2021. november 26.
Tóth-tripla, magabiztos győzelem Miskolcon
A szerdai kupaderbit követően pénteken Miskolcon az Erste Ligában is nyerni tudott az FTC-Telekom.

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknak nem nagyon van ideje pihenni. A Magyar Kupában megnyert derbit követően pénteken már Erste Liga-mérkőzésre került sor, amelyre egészen Miskolcig kellett utaznia a csapatnak. A diósgyőri csapattal legutóbb októberben mérkőztünk meg hazai jégen, akkor szoros meccsen ugyan, de meglett a győzelem. Az utóbbi időben a DVTK jó szériába került, így előzetesen nem lehetett biztosra mondani a meccs kimenetelét.

A keretünkben ismét történt némi változás. Négy játékosunk sérülés miatt nem volt bevethető pénteken, így az utolsó, negyedik sor mindössze egy 3 fős támadótrió volt.

A mieink a szerdai derbiből hozott lendülettel kezdték meg a játékot, igaz, úgy tűnt, a DVTK játékosai is átvették a fradisták energiáját és nem nagyon hagyták, hogy már a meccs első szakaszában föléjük kerekedjünk. Az elején adódott több lehetőség Fowlie és Kóger előtt is, de Kiss Bence nem hagyott teret a kísérleteiknek. Az látszott a diósgyőri csapaton, hogy támadásban a legutóbbi találkozóhoz képest fejlődött, de a védelmen továbbra sem jutottak át. Az első harmad amolyan bemelegítőnek tűnt, hiszen mind a két csapatnak voltak helyzetei, ám gólra még várni kellett.

A hazaiak nagy lendülettel kezdték a második harmadot és Arany már a játékrész elején nagy védéseket mutatott be. Kógert a 22. percben kiszórták, ám amint visszatért a pályára, egy gyors indítással, majd lövéssel kezdett. Egy veszélyes támadása volt Doetzelnek, ami egy pillanatig úgy tűnt, beperdül Arany mamutjáról, de kapusunk a levegőben elkapta a korongot. A sok próbálkozásnak azonban végül csak lett az eredménye a 30. percben. Ekkor ismét Kóger érkezett a hazai harmadba, ezúttal azonban hátra adta Nagy Gergőnek a korongot, aki a kék vonal mellől egy egyenes lövéssel bombázott Kiss Bence kapujába. (0-1) Ezt követően ugyan kivédekeztünk egy emberhátrányt, ám nem sokkal később a játékvezetők Nagy Gergőre is fújtak egy két percet, amit megfejeltek egy csapatbüntetéssel is sportszerűtlen magatartás miatt, így öt a hárommal folytatódott a játék. Speciális játékunk ezúttal is „eredményesnek” bizonyult, ellenfelünk nem tudott egyenlíteni. A dudaszó pillanatában ugyan a hazaiak betaláltak, ám ez a gól nem volt érvényes.

Az utolsó játékrészt stílusosan egy gyors góllal kezdte az FTC-Telekom. Tóth Adrián volt az, aki jól helyezkedett a hazai kapu előtt és az érkező korongot közelről átemelte a kapuson, megduplázva az előnyünket. (0-2) A hazai szurkolóknak ideje sem volt Tóth Adrián első találatán háborogni, játékosunk Kóger Dániel átadásából kisvártatva ismét betette a korongot, másodjára egy szép lövés formájában (0-3).  

Az 57. percben egy késleltetett emberelőnynél Arany Gergely a szokásoknak megfelelően lekorcsolyázott cserélve egy mezőnyjátékossal, üresen hagyva így a kaput, ám egy rosszul hátraadott korong következtében a kapunkban kötött ki a korong, szépítettek a hazaiak. (1-3)  A gól után a Jegesmedvék gyorsan összeszedtek két kiállítást, a mieink pedig ki is használták a kettős előnyt. Nagy Gergő átadásából Josh McFadden már-már szokásosan a kék vonalról bombázta be Kiss Bence hálójába a pakkot, 1-4-re módosítva az állást. Ez azonban még nem a végeredmény volt, az akkor alakult ki, amikor Kóger Dániel előkészítése után Tóth Adrián megszerezte önmaga harmadik, csapata ötödik gólját. Tóth-triplával 5-1-re győzött a Ferencváros Miskolcon!

A szerdai, Újpest elleni győzelem lendületét tovább tudta vinni a csapat, amely fontos pontokat szerzett az Erste Ligában. Ezzel a lendülettel és energiával vághatunk neki a vasárnapi, DEAC–FTC-Telekom találkozónak!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom 1-5 (0-0, 0-1, 1-4)
Miskolci Jégcsarnok. Játékvezető: Németh Márton, Varjú Árpád.
DVTK Jegesmedvék: Kiss B. (Duschek) – Hyvarinen, Wehrs, Miskolczi, Elgestal, Walker – Hadobás, Doetzel, Galajda, Lövei, Mattyasovszky – Szirányi Kiss R., Galanisz, Ritó, Vojtkó – Illés, Mihalik, Szabad, Farkas, Pecsét, Vezetőedző: Tokaji Viktor
FTC-Telekom: Arany (Földes) – Boros, Kärmeniemi, Kóger, Nagy G., Hajós – McFadden, Seregély, Tóth A., Fowlie, Tóth G. – Sarcia, Hegyi, Kulmala, Tamminen, Somogyi – Galántai, Roczanov, Komáromy, Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gólszerzők: Kiss B. ( 57:15), illetve Nagy G. (30:40, Kóger), Tóth A. (41:10, Tóth G., Sarcia), Tóth A. (43:43, EE, Kóger, Kärmeniemi), Tóth A. (59:43, EE, Kóger, Hegyi), McFadden (58:37, EE2, Nagy G.)
Kapura lövések: (4:10, 13:15, 12:20) 29:45
Védések: (10:4, 14:13, 16:11) 40:28 / 88.89% : 96.55%
Kiállítás percek: (2:2, 2:8, 14:4) 18:14
Emberelőny kihasználás: (7 / 0) 0.00% / (10 / 3) 30.00%
Emberelőnyben töltött idő: 10:00 / 11:21
Emberhátrányos védekezés: (3 / 10) 70.00% / (0 / 7) 100.00%

Cikkajánló

„Ha így megyünk tovább, nagy dolgokra leszünk képesek!”

A győztes Magyar Kupa-bronzmeccs után férfi hokisaink vezetőedzője és az első gól szerzője értékelt – VIDEÓ!

Dobbant a Fradi-szív, megvan a Magyar Kupa bronzérme!

Férfi hokisaink 4-3-ra győzték le a DVTK Jegesmedvéket a Magyar Kupa székesfehérvári bronzmérkőzésén.

Tisztes küzdelem, de a bronzért játszunk vasárnap

Férfi hokisainknak nem sikerült a bravúr a hazai jégen szereplő Fehérvár ellen a Magyar Kupa elődöntőjében.

A szezon eddigi legnagyobb kihívása vár hokisainkra

Az FTC-Telekom a Magyar Kupa négyes döntőjének első napján a hazai jégen szereplő Fehérvárral...

A második harmadban még felcsillant a remény

Férfi jégkorongcsapatunk harmadik erdélyi mérkőzésén is pont nélkül maradt.

Megfogyva bár, de törve nem: jön az erdélyi záró meccs

Kulcsembereit nélkülöző férfi hokicsapatunknak még van esélye pontot szerezni Erdélyben hétfőn a Brassó ellen.

Gyergyói győzelem az erdélyi túra második meccsén

Férfi jégkorongcsapatunk szombaton is 4-1-es vereséget szenvedett - folytatás hétfőn, a brassóiak ellen.

Két nap, két rangadó: Gyergyóban is nagy csata vár ránk

Férfi hokisaink a pénteki, csíkszeredai összecsapás után másnap rögtön Gyergyóban lépnek jégre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most