archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2018. május 24.
Tóth Adrián: Szeretek nagyot álmodni!
Jégkorongcsapatunk legújabb igazolása meghatározó szerepet töltene be az átalakuló keretben, és szeretne legalább a bajnoki döntőig menetelni a Fradival – INTERJÚ!

Amint arról ITT beszámoltunk, jégkorongcsapatunk kétéves szerződést kötött a háromszoros MOL Liga-győztes, 11-szeres magyar válogatott Tóth Adriánnal. A Miskolcról érkező támadó fradista bemutatkozó interjújában beszélt Fodor Szabolcs személyének szerepéről, a Ferencvárossal kitűzött céljairól, és szurkolóinkról is.


- Miskolcról érkeztél a Ferencvárosba. Az elmúlt években komoly sikereket értetek el a DVTK-val, sőt, neked személyesen van válogatott, EBEL-, és némi légiós tapasztalatod is. Miért döntöttél a váltás mellett?
- Valóban sikeres szezonokon vagyunk túl a miskolciakkal, de úgy éreztem, ennyi idő után talán megérett az idő a váltásra. Emellett nyomós érv volt Fodor Szabolcs vezetőedzői kinevezése, az általa elképzelt koncepció nagyon szimpatikus volt, így elég hamar egyezségre jutottunk.

- Miskolci csapattársad, Pavuk Attila is aláírt az FTC-hez, a korábbi kulcsemberek közül pedig Rafaj Attila hosszabbított a csapattal. Rajtuk kívül jelenleg több U20-as, illetve a fiatalabb generációhoz tartozó játékosa van a klubnak. Ennek fényében milyen szerepet képzelsz el magadnak az új csapaton belül?
- Ahogy az elmúlt években, úgy a Fradiban is szeretnék meghatározó szerepet betölteni. Szeretném a támadójátékban meglévő erősségeimet itt is kamatoztatni.

- Mik ezek pontosan?
- Sokat korcsolyázó, kellemetlen játékos vagyok, aki gólokkal, pontokkal tudja segíteni a csapatát.

- Ellenfélként már láthattad a Ferencvárost az elmúlt szezonokban, mire számítasz, pontosan miben lesz más az irányvonal a zöld-fehéreknél az eddigiekhez képest?
- Úgy gondolom, a csapat alapjátékának irányvonala nem változik sokat. Fodor Szabi is ugyanazt a kanadai stílust képviseli, mint a legtöbb edző a ligában. Ráadásul idén is sok új játékos lesz a keretben, az elején biztos, hogy össze kell rázódnunk, de nem hinném, hogy ez hosszú távon gondot jelentene.

- Továbbra sem tudjuk pontosan, hogy milyen lesz a 2018/19-es Erste Liga mezőnye, így nehéz konkrét számokról beszélni, de mégis arra kérlek, mondj egy célt, amit el akarsz érni az idényben a Ferencvárossal!
- Igen, alapvetően függ a mezőny erőssége attól, hogy a DVTK és a MAC elmegy-e az Extraligába, vagy sem. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy legalább a legjobb négyben mindenképpen ott a helyünk. Viszont szeretek nagyot álmodni, és az elmúlt években átélt sikerek is visznek előre, így kimondom: szeretnék döntőt játszani, és bajnok lenni a Fradival!

- Minden csapat életében fontosak a szurkolók, a Ferencvárosnál pedig ez különösen így van. Mit üzennél nekik bemutatkozásképp?
- Az egyik legnagyobb múltú klubhoz írtam alá. A Fradinak fantasztikus szurkolói vannak, ezt másoktól is hallottam, és ellenfélként is tapasztalhattam. Remélem, a következő szezonban is hasonlóan sokan kilátogatnak a meccseinkre, és buzdítanak minket, nagy szükségünk lesz rájuk!


Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin