredában, amely csarnokokba azért általában nem nyerni járnak az ellenfelek (még akkor se, ha a mieink idén kétszer is nyerni tudtak a brassói Olimpiai Jégpályán, és Csíkszeredából is elhoztak egy pontot két szoros mérkőzésen). Erre utalt Fodor Szabolcs vezetőedző is, még a DEAC elleni diadalt követő sajtótájékoztatón:

"Az a lehető legrosszabb, ha valaki megijed egy olyan dologtól, amit egyébként nem szeretne, ha bekövetkezne. Általában ilyenkor szokott megtörténni a baj, a sérülés. Ha valaki készen áll, márpedig a mi csapatunk készen áll, koncentrál, és száz százalékkal beleáll minden meccsbe, akkor hiszek benne, hogy sokkal kisebb az esély a sérülésre, mint ha tartalékolunk, és nem olyan a koncentráció, amilyennek lennie kellene. Éppen ezért nem gondolunk sem a sérülésveszélyre, sem arra, hogy visszafogjuk magunkat, az élsport ilyen. Szeretnénk ezúttal is hat ponttal hazatérni, és önbizalommal telve nekimenni a rájátszásnak" - mondta el a témával kapcsolatban vezetőedzőnk.

Azért is fontos lehet tehát ez a két mérkőzés, hogy ne törjön meg éppen a rájátszás első párharca előtt az a lendület, ami eddig jellemezte a csapatot. A két kemény erdélyi összecsapást tehát remek szinten tartásnak is lehet tekinteni, ahogy támadónk, Tóth Gergő is utalt rá a brassói meccset felvezető videóban:

Ami ellenfeleinket illeti, nekik azért még bőven van számszerű tétje is a Fradi elleni mérkőzésnek. Jelen állás szerint ugyanis a Csíkszereda a negyedik, míg a Brassó az ötödik helyen áll a felsőházi középszakasz tabelláján, és mindkét együttes a mieink ellen játssza utolsó mérkőzését. Greg Lindqvist együttesének nyolc, míg a Sportklubnak kilenc pontja van, akárcsak a harmadik helyen álló, de még az Újpest ellen kétszer szereplő DEAC-nak. Ha pedig ez marad a helyzet, akkor mivel az első három helyezett közül minden bizonnyal senki nem szeretne egyik felsőházi erdélyi csapat ellen sem egy párharcot a negyeddöntőre, így várhatóan erdélyi Derbi következik majd. Az utolsó szalmaszál ennek elkerülésére a Brassó számára egy Fradi elleni győzelem, de a sorsuk akkor is a DEAC kezében van. Viszont, ha már nem tudják elkerülni a Csíkszeredát, akkor sem mindegy, hogy negyedikként, tehát pályaelőnnyel, vagy ötödikként, tehát alacsonyabb kiemeléssel kerülnek össze a nagy riválissal. Így tehát minden bizonnyal kettőzött erővel hajtanak majd a sárga-kékek a Ferencváros ellen.

Hogy mire mennek Fodor Szabolcs lendületben lévő, lelkileg felszabadult csapata ellen, kiderül este, magyar idő szerint 17.30-tól, a brassói Olimpiai Jégpályán. Jegyek vendégszurkolók részére a helyszínen kaphatóak.

Jégkorong, Erste Liga, középszakasz
Corona Brassó - FTC-Telekom
2019. február 21., csütörtök 17.30 (magyar idő szerint)
Brassó, Olimpiai Jégpálya
Jegyek: a helyszínen

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin