2019. december 30.
Tökéletes évzárás, magabiztos győzelem Dunaújvárosban
Az évtized utolsó Ferencváros mérkőzésén férfi hokisaink a Dunaújvárosi Acélbikák otthonába látogattak.

A csupán kétnapos karácsonyi pihenőről visszatérve nem tétlenkedett magyar bajnok és Erste Liga-címvédő csapatunk, hiszen rögtön egy Újpest elleni Derbi volt a program, amit hosszabbításban sikerült is abszolválni. A folytatás azonban ennél is keményebb, ugyanis annak a DAB-nak az otthonába látogattunk, akik az idei szezonban minden egymás elleni összecsapáson pontot szereztek. Ezt pedig leginkább a parádésan védő Hughson kapusnak köszönheti, aki 94%-os védési hatékonyságot tud felmutatni. A feladat tehát adott volt: feltörni a betonbiztos hazai védelmet, élükön a kapussal.

A mieink keretében továbbra sem volt ott Farkas és Rantanen, de hozzájuk csatlakozott Hajós is, akik ugyan elutazott a mérkőzésre, de nem lépett jégre. Ahogy azt előre várhattuk, a Fradi kapujában ezúttal is Arany Gergelyt láthattuk. A kezdést ugyan mi tudtuk elhozni, de az első helyzet a hazaiakhoz köthető. Ennek ellenére tizenöt másodperc után máris emberelőnybe kerültünk, amikor Mazurek kapott két percet bottal lökésért. Rögtön támadásba is lendültünk, de Pulli lövésébe beleállt egy újvárosi védő. Pillanatokkal később egy korongszerzés után kontrából támadhatott a DAB, de nem tudják kihasználni. A kiegészülés után a visszaálló Mazurek volt az, aki próbálkozott, de lövése gyengére sikeredett, így Aranynak nem volt kihívás. A harmadik percben mi is hátrányba kerültünk Sarcia kiállítása miatt, de a legnagyobb helyzet így is hozzánk köthető: Kulmala volt az, aki lendületből vette célba a hosszú felsőt, de Hughson egy nagyszerű mozdulattal fölé tolta. Az emberhátrány végén egy komoly helyzetet jegyezhettünk fel a DAB-hoz, de ez is kihasználatlan maradt. A hatodik percben Tóth Adrián volt, aki remek ütemben passzolt a középen érkező Nagy Gergőnek, aki így egy az egyben vihette a kapusra, a csapatkapitány pedig nem hibázott, hihetetlen higgadtsággal helyezett a kapuba (0-1). A nyolcadik perc végén a játékvezető azonban őt sem kímélte, bottal akasztásért két percre kiküldte. A dunaújvárosiak nem tudtak mit kezdeni az előnyükkel, sőt mi több, a saját harmadukban hagyták el a korongot, amire Switzer csapott le, de a csel után Hughson bravúrral hárított. A folytatásban is inkább a mi akaratunk érvényesült, de ezt nem sikerült góllá váltani. Tizenöt percnyi játék után a játékvezető Kärmeniemit látta szabálytalannak, akit ki is küldött, de hiába az újabb hazai előny, nem igazán tudtak mit kezdeni vele. Finn védőnk alighogy visszaállt máris támadásba lendült: a hazaiak harmadában tartotta a korongot, majd lövésre adta a fejét, a próbálkozása pedig sikerrel járt, Hughson semmit nem látott az előtte álló játékosok miatt, így már kettővel vezettünk (0-2). A játékrész vége előtt egy perccel Somogyi kapott két percet, így ember- és kétgólos előnyből várhattuk a folytatást. Az első harmadot abszolút a Ferencváros uralta, melyben ugyan mindkét félnek megvoltak a lehetőségei, de úgy tűnt, hogy Fodor Szabolcs gárdája megtalálta a Hughson vezette védelmi fal ellenszerét.

A második harmadot Somogyi áthúzódó kiállítása miatt emberelőnyben kezdhettük, így nagyon gyorsan támadásba is lendültünk. Kulmala adta meg az alaphangot egy hatalmas lövéssel, ami sajnos csak a vasat találta el. Pillanatokkal később azonban egy Hughsonról lecsorgó korongot sikerült Tóth Adriánnak a kapuba tessékelni (0-3). A negyedik perc fordulóján Pulli kapott két percet, így a hazaiak előtt újra megvolt az esély, hogy szépítsenek, de egy kontrát követően mi álltunk közelebb a gólhoz, azonban Németh Attila lövését Hughson védeni tudta. Ez követően ugyan ott voltak a harmadunkba, de helyzetig nem tudtak eljutni, így maradt a közte három. Percekkel később ismét mi rohamozhattunk: Tóth Renátó továbbított a jobbján érkező Tóth Adriánnak, akinek lövését bravúrral védte a hazai portás. Még a harmad első felében úgy tűnt, hogy DAB magára talált, másodpercek leforgása alatt kétszer is veszélyeztettek, de Arany rendre résen volt. Nem sokkal később azonban egy lövés levágódott kapusunkról, ami pont Somogyi elé került, ő pedig köszönte szépen, belőtte az üres kapuba (1-3). A folytatásban komoly nyomás alá helyezték a kapunkat, próbálkoztak is, de az Arany Gergely vezette védelem állta a támadásokat. Tizenkét és fél perc után Pozsár verekedésért állt ki két percre, így a hazai gárda újabb komoly presszingett mutatott be, de mind hiába, a lövéseik vagy pontatlanok voltak vagy Arany ért oda mindenre. Három perccel később csapatkapitányunk is kiállt két percre akadályozásért, de ezzel az emberelőnnyel sem tudtak mit kezdeni az újvárosiak, 3-1-es előnyből vártuk az utolsó játékrészt. A második harmad elejét ugyan mi domináltuk, ami góllá is érett, ez azonban felpörgette a hazai gárdát. Gyors és veszélyes támadásokat vezettek, ami egyszer góllá is érett, de ez még közel sem volt elég, hogy feltörjék a védelmi vonalunkat.

A záró harmadot nagy elánnal, két komoly helyzettel indította a Dunaújváros, de Arany mindannyiszor résen volt, utóbbinál a levegőből kapta le a középre lőtt korongot. Ahogy elhoztuk a bulit, rögtön indítottuk is a támadásunkat, Pavuk és Tóth Richárd száguldott az újvárosi kapu felé, végül Tóth Richárd volt az, aki vissza akarta készíteni a korongot, de egy hazai védő belekapott, így vált veszélyessé, de végül kimaradt. A hatodik percben Mazurek teljesen üresen, senkitől sem zavartatva kapta a korongot a kapunk előtt, de Arany elképesztő bravúrral védett. A harmad felén túllépve Dansereau kapott két percet, amit nagyon sikerült is kihasználni, Switzer volt az, aki visszaállította a háromgólos különbséget (1-4). Négy és fél perccel a vége előtt eladták a korongot, így Pulli egyedül roboghatott, majd szemből tüzelt, de Hughson védeni tudott. Bő fél perccel később már ő sem tehetett semmit, jött Tóth Adrián, és gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát (1-5). Pillanatokkal később Németh Attila is a kapuba talált, de a játékvezetők visszanézték az esetet, és érvénytelenítették a találatot. Ugyanebben a percben Kovács Bronson kapott egy két perces büntetést, melyet egy szemet gyönyörködtető akció végén Switzer révén sikerült is kihasználni, feltéve az i-re a pontot (1-6). A hátralévő időben a DAB teljesen összetört, az utolsó másodpercekben Kulmala hátrányból előzte meg Azarit, majd tüzet is, de ezúttal is csak a vasat találta el.

A Ferencváros szinte végig kézben tartva a mérkőzést, magabiztos, gyors, ellentmondást nem tűrő játékot mutatva kinyitotta a gólzsákot, és alaposan megszórta a mumusnak számító újvárosiakat. Így nem csupán az év, de az évtized utolsó Fradi-meccse is egy hihetetlen teljesítménnyel lett megkoronázva, nem utolsó sorban pedig újabb három ponttal gazdagodtunk, így jó szájízzel mehetünk a rövid pihenőre, hogy újult erővel, friss lábakkal és tiszta fejekkel kezdhessük a munkát az újévben.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 30. forduló
Dunaújvárosi Acélbikák – FTC-Telekom 1-6 (0-2, 1-1, 0-3)
Dunaújvárosi Jégcsarnok
Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson (Pinczés) – Kovács Bronson Zoltán, Vurijarvi, Azari, Dansereau, Mazurek – Baker, Lendák, Silló, Somogyi, Turcotte – Dósa, Hruby, Kovács Erik, Németh Péter, Pinczés – Ráduly, Gebei, Tamás Vezetőedző: Miroslav Ihnacak
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Kärmeniemi, Pulli, Nagy G., Németh Attila, Tóth Ad. – Hegyi, Sarcia, Kulmala, Pavuk, Switzer – Boros, Tóth Gergely, Roczanov, Tóth Gergő, Tóth Ri. – Jászai, Pozsár, Tóth Re. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: (10:16, 19:13, 14:14) 43:43
Védések: (14:10, 12:18, 11:14) 37:42 / 86.05% : 97.67%
Kiállítás percek: (4:6, 0:6, 4:2) 8:14
Emberelőny kihasználás: (7 / 0) 0.00% / (4 / 3) 75.00%
Emberhátrányos védekezés: (3 / 4) 25.00% / (0 / 7) 100.00%
Gólszerzők: Somogyi (29:10), illetve Nagy G. (06:08, Tóth Ad.), Kärmeniemi (17:47, Nagy G.), Tóth Ad. (20:43, EE, Pulli, Kulmala), Switzer (51:55, EE, Tóth Ad., Kulmala), Tóth Ad. (56:13, Pavuk, Switzer), Switzer (56:53, EE, Tóth Ad., Kulmala)

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin