2022. június 22.
Továbbra is a Ferencvárosban a Tóth-testvérek
Tóth Adrián és Tóth Gergő is szerződést hosszabbítottak magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunkkal.

Folytatódik magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk a 2022/23-as szezonra szóló játékoskeretének kialakítása. Ahogy három kapusunk esetében, úgy a mezőnyjátékosok között is akadnak olyanok, akiknek az előző idény végén lejárt a szerződésük, ezen kontraktusok meghosszabbításával is van munkája a Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak.

Ezúttal újabb két olyan játékosról adhatunk hírt, akik hosszú ideje meghatározó oszlopai az FTC-Telekomnak, és a következő szezonban is zöld-fehér, Fradi-címeres mezben jégkorongoznak majd:a Tóth-testvérek, vagyis Tóth Adrián és Tóth Gergő is meghosszabbította szerződését
a Ferencvárossal!

Tóth Adrián 1990. október 28-án született. Szülővárosában, Székesfehérváron kezdett jégkorongozni, végigjárta az U18-as és az U20-as csapatot is, de már a 2007/08-as szezonban bemutatkozhatott a felnőtt bajnokságban is. Egy félszezonos miskolci kölcsönkitérőt leszámítva 2012-ig Fehérváron szerepelt, a 2011/12-es idényben 38 meccs jutott neki az EBEL-csapatban, ám ezt leszámítva nem kapott további bizonyítási lehetőséget, pedig az U18-as és U20-as válogatottakkal korosztályos világbajnokságokon is járt, sőt, sikereket is ért el, és a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozhatott.

A több játéklehetőség érdekében Miskolcra szerződött, ahol bejöttek a számításai. 2015-ben éppen Székesfehérváron, a házigazda legyőzésével hódították el a miskolci jégkorong történetének első Magyar Kupáját (ezt a sikert 2018-ban meg tudták ismételni), és az Erste (akkor még MOL) Ligát is megnyerték, utóbbi címüket pedig egyelőre példátlan módon kétszer is meg tudták védeni – 2017 tavaszán, az akkor még szinte teljesen esélytelennek számító, Greg Lindqvist-féle Ferencváros hétmeccses hőskölteményére a kétszeres címvédő ellen magunk is jól emlékezhetünk.

A szlovák Tipsport Ligás kalandra már nem tartott a miskolciakkal, 2018-ban Fodor Szabolcs hívására hétszeres magyar bajnokként, háromszoros Erste Liga- és kétszeres Magyar Kupa-győztesként a Ferencvárosba igazolt, ahol sikerült bizonyítania, hogy nem csak remek átlagú pontgyárosként, de topsoros vezéregyéniségként is megállja a helyét. Első két ferencvárosi idényében pont per meccs felett termelt. 2018/19-ben az alapszakaszban 40 meccsen 26+27 pontig jutott, ezzel a kanadai táblázat ötödik helyén végzett, majd a középszakaszban nyolc meccsen 1+4, a ligagyőzelemmel végződött rájátszásban pedig 13 meccsen 8+6 ponttal járult hozzá a Ferencváros történelmi sikereihez. Egy évvel később az alapszakasz 36 meccsén 11+28 pont volt a mérlege, ehhez a középszakasz nyolc meccsén 5+5, míg a Fehérvári Titánok elleni hat negyeddöntőn 3+7, az Újpest elleni két elődöntős meccsen pedig 2+1 pontot tett hozzá. Emellett a kupákban is jeleskedett: a Magyar Kupa Újpest elleni negyeddöntőjének pesterzsébeti mérkőzésén 2+1 pontot szerzett, míg az IIHF Kontinentális Kupában a csodás továbbjutással véget ért ritteni hétvégén három meccsen 1+1 pontig jutott, míg Dániában egy asszisztja volt a Nottingham Panthers elleni győztes meccsen.

A 2020/21-es és a 2021/22-es idényben is folytatta a tőle megszokott ponterős játékot, előbb az alapszakaszban 36 meccsen 13+17 pontig jutott, míg a rájátszásban 11 meccsen 2+6 pontot termelt, míg legutóbb 38 meccsen 26, a playoffban pedig 13 találkozón 11 pont volt a mérlege. Eddig összesen négy magyar bajnoki címet, két Erste Ligát, valamint egy-egy Magyar Kupát és Szuperkupát nyert a Ferencvárossal.

Testvére, a 28 éves Tóth Gergő bátyjával együtt érkezett a Fradihoz Fodor Szabolcs hívására 2018 nyarán, miután 2014-ig nevelőegyesületénél, Székesfehérváron játszott, majd két újpesti, és közte egy újabb fehérvári idény után 2017/18-ban a Miskolccal Erste Liga-döntőt játszhatott. Bár 2012-ben magyar bajnok volt a Fehérvárral, amelynek utánpótlásával kétszer is megnyerte az osztrák ifjúsági ligát, az EBYSL-t is, és az U20-as válogatottal is voltak sikerei világbajnokságokon is, ligagyőzelmet mégsem ünnepelhetett – egészen 2019 tavaszáig, azóta viszont részese volt a Fradival a négy magyar bajnoki címnek, a két ligagyőzelemnek, a Magyar Kupa- és Szuperkupa-sikernek és a Kontinentális Kupa-menetelésnek is.

A Tóth-testvérekkel együtt már kilenc játékos ismert az FTC-Telekom a 2022/23-as szezonra készülő keretéből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2022/23-es szezon előtt:

Érkezett: Ollie Betteridge (brit, Nottingham Panthers), Aku Kestilä (finn, Les Jokers de Cergy-Pontoise), Julius Marva (finn, STS Sanok)
Távozott: Pavuk Attila (visszavonult), Hegyi Ádám (visszavonult), Somogyi Balázs (DAB), Roczanov Dezső (?), Kóger Dániel (?)
Maradt: Kulmala Rasmus (érvényes szerződéssel), Arany Gergely (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Nagy Kristóf (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Földes László (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Tóth Adrián (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Tóth Gergő (szerződéshosszabbítás 2024-ig)

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin